Discover the finest spaces
Delen

Utrecht toont diversiteit tijdens eerste Locatietour

Utrecht in negen locaties

Wat hebben CitySense, Keldergangen, Villa Jongerius, Karel V, U-Trechters, Jaarbeurs Supernova, Winkel van Sinkel, De Witte Vos en WTCaféKitchen met elkaar te maken? Los van dat ze allemaal in Utrecht liggen, kunnen ze bijna niet meer van elkaar verschillen. Die diversiteit was de rode draad door de Locatietour Utrecht, of: “Een tour langs bekende en minder bekende pareltjes”, zoals Monique André de la Porte van Utrecht Convention Bureau het zegt bij aanvang van de dag. Een dag waarop we Utrecht met haar schitterende oude binnenstad en vooruitstrevende nieuwe architectuur van een hele nieuwe kant leren kennen.

Locatietour Utrecht: “Een tour langs bekende en minder bekende pareltjes”

Jaarbeurs ‘Supernova’

Zo’n zestig eventmanagers, organisatoren en boekers verzamelden maandagochtend in Jaarbeurs Supernova, waar de Locatietour Utrecht wordt afgetrapt. De locatie moest volgens het programma de bezoekers meteen in de juiste mood brengen; een belofte waar de locatie met wetenschappelijke onderbouwing direct mee begon. Futuristische ruimtes waarin op bijzonder wijze gebruik werd gemaakt van licht en geluid. Achter ieder detail schuilt een theorie – zo beginnen we in een ruimte waar het donkerder is dan in de ontvangsthal, zodat alle aandacht direct naar het scherm gaat. De ontvangstmuziek is in iedere ruimte anders, zodat je bij iedere nieuwe ruimte een nieuwe associatie aangaat. Een bijzonder concept, dat de lat hoog legt voor de rest van de dag.

Media-Plaza-rainbow-auditorium-1280 Media-Plaza-wit-1280 Thonet

Villa Jongerius

Enkele minuten later loopt de groep buiten de Jaarbeurs hallen om, naar Villa Jongerius. Een locatie die qua inrichting niet veel meer kan verschillen dan het ufo-achtige interieur van de Jaarbeurs Supernova: een marmeren hal, imposante trap, en boven ons een plafondbreed glas-in-lood raam dat de geschiedenis van de villa en de bewoners, de familie Jongerius, vertelt. Hier krijgen we een mooi nieuwtje: het oude kantoorgebouw van Jongerius, met een wandelpad direct aan de villa verbonden, wordt opgeknapt tot een nieuwe eventlocatie. We nemen snel een kijkje in dit schitterende industriële pand met de art-deco ramen en rauwe uitstraling.

villa jongerius Jongerius complex

U-Trechters

Het tempo blijft in de dag, want na een korte blik achter de schermen – het kantoorpand verkeert nog in deplorabele staat, de verbouwing begint najaar 2016 – steken we de straat over richting de U-Trechters. Vier zandtrechters op de kade van de Veilinghaven, die van binnen volledig zijn omgebouwd tot locatie voor vergaderingen en diners.

IMG_7411 (2)

licht

WT Café Kitchen

Met een rondvaartboot gaat de tour door, over een stukje Merwedekanaal, naar de nieuwste locatie van de dag: WT Café Kitchen, in de oude watertoren op Rotsoord. Deze karakteristieke toren werd het afgelopen jaar verbouwd en omgetoverd tot een bruisende horecagelegenheid met vergadermogelijkheden. Bij de bouw is de originele watertank intact gelaten: de ruimte voor private dining / vergaderingen bevindt zich binnen het stalen omhulsel van deze tank. Door raampjes in de tank heb je een geweldig uitzicht over een deel van Utrecht. Het restaurant bevindt zich op de bovenste verdieping van de watertank en in het glazen paviljoen dat bovenop de watertoren is gebouwd – met een onvergetelijk uitzicht over de Domstad.

PurePictures-WatertorenRotsoord15a PurePictures-WatertorenVerd8-36

Grand Hotel Karel V

Door gaat de tocht, want we zijn nog niet eens op de helft. Terug in de rondvaartboot varen we door naar Grand Hotel Karel V. Van het moderne en hippe WT Café gaan we naar het Grand Restaurant van dit fraaie vijfsterrenhotel, gevestigd in een monumentaal klooster in de binnenstad. In de voormalige refter krijgen we een overheerlijke lunch opgediend, bereid door chef-kok Vito Reekers en zijn team. Het team weet te verrassen door de speelse en vlotte wijze van service, waardoor de grandeur van de locatie alleen maar wordt benadrukt.

karel v2 Karel V

Winkel van Sinkel

Van het ene historische hoogtepunt gaan we door naar het volgende, want na een korte wandeling komen we aan bij Winkel van Sinkel. Het voormalige warenhuis is al jaren een populaire horecalocatie, en ook vandaag is Utrecht uitgetrokken om het terras van het monumentale pand te vullen. Wij gaan naar binnen, waar we een hele andere kant van de locatie zien. De ruimtes die met veel gevoel voor de historie zijn opgeknapt, de balustrade met daaraan enkele bijzondere zalen, de diversiteit – van bruine kroeg tot strak modern tot statige ruimte met hoog plafond en kroonluchters.

Winkel van Sinkel

Winkel van Sinkel

Keldergangen

Een totale verrassing voor de meeste gasten is de volgende locatie. Met een sloep leggen we aan bij Keldergangen, het atelier van kunstenaar Kees Wennekendonk in een echte werfkelder. De musicus organiseert bijzondere privé diners in deze ruimte. Bijgestaan door voormalig stadsdichter Ingmar Heytze en chef-kok Edwin Severein combineert Wennekendonk culinair genot met muziek en poëzie. Wij krijgen een voorproefje met een schitterend huiskamerconcert en een voordracht van Heytze.

keldergangenbinnenbuiten1250 keldergangen

De Witte Vosch

Van een intieme huiskamer / atelier in een werfkelder gaan we door naar een andere werfkelder, maar dan wat moderner en grootser. De Witte Vosch is een intieme congreslocatie aan de Oudegracht, met kelder aan de gracht en meerdere zalen. Beneden met het typerende gewelfde  plafond, boven in een moderner setting, maar allemaal licht en vlot ingericht. Zusterlocatie De Zwarte Vosch, enkele meters verder aan de gracht gelegen, verzorgt heerlijke Pinchos.

witte vosch witte vosch 2

CitySense

Bij de laatste locatie aangekomen krijgen we weer iets compleet anders te zien. In CitySense, de belevingslocatie, worden we ondergedompeld in een exotisch geurende ruimte. Gras, bloemen en citrusgeur prikkelt de neus, op de twintig meter brede projectiewand zien we een bos, terwijl de ruimte baadt in een bijpassend groen licht. Een korte demonstratie laat zien dat de brede projectiewand meer kan dan stilstaand beeld: al snel dansen de Bellagio Fonteinen uit Las Vegas in het beeld: een prachtig slot van een schitterende tour, door een bijzondere en verrassende stad.

Citysense-projectie 131121143643.citysense-panorama.resized.735x0

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.