Discover the finest spaces
Delen

Verrassende evenementenlocaties in de buurt van Amsterdam

Ondanks dat Amsterdam meer dan genoeg te bieden heeft, ben je misschien ook wel eens op zoek naar een leuke locatie iets buiten onze hoofdstad. Er zijn gelukkig genoeg evenementenlocaties in de buurt van Amsterdam te vinden. Wil je de drukte een beetje ontvluchten, of misschien juist de omgeving eens verkennen? Wat je reden ook is, wij snappen het! Wij deden vast wat vooronderzoek.  Een rondje in de omgeving leverde ons de volgende vijf venues op. Alle locaties liggen op minder dan 45 minuten van Amsterdam. Bijzondere plekjes met genoeg mogelijkheden. Welke kies jij?

VILLA WESTEND | VELSERBROEK

In Velserbroek vind je de veelzijdige venue Villa Westend. Aan de rand van recreatiegebied Spaarnwoude -met maar liefst 2.500 vierkante meter buitenruimte-  is dit een locatie die in elk seizoen wel iets te bieden heeft. In de zomer vertoef je lekker aan het water. Met je voeten in het zand, een heerlijk ongedwongen bedrijfsfeest? Of juist een gave water activiteit als teambuildingsactiviteit? Hier kan het allemaal. Zodra de koude maanden aanbreken, hebben ze hier binnen drie eventzalen, een restaurant én een bar. Deze zijn afzonderlijk, maar ook als geheel te huren. Deze gerestylede plek, voor grote én kleine groepen, kijkt uit naar je komst!

THEATER HANGAAR & HANGAAR2 | KATWIJK

Dit voormalige militaire vliegveld is dé thuisbasis van Soldaat van Oranje – De Musical. Maar deze eigentijdse locatie, in de Randstad, heeft nog veel meer te bieden. Op één terrein vind je twee unieke en verschillende locaties: Hangaar2 is een blackbox van 2.470 m2, biedt ruimte aan 10 tot 2.500 personen en is multi-inzetbaar. En daarnaast is er de TheaterHangaar; een unieke theaterzaal voor 10 tot 1100 personen, die 360 graden kan draaien. Zelfs het buitenterrein – inclusief de platformen – is te betrekken bij je event. Of je nu komt voor een zakelijke bijeenkomst, personeelsfeest, productpresentatie of een TV opname, hier in Katwijk denken ze graag met je mee.

DE TINFABRIEK | NAARDEN

Deze duurzame evenementenlocatie vind je in Naarden. Vroeger werd hier tin gesmolten, maar de gaskraan is ondertussen (zo goed als) dichtgedraaid. De zonnepanelen namen het werk over en voorzien deze locatie nu in een groot deel van de energiebehoefte. Toch is de historie niet helemaal verdwenen. Onder het bijzondere gewelfde dak organiseer je hier een inspirerende brainstormsessie, magisch bedrijfsfestival of intieme borrel in één van de 12 ruimtes voor 2-1000 personen. Deze energieneutrale ontmoetingsplek ligt pal naast de A1 en op slechts een dik kwartier van de Zuidas. Het grote voordeel van deze locatie? Gratis parkeren en de historische, groene vesting om de hoek.

CLAUS EVENTS | HOOFDDORP

In het Haarlemmermeerse bos vind je deze bijzondere evenementenlocatie. Claus Events bestaat uit een aantal losse locaties, die je apart of gezamenlijk af kan huren. De combinatie van Claus Bowling, BARRACA Rodizio Grill & Bar, de eventzalen en het hotel zorgen ervoor dat je hier werkelijk alle kanten op kan. Deze locaties, die op loopafstand van elkaar liggen, zijn geschikt voor een verrassend bedrijfsuitje, een chique diner of een zakelijk (meerdaags) event. Of je nu kiest voor een oude binnenplaats (the Patio) of misschien voor een stoere sociëteit (IJzeren Frits): voor al jouw wensen is er wel iets te bedenken!

ZWIER | VINKEVEEN

Deze niet alledaagse plek aan de Vinkeveense plassen is Zwier. Bij Zwier geloven ze er in dat je creatiever bent, effectiever communiceert en meer in verbinding staat met elkaar wanneer je ontspannen bent. De vier verschillende ruimtes, met bijpassende namen, zorgen voor genoeg keuze. Zelfs voor een meerdaags event draaien ze hier hun hand niet om. Op het terrein staan maar liefst negen circulaire havenhuisjes. Als je je event de tijd geeft zul je zien dat je iedereen nóg beter op elkaar afgestemd raakt. De eigen koks van Zwier maken het helemaal af door jullie te verwennen met biologische en voornamelijk plantaardige maaltijden.

Meer locaties in de buurt van Amsterdam

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer locaties in de buurt van Amsterdam. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.