Discover the finest spaces
Delen

Steven de Jong: ‘Vergeet traditionele media… het draait om reviews!’

Een review is niets meer of minder dan een kritische beoordeling, maar de impact van reviews is gigantisch. Ze kunnen een merk maken of breken! Ook locaties en bestemmingen ontkomen niet aan reviews. De hoogste tijd dat je weet wat reviews zijn, wat de impact ervan is, hoe je er mee om moet gaan!

Vertrouwen in reviews
Google, Facebook, Iens, Tripadvisor, MediaMarkt en duizenden andere websites geven consumenten de mogelijkheid om een product, dienst, winkel of locatie te beschrijven en te beoordelen met 1 t/m 5 sterren. Dat doen ze niet voor niets, want consumenten hechten veel waarde aan reviews.

Aan de hand van reviews vormen consumenten een beeld en maken ze de afweging om te investeren of niet!

 

 

 

Welke aanbevelingen het hoogst scoren is onderzocht en beschreven in het “Nielsen Global Trust in Advertisement and Brand Messages Report”. In 2013 scoorde het vertrouwen in traditionele advertenties 48%, online reviews 68% en ging de hoogste score naar de persoonlijke aanbevelingen van vrienden en familie: 84%!

Impact van reviews
Van de Nederlandse consumenten schrijft 20% reviews en laat 75% zich beïnvloeden door reviews. Deze reviews zijn van invloed op bedrijven:

  1. Reviews beïnvloeden de omzet
  2. Reviews geven interessante inzichten in je doelgroep
  3. Reviews geven waardevolle feedback voor service- en productverbetering

Community management
Tripadvisor, de grootste reviewsite ter wereld met meer dan 170 miljoen reviews, deed onderzoek naar de impact van het reageren op reviews en wat blijkt… hier ligt een grote kans voor ondernemers om meer boekingen aan te trekken en negatieve reviews te ontzenuwen.

Bezoekers zijn potentiële marketeers

 

 

 

De Millenials, de generatie geboren tussen 1981 en 1994, is de eerste generatie die uit zichtzelf communiceert over hun aankoopgedrag. Ze hebben allemaal een smartphone op zak, zijn altijd online en delen hun bevindingen graag met vrienden en familie. Dit is geen bedreiging, maar juist een kans voor ondernemers, die meer positieve reviews willen stimuleren.

Transformeer bezoekers in marketeers, stimuleer ze om hun bezoek te delen via social en online media, en profiteer van een positieve olievlek van aanbevelingen die zich verspreid naar hun vrienden en familie!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.