Discover the finest spaces
Delen

Petroy Blaauw (Finley Het Witte Huis): ‘Kwaliteit wint altijd’

Vandaag Petroy Blaauw, Sales & Operational Manager bij Finley het Witte Huis. Hij heeft ‘zijn’ locatie al zien transformeren tot openbaar zwembad, kermisterrein en mysterieuze VIP-club maar ervaart ook de keerzijde van late boekingen of lange financiële afwikkelingen. Zijn meest recente event: een congres met presentaties en internationale sprekers voor Pink Web Applications. Een zakelijk evenement voor 220 personen, waarbij de gasten tevens genoten van een aantal activiteiten op het water, waaronder een rondvaart op een salonboot en een RIB-Experience op een aantal snelle rubberboten. Voor deze rubriek staat Petroy even stil bij de ontwikkelingen in de branche. En welke ‘learnings’ wil hij de opdrachtgevers meegeven?

Waar ergert u zich het meest aan in deze branche?
“Ergeren past natuurlijk niet bij deze branche. Wat af en toe wel lastig is, is het lang uitblijven van uitsluitsel over het al dan niet doorgaan van een event. Er wordt enorm veel geshopt en vergeleken met als resultaat dat het erg vaak om de prijs en minder om de inhoud en beleving gaat. Opties moeten lang aangehouden worden, terwijl de terugkoppeling bij niet doorgaan geregeld uitblijft.”

Welke locatie is uw grote voorbeeld?
“Voor mij is Landgoed Duin en Kruidberg absoluut een voorbeeld en in één woord een ‘droomlocatie’. Een locatie die zoveel markten kan bedienen: hotel, sterrestaurant, brasserie, zakelijke markt (conferentiecentrum), trouwmarkt en dat ook nog eens op topniveau doet, vind ik echt fantastisch. Zowel de uitstraling van de locatie, maar ook de producten, of het nu om een etentje in de brasserie gaat of om een huwelijk in de prachtige tuin: alles wordt met stijl en op topniveau gedaan. Daarbij zijn zij ook nog eens constant bezig met het organiseren van waanzinnig leuke evenementen. De ene keer een wijnproeverij, maar ik zie bijvoorbeeld ook een culinaire catwalk in het sterrestaurant voorbij komen.”

“De keuze voor onze locatie maakt men op basis van onze uitstraling, kwaliteit en knowhow, of dit nu is voor een zakelijke presentatie of een huwelijk.”

 

Uit het locatieonderzoek blijkt dat de opdrachtgever een kostenindicatie verwacht op de website. Biedt u dat?
“Wij bieden geen kostenindicatie aan op onze website. Zodra er een informatieaanvraag gedaan wordt ontvangt de aanvrager automatisch een mail met een bijlage waarmee heel simpel een kostenindicatie is uit te rekenen. Voor de zakelijke markt communiceren wij wel een vanaf prijs. Ik ben van mening dat men de keuze voor Finley niet maakt op basis van prijs, maar op basis van onze uitstraling, kwaliteit en knowhow, of dit nu is voor een zakelijke presentatie of een huwelijk. Voor de huwelijksmarkt maken wij altijd een afspraak om uitgebreid de locatie te ervaren tijdens een rondleiding en persoonlijk gesprek. Pas daarna maken wij een uitgebreide offerte. Voor de zakelijke markt zouden wij dit het liefst ook doen, maar wij merken dat dit voor bedrijven niet altijd haalbaar is. Na een telefonische intake maken wij dan ook vaak zonder bezichtiging een voorstel.”

Ook wenst men een razendsnelle reactie wenst (binnen 24 uur). Geeft u die?
“We leven in een 24-uurseconomie waarbij snel schakelen eerder een vereiste dan een verwachting is. Daarbij weten we dat er veel geshopt en vergeleken wordt. Dit betekent dat het cruciaal is om snel, maar wel accuraat te reageren. Finley heeft haar organisatie zo ingericht dat wij flexibel en ad hoc kunnen reageren op een aanvraag. Ons jonge en dynamische team voldoet op deze manier aan de behoefte van de klant. U kunt van Finley dan ook binnen 24 uur een reactie en passend voorstel verwachten.”

Ook zoekt men het liefst via internet naar eerdere ervaringen. Bent u zich daar van bewust? Zou u een beoordelingssite wensen?
“Wij zijn ons absoluut bewust van het feit dat mensen graag referenties via internet kunnen vinden. Een onafhankelijke en vooral betrouwbare beoordelingssite voor onze branche zou zeer zeker een aanwinst zijn en voor wat betreft Finley ook zeker wenselijk. Op dit moment vragen wij al onze opdrachtgevers, of dit nu een bruidspaar of een zakelijke klant is, om feedback middels een korte enquête. Daarnaast communiceren wij referenties op onze site.”

“De haven als openbaar zwembad of onze tuin omgetoverd tot kermisterrein compleet met attracties en eetkramen.”

 

Bij Finley zult u heel veel bijzondere evenementen voorbij zien komen. Welke ervaring is u het best bijgebleven?
“Mijn beste ervaringen zijn producties waarbij de opdrachtgever er voor open staat -en budget vrij maakt- om een creatieve invulling mogelijk te maken. Hiervan hebben we er in 2013 een heel aantal gehad. Zo zijn wij terug naar de jaren ‘30 gegaan, waarbij wij onze haven omgetoverd hebben tot openbaar zwembad, maar hebben wij onze luxe tuin ook mogen ombouwen tot een kermisterrein compleet met attracties en eetkramen. De mooiste opdracht was echter een meerdaags event met feestavond voor slechts 30 personen. Na een lounge-bbq inclusief saxofonist, hebben wij onze gasten laten verwennen door een drietal visagistes om vervolgens op de gastenlijst van onze VIP-club terecht te komen. Onze gasten werden door middel van onze ‘doorbitch’ en portiers letterlijk via de keuken naar de achteringang van de intieme club geleid waar zij verwelkomd werden door een DJ, saxofonist, dansers, champagne en een waanzinnige aankleding. De dansvloer heeft tot in de late uurtjes vol gestaan. Wij hebben de volgende dag bij de lunch een staande ovatie van de gasten in ontvangst mogen nemen.”

En de meest slechte ervaring?
“Mijn slechtste ervaring was het facilitairen van een modeshow. Er is een hoop tijd en energie gestoken in de voorbereiding. Twee weken voor het evenement vroeg de organisatie of wij flexibel konden zijn met onze voorwaarden voor wat betreft de aanbetaling. Wij zijn hierin tegemoet gekomen en hebben een fantastisch evenement verzorgd. Helaas zijn wij zeven maanden na het evenement nog steeds bezig met de financiële afwikkeling.”

“Het boeken van de locatie slechts vier tot zes weken voor het evenement komt de afgelopen tijd veel voor.”

 

Welke tendens ziet u in de vraag naar locaties?
“Het is al een tijdje zo dat bedrijven enorm laat de locatie voor hun event vast leggen. Wij hebben afgelopen jaar een relatie-evenement voor 250 personen mogen organiseren, waar wij exact 23 dagen voor de datum van het event de aanvraag binnen kregen. Dit is natuurlijk extreem laat, maar vier tot zes weken voor de datum van het evenement pas de locatie vastleggen is bij het ons afgelopen jaar heel vaak voor gekomen. Daarnaast kan ik me heel erg vinden in de tekst van Sabien Duetz van bieninnovation.nl: “Love is a keyword”. Gasten zijn absoluut op zoek naar echtheid en flexibiliteit, waarbij persoonlijke aandacht het sleutelwoord is.”

Wat weet nog niemand van uw locatie?
“Wat maar weinig mensen weten is dat onze locatie een erg rijke historie heeft. In 1932 liet de toenmalige eigenaar in een advertentie weten dat er op een unieke locatie aan de Loosdrechtse Plassen een ‘gelegenheid voor baden en zwemmen’ was. Al snel was er ook een ‘prima consumptie’ mogelijk en na de oorlog sprak men zelfs van een ‘restaurant á la carte’. Op het terras bij het ‘café-restaurant, badinrichting, jachthaven en zwembad met drijvend café’ kon men lekker uit de wind genieten van het uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. Het ‘drijvend café’ heet tegenwoordig The View, zo genoemd vanwege het adembenemende uitzicht, en is wellicht een van de mooiste zalen van Nederland. Naast zakelijke meetings en presentaties wordt The View regelmatig ingezet als ceremoniezaal voor een huwelijk.”

Welke ‘learnings’ wilt u de opdrachtgevers meegeven?
“Ik hecht nog altijd veel waarde aan twee oude spreekwoorden namelijk: ‘Kwaliteit wint altijd’ en ‘goedkoop is duurkoop’. Om dit te vertalen in do’s en don’ts:

To do: Investeer tijd in het onderzoeken en vaststellen van de kwaliteit van de locatie, dienst en/of product en voorkom hiermee dat u appels met peren vergelijkt. Durf het budget te delen en uw verwachtingen zullen overtroffen worden.

Don’t: Laat u niet alleen leiden door de prijs. Een ideaal passende locatie of dienst is vaak niet de goedkoopste, maar levert in de meeste gevallen een beter resultaat op in de vorm van loyaliteit, awareness en uiteindelijk cash.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.