Discover the finest spaces
Delen

Nieuwe enquêtemodule van Momice geeft inzicht in evenementen-ROI

Big data is steeds belangrijker voor bedrijven. Een event is een uitgelezen moment om data over de doelgroep te verzamelen en kan een goede aanvulling zijn op de big data van een bedrijf. Daarnaast willen organisatoren van een event weten of de bezoekers wat aan het event hebben gehad en wat de ROI van het event is geweest. Het online communicatieplatform Momice, dat voor een organisator eenvoudig te beheren is, heeft hiervoor een gebruiksvriendelijke event enquêtemodule ontwikkeld.

Event als instrument
Een evenement is niet alleen een moment waarop een bedrijf genodigden face-to-face ziet. Het is een instrument om de dialoog aan te gaan met de doelgroep over een lange termijn en verhoogt het engagement van de bezoekers. De langetermijnrelatie met de doelgroep wordt zo versterkt. Er zijn voorafgaand aan het event, maar juist ook achteraf belangrijke contactmomenten met de doelgroep. Eén daarvan is de bedankmail met een enquête. Uit het High Profile-locatieonderzoek 2014 onder 1.010 opdrachtgevers van meetings- en eventlocaties blijkt dat de bereidheid om middels een enquête de event ervaring te verbeteren hoog is: 86 procent van hen wil achteraf een enquête invullen.

“Er zijn voorafgaand aan het event, maar juist ook achteraf belangrijke contactmomenten met de doelgroep. Eén daarvan is de bedankmail met een enquête.”

 

Informatie verzamelen
Met een vragenlijst is goed te achterhalen welke onderdelen van het event succesvol waren en welke beter kunnen. Dit soort stuurinformatie wordt voor bedrijven steeds belangrijker doordat de budgetten van events ook in 2015 weer onder druk zullen staan en managers daarom steeds vaker de Return On Investment (ROI) van een event willen weten. Daarnaast is alle informatie, of wel de big data, die een bedrijf over zijn doelgroep verzamelt, steeds meer waard. Door de data te verzamelen en vervolgens te analyseren kan in het vervolg beter worden ingespeeld op de behoeftes van de doelgroep en de veranderingen in de markt. En dus is het zeer waardevol om op een makkelijke manier enquêtes uit te kunnen sturen en de verkregen informatie te verzamelen. De enquêtemodule van Momice maakt dit mogelijk.

Momice enquêtemodule
De enquêtemodule is verwerkt in de Momice event site. De organisator maakt vanuit de module zelf de vragen op: open, meerkeuze en rangschikking (Sterren en NPS) vragen zijn eenvoudig zelf toe te voegen. Wanneer de bezoeker de enquête heeft ingevuld, wordt voor de organisator een overzicht van de resultaten en statistieken getoond. De verzamelde data wordt door Momice opgeslagen op een geanonimiseerde database. De organisator kan nu de antwoorden zorgvuldig analyseren en gebruiken om de komende events te verbeteren.

“Door de data te verzamelen en vervolgens te analyseren kan in het vervolg beter worden ingespeeld op de behoeftes van de doelgroep en de veranderingen in de markt.”

 

Tips
Rutger Bremer, medeoprichter van Momice, geeft eventorganisatoren een advies: “Stuur direct na een evenement een bedankmail inclusief een enquête naar de bezoekers die aanwezig zijn geweest. Het event zit dan nog vers in het geheugen. Een mooi moment om te vragen of de bezoekers de enquête in willen vullen.” Bremer heeft nog een tip: “Vraag ook de geregistreerden die niet zijn op komen dagen wat hun reden is geweest niet te komen. Dit kan ook met een korte enquête. De zogeheten no-show kost een organisatie geld (ingekochte catering, personeel et cetera) en het is goed te weten waarom men niet is gekomen, zodat je daar de volgende keer op in kunt spelen.”

Bremer verwacht dat de verzamelde data in de database binnenkort gebruikt kan worden om benchmarkinformatie voor klanten te ontsluiten waardoor het bedrijf extra waarde kan bieden.

Over Momice
Momice is een Amsterdamse startup die tegemoetkomt aan de behoefte van organisaties aan één integraal communicatieplatform bij het organiseren van meetings en events. In de eventorganisatiebranche staat MICE voor: Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions. Momice helpt de marketing-, communicatie- en eventmanager bij het eenvoudig en efficiënt online organiseren en stroomlijnen van alle denkbare meetings en events. Daarnaast is het bedrijf voor zijn klanten een strategische partner, omdat het ook aan marketing automation doet en een big data enricher is. Klanten van Momice krijgen inzicht in de data die ze generen uit de online tool  voor verschillende events. Hierdoor hebben ze meer grip. Gegevens van de klant zijn bij Momice veilig: het bedrijf voldoet aan de bankennorm. Momice heeft een team van eventprofessionals en ontwikkelaars en heeft sinds zijn oprichting in 2013 meer dan vijfhonderdvijftig gebruikers. Het bedrijf werkt voor grote corporates als ABN AMRO, Vodafone, Heineken, ServiceNow, PUMA, maar ook voor mkb-organisaties als Hogere Hotelschool en Oranje Nassau Energie. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft ook een kantoor in Zuid-Afrika.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.