Discover the finest spaces
Delen

Professionele Livestream Studio’s: Online events makkelijk en snel in deze plug & play studio’s

Ben je op zoek naar compleet uitgeruste livestream studio’s? Het aanbod van locaties die klaar zijn om op professioneel niveau online producties te maken, groeit nog elke dag. Waarom zou je jouw livestream event vanuit een ‘saaie’ studio uitzenden, als dat ook kan bij enkele van de mooiste evenementenlocaties die ons land te bieden heeft? Met de meest iconische settings als spectaculair decor van jouw livestream event. Wij zochten de meest bijzondere plug & play livestream studio’s: studio’s waar je direct in kan en waar jij alleen nog de content hoeft aan te leveren. Ken jij een locatie die in deze lijst niet mag ontbreken? Tip de redactie!

AMSTERDAM

B. AMSTERDAM

B. Amsterdam is een van de meest succesvolle vernieuwende bedrijfsomgevingen voor innovatief ondernemerschap. Drie kantoorgebouwen in het Slotervaartgebied in Amsterdam vormen samen een dynamische community, en met 40.000 m2 het grootste startup ecosysteem van Europa! In B. Amsterdam vind je de juiste mix tussen kantoorruimte voor startups, scaleups en corporates, gezamenlijke faciliteiten en natuurlijk talloze eventmogelijkheden. B. Amsterdam heeft vier studio’s ingericht, waarvan één als complete plug & play livestream studio die is voorzien van alle benodigde faciliteiten voor een volwaardige professionele productie. The Broadcast Studio heeft een standaard opstelling, drie camera’s en rondom in de hele ruimte hangen schermen.

CAPITAL C

In Capital C, het centrum voor de creatieve industrie, vind je Capital C Connect: een set van livestream studio’s van waaruit je jouw event op professionele wijze kunt livestreamen. De top notch studio is de High Light, bovenin de glazen koepel met uitzicht over Amsterdam. Maar ook vanuit de andere ruimten, ontworpen door Dutch designers, kun je livestreamen. De virtual studio’s maken het mogelijk om jouw evenement in een live, online of combinatie te organiseren. Een studio met uitzicht over de skyline van Amsterdam? Een creatieve setting met 2500 klokken? Alle studio’s met elkaar verbinden door meerdere sessies? Capital C’s got you covered met maar liefst 5 studio’s!

CIRCL

Een unieke en sfeervolle studio, voorzien van professionele techniek én duurzaam meubilair. Dat kan alleen CIRCL zijn! Deze circulair gebouwde evenementenlocatie op de Amsterdamse Zuidas biedt een mooie studio die ideaal is voor online events, zoals een rondetafelgesprek, innovatieve productpresentatie of interactieve workshop. Dit alles vanuit hét circulaire paviljoen, met prachtig uitzicht op de Zuidas. Ook prettig: bij de organisatie van je event krijg je professionele ondersteuning van de ervaren event managers en audiovisuele partner AVEX.

DE KROMHOUT STUDIOS @DE KROMHOUTHAL

De Kromhout Studio’s opent op 1 december haar deuren in het Hamerkwartier in Amsterdam Noord. Deze studio is volledig uitgerust als plug ’n play studio voor online en virtuele evenementen. De studio is voortgekomen uit een samenwerking tussen meerdere partijen om zo gezamenlijk een onwijs gaaf eindproduct op te kunnen leveren voor de opdrachtgevers. Stream My Event is al jaren gespecialiseerd in de productie van livestreams en heeft veel ervaring met complexe producties wereldwijd. Augmented reality, 100% virtual en 3D animatie kunnen zij dromen. Het team van Smile Licht & Geluid Utrecht, al jaren ervaren in het verzorgen van licht en geluid voor high end live evenementen, heeft een licht- en geluidsontwerp gemaakt en uitgevoerd dat perfect aansluit bij de rauwe locatie. De Kromhout Studio’s zijn gelegen in de Kromhouthal, waar het ervaren evenemententeam graag met hun opdrachtgever meedenkt voor het vormgeven van hun online evenement.

FELIX MERITIS

De parel in de kroon van de Amsterdamse Keizersgracht is terug! Felix Meritis is na drie jaar renovatie weer open als evenementenlocatie. Met zeven zalen biedt deze locatie voor ieder wat wils. Ga je voor de Concertzaal, de oudste concertzaal van West-Europa, of voor de kleurrijke Shaffyzaal? Wordt het de Zuilenzaal, waar de historie en het karakter vanaf spatten, of juist de eigentijdse en moderne Husly Lounge? Iedere zaal is geschikt als livestream studio en biedt een eigen, unieke en sfeervolle setting met bijpassende hoogstaande faciliteiten (camera, licht en geluid). In alle ruimtes is gezorgd voor extra snelle wifi, speciaal voor deze streamingdienst.

JOHAN CRUIJFF ARENA

Live vanuit de Koninklijke Loge van de Johan Cruijff ArenA? Het Amsterdamse stadion beschikt nu over meerdere unieke mogelijkheden voor het opnemen en uitzenden van een online event. Afhankelijk van de boodschap en doelstelling kun je kiezen voor één van de speciale ruimten en richt de locatie Studio ArenA compleet voor je in. Of dit nu in een prachtige talkshow setting is, waar sprekers en presentaties perfect in beeld worden gebracht, of staand achter een katheder voor een formele, inhoudelijke boodschap of dialoog met je online deelnemers. De Johan Cruijff ArenA maakt het mogelijk!

LIVESTREAM STUDIOS AMSTERDAM @TOBACCO THEATER, AMSTERDAM

TOBACCO Theater beschikt over maar liefst zeven volledig geoutilleerde livestreamingstudio’s, met de Theaterzaal Studio en Studio Brickwall als de grote uitblinkers als het gaat om mogelijkheden en uitstraling. Hier, in het creatieve hart van Amsterdam, ontmoeten internationale virtual viewers elkaar al jaren interactief (met een 9,4 als waardering!). Met het snelste netwerk van Nederland (998 Mbit) zijn er no limits, dus ook niet voor het aantal viewers dat de broadcast of seminar wenst te bezoeken. Maak in deze high tech livestream studio gebruik van de allerbeste techniek, de ervaren technici, creatieve organisatoren en natuurlijk de waanzinnig mooie industriële setting die durf en innovatie uitstraalt!

STUDIO WESTERGAS @WESTERGAS

Vanaf 1 januari 2021 biedt het Transformatorhuis op de Westergas Amsterdam, volgens de locatie zelf, de meest moderne Livestream-studio van Europa. De studio, die geschikt is voor opnamen, live-streaming en recording, is dag en nacht te huren. Initiatiefnemer is Vel’or Graceful Events dat de samenwerking zocht met First Impression, BigVis en Westergas. Het ontwerp van de studio is van de hand van BigVis dat zijn sporen heeft verdiend als ontwerper van mainstages bij festivals. De andere partner is First Impression, expert in audiovisuele beleving. Initiatiefnemer van diverse live studio’s in andere delen van het land en facilitator van dik 200 shows. De faciliteiten van Studio Westergas zijn in te zetten voor online bedrijfsevents, voor bijvoorbeeld nieuwjaarsspeeches of presentaties van jaarcijfers, of als podium voor teambuilding. Daarnaast is het de bedoeling dat ook culturele partijen hier naartoe komen voor bijvoorbeeld live streaming van voorstellingen. Studio Westergas by Vel’Or Graceful Events verrijst voor de periode van tenminste drie maanden.

SUGARCITY EVENTS

SugarCity Events had al een prachtige studiosetting in de indruwekkende grote zaal de Middenfabriek, maar heeft nu ook een tweede, kleinere studio in de Bietenwasruimte. Deze studio is ideaal wanneer een intiemere setting beter past bij de over te brengen boodschap. In samenwerking met Boozed – ook verantwoordelijk voor de spectaculaire aankleding van 1,5-meter event ‘Project Playground’ – is de nieuwe studio gebouwd in een talkshow opstelling. De studio in de Bietenwasruimte is – net als de Middenfabriek studio – in samenwerking met Bazelmans AV opgezet. Hierdoor is alle technische apparatuur en kennis aanwezig op locatie. Meerdere camera’s maken het mogelijk om vanuit verschillende hoeken te filmen, LCD-display(s) bieden de mogelijkheid tot het afspelen van video’s, presentaties en graphics en er is een uitgebreid lichtplan om de gewenste sfeer te creëren. Ook is het mogelijk om de twee SugarCity Events studio’s met elkaar te koppelen. Zo kan er tussen de studio’s worden geswitched voor extra dynamiek.

DEN HAAG

BEELD EN GELUID DEN HAAG

Beeld en Geluid Den Haag is een prachtig modern mediamuseum in het centrum van Den Haag. Het museum heeft omvangrijke (digitale) collecties en biedt vele mogelijkheden om events te organiseren. Denk aan de fraaie Club, de karakteristieke Eventzaal en unieke ruimten als de Newsroom. De Newsroom biedt perfecte mogelijkheden voor een online evenement. Gebruik de Vidiwall van 25m2 als achtergrond bij je uitzending of om je bijeenkomst in deze livestream studio in huisstijl om te toveren. Zo maakt jouw webinar gegarandeerd impact!

FOKKER TERMINAL

De Fokker Terminal is een karakteristieke industriële locatie, gevestigd in de voormalige school voor luchtvaarttechniek in Den Haag. De locatie ademt een eigen sfeer met een frisse mix van industriële elementen en moderne faciliteiten. Bijzonder is dat deze locatie echt alles in huis heeft voor livestream events. Niet alleen verzorgt de locatie custom made webcast producties in de imposante Hangar, ook is een van de grootste subruimten ingericht als plug & play webcaststudio. Deze livestream studio is standaard voorzien van meerdere projectieschermen, camera’s en schakeltechniek om je content op een impactvolle manier te presenteren. De studio is voorzien van een podium, debattafel, dynamisch licht en biedt naast streamingmogelijkheid ook nog ruimte voor 30 gasten die er live bij aanwezig kunnen zijn.

THE HAGUE CONFERENCE CENTRE NEW BABYLON

The Hague Conference Centre is hét conferentiecentrum in het centrum van Den Haag. In deze tijd waarin webcasting, webinars en livestreaming niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks leven, zijn zij een samenwerking aangegaan met AVEQ om een complete plug & play studio in te richten. De livestream studio heeft veel lichtinval en een direct uitzicht op Den Haag Centraal Station, wat het decor een dynamisch karakter geeft. AVEQ heeft een uitgebreid online platform beschikbaar voor klanten met daarin onder andere live polls, een chatfunctie, virtuele beursvloer, break-out sessies en diverse online netwerkmogelijkheden in 2D of 3D. Na de lockdown is een online evenement eenvoudig op te schalen naar een hybride evenement, vanwege de beschikbaarheid van vele ruime zalen bij The Hague Conference Centre. Zo houd je flexibiliteit!

ROTTERDAM

POSTILLION HOTEL & CONVENTION CENTRE WTC ROTTERDAM

Hotelgroep Postillion heeft inmiddels bewezen ook virtueel zijn mannetje te staan met events als NXTMICE. In de locatie Postillion Hotel & Convention Centre WTC Rotterdam zijn met de opgedane kennis speciale studio’s gecreëerd: de perfecte plek voor een online event of meeting. Er staat een complete studio voor je klaar met uitzicht over de indrukwekkende binnenstad van Rotterdam. Houd iedereen fris en pak uit met een virtueel event. Jouw publiek staat in contact met jou en elkaar. Er is alle ruimte voor samenwerking en kennisdeling. Wie laat jij schitteren op het podium?

UTRECHT

DE LIK

Vertel je verhaal vanuit de compleet ingerichte studio in de voormalig Penitentiaire Inrichting Wolvenplein, in hartje Utrecht! Een update delen met je medewerkers? Je expertise verspreiden onder klanten? Dat kan vanaf deze unieke locatie met een studio ‘ready2go’ voor jouw online event, volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. Je wordt ontzorgd van A tot Z: van techniek, content, livestream tot aankleding!

WINKEL VAN SINKEL

Een online uitzending maken met een authentiek gevoel: dat kan bij ‘Studio Utrecht’. In het monumentale pand van De Winkel Van Sinkel is de Balzaal ingericht met alle techniek die nodig is voor een livestream, webinar, of online talkshow. Aan de grote talkshowtafel met ruimte voor 5 personen zit je er prachtig bij, met uitzicht op de Oude Gracht en de Domtoren. In de opzet van deze studio is uiteraard rekening gehouden met alle covid-19 maatregelen. Gasten en sprekers kunnen op 1,5m afstand met elkaar in gesprek terwijl de kijkers thuis op allerlei manieren mee kunnen doen.

NBC CONGRESCENTRUM, NIEUWEGEIN

Jouw evenement kan ondanks de gestelde maatregelen van dat moment altijd doorgaan in de event studio’s van het NBC Congrescentrum. Zo hoeft jouw evenement niet geannuleerd of verplaatst te worden. De locatie heeft hiervoor haar evenementenhallen omgetoverd tot online eventstudio’s en de zalen voorzien van de nodige techniek. Zo beschikt NBC bijvoorbeeld over zeven verschillende kant-en-klare studiosettings in één eventhal voor een dynamische show, maar ook over vaste 4K livestreamcamera’s in verschillende zalen en twee volledig ingerichte talkshowstudio’s voor intiemere gesprekken of sessies. Streamen vanuit het NBC is altijd volgens een vast starttarief dat flexibel en naar wens is uit te breiden. In het standaard pakket zitten alle benodigdheden opgenomen om een geslaagd en onderscheidend online event te organiseren. Denk hierbij aan camera’s, licht en geluid, maar ook aan de benodigde technici om alles in goede banen te leiden. NBC organiseert uiteraard liever een live event, maar als het even niet anders kan, dan doen ze het gewoon met dezelfde toewijding volledig online!

MAYSTER HYBRIDE EVENT & LIVESTREAM LOCATIE – VIANEN

Mayster Hybride event & Livestream locatie is een unieke, nieuwe locatie waar je door middel van een livestream volledig interactief een product presenteert, een virtuele workshop houdt of een training geeft. Gelegen naast de A2 beschikt Mayster over 2.200 m2 met diverse ruimten en mogelijkheden, waaronder een eigen foto- en videostudio met indirect LED licht, aanpasbare achterwand, draaischijf en de bijhorende livestream en opnametechniek. De locatie biedt vrijheid in het werken met eigen techniek, crew en catering. Indien gewenst is alle livestream techniek en knowhow in huis: plug & play.

MIELE EXPERIENCE CENTER – VIANEN

Nieuw in het Miele Experience Center te Vianen: de Miele Studio, een professionele televisiestudio voor opnames en live uitzendingen. De studio is voorzien van alle techniek, verlichting en presentatieschermen en meubilair zodat je direct kan beginnen met streamen. Heb je toch wat hulp nodig? Tijdens jouw event verzorgt av-partner Unlimited de complete techniek en regie, en zij staat indien gewenst ook in de voorbereiding tot je dienst. De Miele Studio beschikt over een ruime tafelopstelling maar is ook in te richten in huiselijke stijl met comfortabele fauteuils. Bovendien is er een kleine keuken aanwezig, van waaruit de Miele-chef je tafelgasten kan verzorgen met een hapje en een drankje. Ook is het mogelijk om de kijker thuis in de watten te leggen, door de uitzending te combineren met een overheerlijke borrelbox of een online kookworkshop!

EDE

NEXT STUDIOS | MAURITSKAZERNE

Wil jij de nieuwe koers van je organisatie presenteren? Kennis delen met collega’s, klanten, leveranciers, dealers of franchisenemers? Een eigen tv-uitzending is dé manier om online op een inspirerende en interactieve manier jouw publiek te bereiken en te boeien. In de sfeervol ingerichte Talkshow Studio schuiven jij en je gasten aan om de grote studiotafel. Met zes camera’s, tafelmicrofoons, studiolampen en televisieschermen heb je er een plug and play setting voor jouw uitzending. Wil je iemand thuis live in de uitzending halen? Een poll doen of chatten met kijkers op YouTube? Gesprekken afwisselen met een studio-optreden? Het kan allemaal!

EINDHOVEN

EVOLUON

Vroeger was deze futuristische schotel onderdeel van een technologisch museum; nu is het Evoluon in Eindhoven dé iconische locatie voor congressen, evenementen en andere (zakelijke) bijeenkomsten. Met Turn Key Digital Experiences en Mansveld Expotech heeft het Evoluon nu ook nog een volledige plug-and-play livestream studio ingericht. Deze studio biedt eindeloze mogelijkheden om digitale events vorm te geven. Voor een groot of klein publiek, voor klanten of medewerkers; niets is onmogelijk!

CUIJK

INSPYRIUM

Save the world from boring events! Bij het Inspyrium hebben ze de afgelopen tijd niet stil gezeten. Deze groene evenementenlocatie heeft een inspirerende invulling voor jouw online event in petto met op en top beleving en compromisloze kwaliteit. De intieme studio waarbij je plug & play volledig ontzorgd wordt, of de mogelijkheid hebt om met eigen techniek en crew te werken – het is allebei mogelijk. Inspyrium daagt je  uit om het groots aan te pakken met een echte TV-productie tussen de tientallen bomen. Ook is het mogelijk om het event hybride te maken door gasten de uitzending live te laten bijwonen. Ongeacht de maatregelen kan jouw event volgend jaar doorgaan en kan er snel geschakeld worden tussen de verschillende mogelijkheden!

Deze lijst zullen we bijwerken zodra meer locaties met plug & play livestream studio’s bekend zijn. Wil je alvast meer inspiratie opdoen voor locaties voor jouw online event? Kijk dan ook op deze pagina op Locaties.nl of kijk naar dit artikel met hybride livestream studio’s!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.