Momice beter dankzij input eventmanagers
Momice introduceerde deze week een nieuwe versie van haar eventcommunicatie tool: Momice 2.0, met een nieuw design en tientallen nieuwe functies. Sinds Momice live ging in september 2013 vroeg het team feedback aan de gebruiker: eventmanagers. Zij leverden input tijdens evaluaties en Live Events waarin ze gezamenlijk bespraken hoe ze de tool konden verbeteren. Op basis van die input is de nieuwe versie ontwikkeld. GreaterVenues sprak met mede-oprichter Rutger Bremer over de belangrijkste vernieuwingen. “We doen er alles aan om de event manager zo veel mogelijk tijd te besparen. In het nieuwe design hebben we dat als uitgangspunt genomen.”
Hoe blijf je als eventcommunicatie tool innovatief?
“Heel simpel: door te luisteren naar de gebruikers. We evalueren veel met onze klanten, we organiseren live events om te discussiëren over nieuwe functionaliteiten en testen heel uitgebreid op nieuwe functies. Momice is ontwikkeld voor eventmanagers, door eventmanagers.”
“Het stemmen over nieuwe functies is heel leuk, want dan zien we heel duidelijk waar de behoefte ligt.”
Hoe kom je aan de feedback?
“We hebben een grote knop op elke pagina in de tool waar onze gebruikers altijd feedback kunnen geven. Zij sturen regelmatig hun bevindingen of nieuwe ideeën naar ons toe, omdat we daar van begin af aan al naar vragen. En omdat we die feedback ook echt verwerken, blijven ze dat doen. Verder analyseren we het gebruik van de tool op basis van kliks, tijdsduur en activiteit.”
Hoe ga je om met feedback en kritiek? Betrek je die gebruikers bij de ontwikkeling?
“Dat is heel duidelijk te merken tijdens de events die we zelf organiseren met onze klanten. We doen dat met een kleine groep om het zo interactief mogelijk te maken. We bespreken de huidige functionaliteiten met behulp van cases, en we laten de gebruikers stemmen voor nieuwe functies. De cases zijn events waar onderdelen goed, maar vooral ook die niet goed zijn gegaan. Door dat openlijk te bespreken leert iedereen van elkaars fouten en successen. We analyseren alle feedback en kijken hoe we die in de tool kunnen verwerken. Dat kan voor optimalisatie van bestaande functies zorgen maar ook hele nieuwe functies. Het stemmen over nieuwe functies is heel leuk, want dan zien we heel duidelijk waar de behoefte ligt.”
Kan je een voorbeeld noemen van een innovatie die tot stand kwam dankzij feedback?
“De mailmodule is daar een goed voorbeeld van. Het Sanoma B2B marketing team zet Momice in voor haar corporate events. Zij misten een aantal functies in onze mail module. Wij hebben al hun wensen geanalyseerd en ontwikkeld voor de 2.0 versie. Zo kun je nu zelf ontworpen mailings in HTML uploaden en versturen vanuit de Momice Mail module. De open-, klik- en leveringresultaten worden nu per mailing overzichtelijk getoond. Alle variabele velden die in de registratie bekend zijn, kunnen nu ook in de mail worden geplaatst.”
Wat vind je zelf de mooiste verbetering / vernieuwing?
“Ik ben gek op gebruiksvriendelijke producten. Consistentie van het design en gebruikers ervaring is daarin heel belangrijk. Dat is in deze versie extreem ver doorgevoerd. Vanaf het moment dat je een account aanmaakt tot het moment dat je een event afrondt biedt de tool de juiste informatie en functionaliteiten op het juiste moment.”
[Beeldmateriaal: Momice]