Discover the finest spaces
Delen

TrouwAmsterdam en Stedelijk Museum starten samenwerking met internationale musea

Het Stedelijk Museum en De Verdieping presenteren in samenwerking met de drie internationale kunstinstellingen Palais de Tokyo (Parijs), Beirut (Caïro) en New Museum ( New York) de serie Trouw Invites…: een tentoonstelling in de grote kelderruimte van TrouwAmsterdam. De monumentale ruimte wordt daarmee het podium van een uniek samenwerkingsverband in een omgeving waar beeldende kunst en clubcultuur een directe confrontatie met elkaar aangaan.

Het einde in zicht
Op 1 januari 2015 sluit de inmiddels befaamde nachtclub TrouwAmsterdam en de culturele stichting De Verdieping hun deuren. In de afgelopen vijf jaren is een internationaal toonaangevend en innovatief club-, tentoonstellings- en publieksprogramma neergezet in de voormalige drukkerij aan de Wibautstraat in Amsterdam-Oost. Met het einde in zicht beginnen thema’s als ‘vergankelijkheid’ en ‘tijdelijkheid’ een grote rol te spelen.

Maar, zoals het publiek inmiddels gewend is van TrouwAmsterdam, zal dit einde zich niet in stilte voltrekken.

 

Trouw Invites…
De serie Trouw Invites… wordt georganiseerd in navolging op het succesvolle programma Stedelijk at Trouw, een reeks tentoonstellingen en performances die het samenwerkingsverband tussen het Stedelijk Museum en TrouwAmsterdam als uitgangspunt namen om het raakvlak tussen kunst, dans en club te verkennen. Nu is de beurt aan drie andere instellingen om de kelderruimte van TrouwAmsterdam te vullen met kunst. De vier instellingen nodigen ieder een beeldend kunstenaar uit, die de thema’s van ‘vergankelijkheid’ en ‘tijdelijkheid’ verbeelden. De kunstenaars bouwen een totaalervaring, en zullen de thema’s en de specifieke context van het gebouw op geheel eigen wijze activeren door een nieuw werk te ontwikkelen dat speciaal gemaakt is voor deze tentoonstellingsreeks. Trouw Invites…. vindt plaats van juni t/m december 2014, en iedere tentoonstelling zal gedurende één maand te bezichtigen zijn.

Het programma
–        3 juli t/m 3 augustus – Trouw Invites… Palais de Tokyo: Fouad Bouchoucha (Marseille, Frankrijk)
–        4 september t/m 5 oktober – Trouw Invites… Beirut: Rayyane Tabet (Ashqout, Libanon
–        6 november t/m 30 november – Trouw Invites… New Museum: Performancecollectief AUNTS (New York, USA)

Feestelijke openingen
Als startschot van iedere tentoonstelling zal er een feestelijke opening plaatsvinden met lezingen, interviews, performances en muziek rondom het thema en de kunstenaars.

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.