Discover the finest spaces
Delen

Vijf evenementenlocaties in Greater Rotterdam: stoer, hip en indrukwekkend

Waarschijnlijk wordt geen enkele stad in ons land zo sterk met industrie geassocieerd als Rotterdam. De Maasstad en de regio staan bekend om de harde werkersmentaliteit, de gonzende bedrijvigheid en het rauwe randje. Maar zoek je een industriële evenementenlocatie in de regio Rotterdam met een stoer karakter, dan blijkt het aanbod daaraan minder ruim dan je zou denken. Gelukkig zijn de industriële evenementenlocaties díe er zijn ronduit spectaculair. Wij bezochten vijf van de meest indrukwekkende industriële evenementenlocaties in Rotterdam!

DELTA HOTEL

Het Delta Hotel in Vlaardingen is dé thuishaven voor evenementen met een stoer karakter en een nautisch tintje. Het hotel staat aan de oever van de Nieuwe Maas en beschikt over 9 eigentijdse, comfortabele en sportief ingerichte zalen. Hier presenteer je nieuwe plannen, kom je tot ideeën tijdens een brainstormsessie of volg je een training met uitzicht over de Rotterdamse Delta. Aan inspiratie geen gebrek dankzij de energie van de oceaanzeilers. Na de bijeenkomst geniet je in Grand Café Nautique van een diner, of een goed glas wijn terwijl schepen over het water voorbijglijden. Of blijf slapen in één van de 81 luxehotelkamers. Delta Hotel Vlaardingen is een uniek hotel, Grand Café én stoere evenementenlocatie in één!

ROTTERDAM AHOY

Rotterdam Ahoy is sinds 1971 een begrip in evenementenland en bezit een enorme oppervlakte aan beurs- en evenementenruimte. De Ahoy Arena heeft een capaciteit van meer dan 16.500 bezoekers en wordt voornamelijk gebruikt voor grote concerten, toernooien en conferenties. In 2020 openden de deuren van onder andere de RTM Stage. Een concertzaal, auditorium en theater in één. Met een zittende capaciteit van 2.800 personen en staande capaciteit van 7.800 als de stoelen worden weggehaald, is dit de grootste theaterzaal van Nederland. Ahoy is hét podium voor positieve ervaringen, waar plezier, creativiteit en succes centraal staan. Met een uitstekende bereikbaarheid biedt Ahoy je datgene waar je als organisator niet druk om wil maken.

HAL4 AAN DE MAAS

Hal4 aan de Maas is een stoere even verrassende congreslocatie in Rotterdam. Ze is een voormalige machinewerkplaats op een prachtige plek aan de Maas en is omgetoverd tot moderne, multifunctionele all-inevenementenlocatie. Dankzij de bijzondere ligging aan het water heeft Hal4 een spectaculair uitzicht over de skyline van Rotterdam. De locatie is volledig ingericht en bestaat uit verschillende ruimten. De Theater Zaal heeft een capaciteit voor congressen en diners tot 250 personen en personeelsfeesten tot 450 personen. Combineer de Maaslounge met deze zaal en je organiseert een feest tot 600 personen. Met twee extra subruimten heeft deze locatie alles onder één dak voor een geslaagd evenement!

SCHIECENTRALE

Industrieel, stoer, groots en tegelijkertijd super sfeervol: dat is de Schiecentrale in Rotterdam. Ooit voorzag de Schiecentrale de Rotterdamse haven van energie. Vandaag de dag is dit bijzondere monument een industriële evenementenlocatie met unieke mogelijkheden voor bedrijfsevenementen. De imposante Turbinehal (geschikt voor groepen tot 2.000 personen) is de meest spectaculaire ruimte, vol originele elementen. Een robuuste hijsbrug, de opvallende bogen en het oude metselwerk worden op fraaie wijze uitgelicht en vormen zo een indrukwekkend industrieel decor. In combinatie met twee al net zo authentieke break-out zalen is de locatie zeer flexibel. Een bezoek aan de Schiecentrale blijft je zeker bij!

MAASSILO

De Maassilo is een indrukwekkend en stoer icoon van de industriële geschiedenis van Rotterdam. Deze grootste en oudste graansilo van Europa is van binnen volledig verbouwd en ingericht als stoere industriële evenementenlocatie. De locatie beschikt over vijftien zalen die zijn uitgerust met alle denkbare voorzieningen voor evenementen. De robuuste elementen van de oude graansilo zijn nog overal aanwezig en geven het gebouw een geweldige sfeer en karakter. Van de grootse ruimten op de begane grond, tot de stijlvolle zalen van Now&Wow Club op 40 meter hoogte: met een capaciteit van 5 tot 5.000 is er zeker een geschikte ruimte voor je event!

Meer inspirerende locaties met een stoer karakter in Greater Rotterdam

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer stoere en industriële locaties in Rotterdam te vinden. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.