Discover the finest spaces
Delen

Urk als unieke bestemming voor een zakelijk event

Op zoek naar een speciale locatie voor uw event? GreaterVenues wil u telkens verrassen met bijzondere locaties voor meetings en events die Nederland rijk is. Dit keer brengen we een bezoek aan Urk en De Koningshof, als unieke bestemming voor uw event.

We nemen de afslag Urk vanaf de A6. Na 5 minuten sturen we de auto door de straten van Urk, het voormalige Zuiderzee-eiland. Met inmiddels 20.000  inwoners beschikt het plaatsje nog steeds over ‘Het Oude Dorp’. Karakteristieke huisjes met groene topgevels, smalle steegjes, een oude vissershaven, de bekende wit-rode vuurtoren, maar ook de stranden en de polder. In de haven is het een drukte van belang. Siemens bouwt hier aan  het grootste windpark van Nederland en ondertussen vaart een IJsselmeerkotter uit voor de verse vis.

“Karakteristieke huisjes met groene topgevels, smalle steegjes, een oude vissershaven, de bekende wit-rode vuurtoren, maar ook de stranden en de polder.”

Familiedagen

Even buiten het dorpscentrum ligt eventlocatie De Koningshof, aan de rand van het Urkerbos. Een modern gebouw dat  7 jaar geleden is geopend. Gelegen in een rustige en groene omgeving, met een groot parkeerterrein voor de deur. De locatie is bij uitstek geschikt voor bijeenkomsten met grote en gevarieerde groepen. Het gebouw heeft twee grote en vier kleinere zalen, ieder geschikt voor verschillende events. De twee buitenste zalen hebben een eigen terras, in het souterrain is een voorziening die uitstekend dienst kan doen als ‘Kids World’, ideaal voor familiedagen van bedrijven.

“We struinen door de beklinkerde straten van het fotogenieke dorp, we eten een ijsje op de zomermarkt en proeven de unieke cultuur in de haven waar de visnetten juist zijn uitgehangen.”

De Koningshof is het middelpunt van uw zakelijke event, van waaruit verschillende activiteiten worden ondernomen. Een stegentocht bijvoorbeeld, waarbij het oude centrum van Urk met haar ‘ginkies’ – de smalle stegen – wordt verkend. We struinen door de beklinkerde straten van het fotogenieke dorp, we eten een ijsje op de zomermarkt en proeven de unieke cultuur in de haven waar de visnetten juist zijn uitgehangen. De ondernemingsgeest en noeste arbeidsmentaliteit waar Urkers bekend om staan is nog altijd voelbaar. Wie weet nemen we er iets van mee naar huis!

Verse gerookte vis

Terug op De Koningshof bespreken we de dag onder het genot van een borrel en prima catering waar de keuken op Urk om bekend staat. Voor de liefhebber doet een Urker visroker in klederdracht voor hoe we de vis zelf kunnen bereiden in een rookton. Heerlijk vers!

Wie zoekt naar een unieke en verrassende locatie voor een event kan met Urk zo maar op de ideale plek zijn. Of je er nu komt voor een boost van de arbeidscultuur of om een dagje uitstekend culinair te genieten. Een dag op Urk is inspirerend, zowel zakelijk als voor het plezier.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.