Discover the finest spaces
Delen

Miran van ‘t Klooster: ‘Keep dreaming’

Tijdens een rustmomentje treft het mij wel eens:  de gedachte ‘wat hebben wij toch een leuk bedrijf. Een lang gekoesterde droom is uitgekomen.’

Jammer genoeg geniet ik nooit lang van dat besef. Duizenden ditje en datjes te regelen nemen al snel mijn aandacht weer in beslag. Dat is het droeve lot van iedere droom: er is altijd die keerzijde. Neemt niet weg dat ik nog altijd blij ben met mijn overstap zeven jaar geleden van de modebranche, waar ik 20 jaar in heb gewerkt, naar de interieur- c.q. evenementstyling.

Creativiteit
De overeenkomst tussen beide branches is de creativiteit die vereist is om te overleven.  Wie de makkelijke weg kiest van het bekende, ‘de platgetreden paden’, gaat als nieuwkomer snel verloren. Net zoals mensen de mode van vandaag vaak morgen al weer zat zijn, is ook in evenementenland verandering en vernieuwing een must. Althans, zo denk ik erover. Maar ik weet nog goed hoe ik in mijn vorige leven overal ter wereld in de duurste hotels en evenementlocaties voor volle zalen met inkopers en verkopers stond om collecties te presenteren, en dat ik mij afvroeg:  ‘is this all there is?’

Foei lelijke vloerbedekking, overal dezelfde stack chairs, affreuze behangetjes, systeemplafonds: de wereld blijkt te wemelen van dergelijke zalen.

En zelfs modebedrijven met de aspiratie om stilistisch verantwoord voor de dag te komen, hadden kennelijk  weinig alternatieven voorhanden.

‘Dat moet beter kunnen’
Dat was mijn insteek zeven jaar geleden. De combinatie kunst, interieur en evenementen biedt wat dat betreft veel mogelijkheden. Wij (‘moi’ en echtgenoot Onno ) begonnen met een zaak waarin exclusieve kunst en interieur werd verkocht.  Maar omdat niemand onze naam en de locatie (een klein kerkje in een woonwijk)  kende, besloten we culturele evenementen te gaan organiseren. Dat wil zeggen: kunstexposities en optredens van artiesten, orkesten en bands. Hoofddoel: mensen over de vloer krijgen. Eigenlijk gebruikten we die evenementen als reclame voor ons kunst en interieurbedrijf.  Een en ander sloeg echter zo goed aan dat we ook commerciële evenementen zijn gaan faciliteren. Ook die bleken onze kernactiviteit te ondersteunen. En belangrijker: het leverde ‘an sich’ ook omzet. Genoeg om – toen in 2008 de crisis uitbrak en wij inmiddels een nieuwe (onze huidige) locatie hadden betrokken, en bovendien de interieurbranche ver wegzakte – van de evenemententak onze ‘core business’ te maken.

Al bleef de styling van die evenementen (toch ‘ons ding’) hevig leunen op de kunst en interieur die in onze kunstgalerie annex woonwinkel is terug te vinden.

En zo is het dan gekomen: runnen  we ondanks de crisis en allerlei andere obstakels toch een prachtige bedrijfje waarin we evenementen naar een hoger, meer kunstzinnig, styling level proberen te trekken. Plus waarin we tussendoor ook nog werken in een benijdenswaardig mooie winkel en kunstgalerie. Mijn motto bij dat alles  is: ‘keep dreaming’.

 

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.