Discover the finest spaces
Delen

Het Ultieme GreaterVenues Locatiejaaroverzicht 2016

Ook de redactie van GreaterVenues maakt zich nogal eens schuldig aan vooruitkijken. Een gloednieuwe venue is amper geopend, of wij proberen alweer een voet tussen de deur te krijgen bij de aankomende hotspots. Gelukkig naderen we het einde van 2016, en mogen we voor één keer terugkijken op al het moois van het afgelopen jaar. Nog eenmaal komen al die mooie nieuwe locaties voorbij in Het Ultieme GreaterVenues Locatiejaaroverzicht 2016!

Januari

1 januari – 1 juli

scheepvaartmuseum

Het Marineterrein is zes maanden lang het centrum van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Op het terrein is een tijdelijk congrescentrum gebouwd waarin deze maanden duizenden bezoekers komen. Ook de Raad van Ministers komt drie keer bijeen in het naastgelegen Het Scheepvaartmuseum.

8 januari:

Studio Zeeburg

Op 8 januari opende Studio Zeeburg in Amsterdam zijn deuren. De vergaderlocatie zit in een oude loods, direct aan het water in het Oostelijk Havengebied.

19 januari:

Loetjes Garage

Na 35 jaar leegstand openen de deuren van een voormalige garage in Ouderkerk aan de Amstel. Op deze plek opent Jacintha Ruppert van Meetables haar nieuwe vergaderlocatie Garage 45. In de zomer wordt de exploitatie van deze locatie overgenomen door het naastgelegen Loetje en verandert de naam in Loetjes Garage.

Februari

1 februari:

Pulitzer Amsterdam

Het Pulitzer Amsterdam lanceert in februari 2016 een nieuw interieur design, na een gefaseerde renovatie. Bij de lancering toont het hotel de Pulitzer’s Bar, het nieuwe restaurant Jansz., en nieuwe vergader- en evenementruimtes.

9 februari:

Hilton Hotel Schiphol Amsterdam

Het Hilton Amsterdam Schiphol Airport is sinds 9 februari officieel geopend, met een baanbrekend ontwerp van Mecanoo architecten. Het hotel is de nieuwe benchmark voor luchthavenhotels binnen Hilton Worldwide.

10 februari:

Het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner vindt op woensdag 10 februari 2016 plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

14 februari:

College hotel ballroom3

Na een grote verbouwing heropent The College Hotel in Amsterdam. Grote verandering is de nieuwe eventruimte: The Rembrandt Ballroom.

Maart

16 maart:

Generator 3

Designhostel Generator Amsterdam verwelkomt bezoekers vanaf 16 maart. Het hotel zit in het monumentale Universiteitsgebouw aan het Oosterpark, dat helemaal in een nieuw jasje is gestoken.

25 maart:

161110085935.ATLAS---terras-vergaderzaal-3.resized.850x0

Op 25 maart heeft WILDLANDS Emmen zijn deuren geopend. Het avonturenpark is de opvolger van Dierenpark Emmen en is maar liefst twee keer zo groot. Het bijbehorende Atlas Theater opent later dit jaar, op 14 oktober.

April

1 april:

taets (26 van 30) kathedraal

Op het Hembrugterrein opent Yada Yada Market. Taets Art and Event Park exploiteert de locatie voor evenementen, onder de naam De Kathedraal.

6 april:

Op 6 april wordt een referendum over de Associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraine gehouden. De meerderheid van de Nederlanders stemt tegen.

6 april:

the boathouse-4433

Aan de Kralingse Plas opent het nieuwe evenementenpaviljoen The Boathouse.

11 april:

202985-NHCGH Krasnapolsky - Wintertuin-a59751-original-1459967295

Drie iconische Amsterdamse hotels zijn volledig vernieuwd en heropend. NH viert het met een grootse opening van NH Collection Grand Hotel KrasnapolskyNH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace. NH opende de hotels tijdens de launch van het upper-upscale merk NH Collection.

18 april:

Blooming Beach

Hotel blooming in Bergen aan Zee heeft vanaf nu ook een eigen strandpaviljoen: blooming beach. De designstijl van het hotel wordt op deze strandlocatie doorgezet.

Mei

2 mei:

Hotel Nassau breda

Hotel Nassau in Breda opent zijn deuren in het oude klooster aan de Nieuwstraat. Het luxe lifestyle hotel grijpt later dit jaar net naast de Best Hotel Design Award van ENTREE.

5 mei:

Eerste event vindt plaats op het terrein Breepark, wat dé evenementenlocatie van Breda moet worden.

12 mei:

boompjes-amsterdam

De Rotterdamse Horecaondernemer Ron Sterk blaast het iconische horecapaviljoen aan de Boomjes nieuw leven in, na jarenlange leegstand. Op 12 mei opent Boompjes Rotterdam de deuren als high end evenementenlocatie.

13 mei:

A'DAM Toren

Na een lange verbouwing opent A’DAM Toren in Amsterdam haar deuren eindelijk voor het publiek. Het voormalig hoofdkantoor van Shell is na een fikse renovatie terug als één van Amsterdams meest voortvarend creatieve en muzikale locaties. De spectaculaire evenementenlocatie The Loft opent enkele maanden later.

16 mei:

Max Verstappen schrijft op 16 mei geschiedenis in Barcelona. Hij is de eerste Nederlandse Formule 1 coureur die een Grand Prix wint. Dit was tevens zijn eerste race voor het Redbull Racing team.

20 mei:

TheLoft_Empty_Low

Nhow Rotterdam opent op de zesde etage een nieuwe event space: The Loft. De nieuwe ruimte heeft een waanzinnig uitzicht over de skyline van Rotterdam en kan custom made worden ingericht.

26 mei:

Kaapflevo-0081-door-Patrick-Ouwerkerk

Het eerste strandpaviljoen bij Zeewolde is dit voorjaar een feit: KaapFlevo.

Juni

1 juni:

Great Room W Amsterdam

In oktober 2015 opende het W Amsterdam Hotel zijn deuren op de Dam. Bijna een jaar later opent het vijfsterrenhotel ook officieel de evenementenruimte, de ‘Great Room’.

4 juni:

brunotti beach club

Brunotti Beachclub in Oostvoorne opent op 4 juni de deuren.

10 juni:

De aftrap van het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk. Portugal wint de finale van het thuisland met 1-0.

24 juni:

BREXIT. Merendeel van de Britten stemmen voor vertrek uit de EU. Premier Cameron stapt op.

Juli

1 juli:

Green_DNA_Innovatiekracht_93

De nieuwe evenementenlocatie Innovatiekracht in Rotterdam is vanaf 1 juli officieel in gebruik. De locatie is een ontmoetingsplaats voor bedrijven die duurzaamheid, innovatie en ecologische ontwikkeling belangrijk vinden.

15 juli:

Na het faillissement van warenhuisketen V&D eerder dit jaar staan in veel steden panden leeg. In het V&D pand op het Rokin in Amsterdam opent pop-up restaurant BAUT zijn nieuwste locatie: BAUT & Dreesman. Het is de vierde locatie van Michiel van der Eerde en zijn team, na de Wibautstraat (BAUT), Het Stadionplein (BAUT ZUID) en de Prinses Irenestraat (BAUT ZUIDAS). Na 31 december verhuist het restaurant weer naar een nieuwe locatie: BAUT Paradijs.

Augustus

5 augustus:

Start van de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. De Verenigde Staten behalen de meeste medailles tijdens deze Spelen, Nederland eindigt op nummer elf op de medaillespiegel.

20 augustus:

KNVB Campus

KNVB Campus opent na een grootschalige vernieuwing van het KNVB terrein in Zeist. Het gloednieuwe trainingscentrum van de Konlinklijke Nederlandse Voetbal Bond beschikt over de nieuwste innovaties op sportgebied, met gloednieuwe sportfaciliteiten en een state of the art trainingscentrum.

September

9 september:

De Batterijen

Na 100 jaar afgesloten te zijn geweest, openen De Batterijen in Nieuwegein voor het eerst de deuren voor publiek. Het oude fort biedt nu ruimte voor inspirerende en ontspannende evenementen. De kersverse locatie, ‘waar het gras zijn weg omhoog nog zoekt’, ligt in het groene hart van Utrecht.

10 september:

Museum Voorlinden

Zijne majesteit de Koning opent op zaterdag 10 september het nieuwe Museum Voorlinden in Wassenaar. Het museum staat op landgoed Wassenaar en heeft een particuliere collectie van moderne en hedendaagse kunst.

29 september:

GIA Den Haag

29 september is het GIA Trade & Exhibition Centre in Den Haag geopend. De locatie heeft ruim 9000m² aan beursvloer.

Oktober

5 oktober:

Classroom Wicked Grounds

Wicked Grounds opent haar derde locatie: The Classroom. De locatie zit in Amsterdam West en wordt gebruikt om trainingen en workshops te geven.

28 oktober:

PARK Hotel Arena

Hotel Arena opent op 28 oktober het nieuwe restaurant PARK, in de gloednieuwe parkvleugels. Eerder werd de Kapel al gerenoveerd, en ook de nieuwe vergadervleugel is inmiddels in bedrijf.

November

1 november:

Atelier de Bazel, de nieuwste locatie van Playing Circle opende op 1 november in Amsterdam. Het pand dat voorheen werd gebruikt als atelier voor een herenmodehuis is omgebouwd tot inspirerende vergaderlocatie.

8 November:

Donald Trump werd op 8 november verkozen als president.

December

1 december:

Naarderbos_12201624

Naarderbos neemt de exploitatie over van de in hetzelfde gebouw gevestigde locatie The Upper Deck. Het betekent bijna een verdubbeling van het oppervlak van de locatie aan het Gooimeer.

The Wall Utrecht

Langs de A2 bij Utrecht opent evenementenlocatie The Wall haar deuren voor het publiek, in het gelijknamige gebouw. Naast een grote eventlocatie is hier de eerste maanden ook een bijzondere culinaire experience: Dinner in Motion.

2 december:

Parc Broekhuizen, het kasteel waar ‘Heel Holland Bakt’ werd opgenomen, is vanaf twee december geopend als luxe boetiekhotel en locatie voor feesten en evenementen.

9 december:

Midden Nederland Hallen

Midden Nederland Hallen in Barneveld is officieel geopend, na een jarenlang vergunningstraject. Op vrijdag 9 december werden de hallen met een waanzinnige openingsshow geopend.

29 december:

Felix Meritis Zuidzaal

Na twee jaar ‘in de steigers’ te hebben gestaan, sluit Felix Meritis in Amsterdam vandaag haar deuren voor een grootscheepse verbouwing die minstens een jaar gaat duren.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.