Discover the finest spaces
Delen

‘Na jaarlijks bijna 100 vluchten wil ik weer in Nederland aan de slag’. Haike Blaauw versterkt team Princess Hotel Collection

Haike Blaauw is benoemd tot Director of Development van de nieuwe groep Princess Hotel Collection. Blaauw komt over van Louvre Hotels. Princess Hotel Collection treedt per 1 juli toe tot de Nederlandse hotelmarkt. Operationeel directeur van de nieuwe hotelgroep is Tim Vissers. De ervaren hotelman Haike Blaauw wordt er Director of Development.

Haike Blaauw
Blaauw werkte jarenlang voor Golden Tulip en werd na het faillissement van het Nederlandse hotelmerk aangesteld als Senior Vice-President Operations bij Louvre Hotels Group. Hij was daarbij verantwoordelijk voor China, India, Brazilië en Afrika. Haike Blaauw deed de hotelschool in Heerlen en werkte in het verleden onder andere bij het Kurhaus in Scheveningen en Hotel des Indes in Den Haag. Blaauw laat weten te zijn overgestapt omdat hij weer in Nederland aan de slag wil. “Mijn vorige baan hield in dat ik bijna 100 vluchten per jaar moest maken en dat was voor een tijdje leuk maar dat gaat op een bepaald moment tegenstaan. Deze baan geeft mij de kans om mee te werken aan de lancering van een nieuw merk en dat komt niet zo vaak voor.”

“We gaan van start met zeven hotels maar ik verwacht dat er veel belangstelling zal zijn van andere hotels om zich aan te sluiten”, aldus Blaauw.

 

Joint promotion mogelijkheden
Blaauw vervolgt: “De Princess groep heeft met Aad Ouborg natuurlijk een geweldig inspirerende ondernemer en groot marketingman. Daarnaast zie ik uitstekende joint promotion mogelijkheden tussen de verschillende activiteiten Princess Traveller, Princess Sportsgear, Princess Entertainment, Princess Household appliances en de Princess Hotel Collection.” Hotels in Nederland hadden volgens Blaauw tot op heden niet veel keuze op franchisegebied en met de Princess Hotel Collection komt er volgens hem een goed alternatief voor de gevestigde namen op de markt. “Naast franchise hotels zullen we ook nadrukkelijk op zoek gaan naar management overeenkomsten want ook op dat gebied hebben we veel ervaring en zijn er interessante voordelen te behalen op het gebied van inkoop, verkoop, distributie, en marketing. Eindelijk komt de hotelmarkt in Nederland weer een beetje in beweging en is er een nieuw geluid te horen”, aldus Blaauw.

Over: Princess Hotel Collection
Princess Hotel Collection is een splinternieuwe hotelketen in Nederland, waarbij een nadrukkelijke focus ligt op transparantie en value for money voor zowel de franchisee als de gast. Per 1 juli behoren 7 hotels tot deze keten, te weten; Hotel Loosdrecht / Amsterdam, Amersfoort, Epe, Beekbergen / Apeldoorn, de Wipselberg, Victoria en Dorhout Mees. In de hotels worden zowel zakelijke als particuliere gasten ontvangen die heerlijk willen ontspannen. De hotels bevinden zich in Loosdrecht met zijn vele watersportmogelijkheden, tot aan Amersfoort en Biddinghuizen en de bosrijke omgeving van de Veluwe.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.