Discover the finest spaces
Delen

Martyn Fuite (Mercedes-Benz Trucks): ‘Een truck naar binnen rijden is op veel locaties lastig’

Martyn Fuite is sinds 2007 communicatiemanager Trucks voor Mercedes-Benz, en is in die functie verantwoordelijk voor alle events, campagnes en andere communicatiewerkzaamheden voor Mercedes-Benz Trucks in Nederland. Hij organiseert zo’n zes tot acht events per jaar, verschillend in grootte van vijftig tot vijfhonderd bezoekers.

Hoe vindt u nieuwe locaties?

“Met name via internet en vanuit mijn netwerk.”

Welke criteria hanteert u bij het selecteren van locaties? 

“Uitstraling, ligging, servicegerichtheid en flexibiliteit van de organisatie, met name op het vlak van aankleding en catering. Het verschilt natuurlijk per evenement: de ene keer zoek ik een locatie met een luxueuze uitstraling, de andere keer juist weer industrieel. De introductie van een nieuw model vraagt om een heel andere setting dan bijvoorbeeld een dealerbijeenkomst. Daarnaast is het afhankelijk van het model truck. Zo presenteren we een distributievoertuig op een andere locatie dan een bouwvoertuig. Die laten we het liefst zien ‘in de klei’, dus zoeken we buitenlocaties zoals Event Center Beekse Bergen of Strand Horst.”

“De ene keer zoek ik een locatie met een luxueuze uitstraling, de andere keer juist weer industrieel. De introductie van een nieuw model vraagt om een heel andere setting dan bijvoorbeeld een dealerbijeenkomst”

[Foto: Evoluon]

En voor binnenlocaties, moet daar een truck naar binnen kunnen rijden?

“Als het kan heeft dat zeker de voorkeur, maar dat blijkt vaak heel lastig. Om een truck naar binnen te rijden heb je een brede en hoge toegangsdeur nodig, de locatie moet natuurlijk ook hoog genoeg zijn en je moet rekening houden met de vloerbelasting. Ik heb wel een paar keer meegemaakt dat we een prachtige locatie hadden gevonden, maar dan kan er geen vrachtwagen naar binnen. Zeker als het gaat om een klantenbijeenkomst houdt het dan op.”

Hoe belangrijk is een Green Key certificering voor jullie?

“Het is natuurlijk wel een pre, maar niet doorslaggevend bij de keuze voor een locatie.”

Wanneer boekt u een locatie zeker niet?

“Als ik er geen goed gevoel bij heb. Dat kan hem zitten in de locatie zelf, bijvoorbeeld als er te weinig mogelijkheden zijn voor flexibele inzet, maar ook in de mensen achter de locatie als die bijvoorbeeld weinig bereidheid tonen tot meedenken en in de flexibiliteit.”

[Foto: Hier Radio Kootwijk]

Wat is de laatste locatie waar u een evenement hebt georganiseerd?

Rembrandt Tower Boardroom in combinatie met het Sofitel Legend The Grand in Amsterdam.”

Welke locaties kunt u andere organisatoren aanbevelen en waarom?

Theater Hangaar in combinatie met Vliegveld Valkenburg in Katwijk. De reden? Ruimte, ruimte en nog eens ruimte. En een flexibele opstelling van de crew ter plaatse. De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is een prachtig gebouw, maar ik was vooral te spreken over de zeer bereidwillige ondersteuning van team van Henk van Maanen. En Evoluon in Eindhoven. Dat is een verrassende locatie, waar een goede combinatie van binnen- en buitenactiviteiten mogelijk is.”

[Foto: Van Nelle Fabriek]

In welke locatie bent u momenteel geïnteresseerd?

Hier Radio Kootwijk, dat vind ik een heel fascinerende locatie. De sfeer, de mogelijkheden, die vind je nergens anders. Ik heb er al een paar keer gekeken, maar het is er nog niet van gekomen om daar een event te organiseren. Ook al omdat je daar geen trucks binnen kan krijgen. Alles is daar op de eerste verdieping, dus dat is een lastig verhaal. Maar wie weet dat we er toch ooit nog eens iets kunnen organiseren.”

In welke buitenlandse locatie zou u eens een evenement willen organiseren?

“Estadio Santiago Bernabeu, Madrid. Dat is een van de mooiste stadions die ik ken. Daarbij vind ik Real Madrid de mooiste buitenlandse voetbalclub met een geweldige traditie en historie. Mercedes organiseert vaak events in stadions, omdat we als merk aan een groot aantal clubs in Nederland en ook daarbuiten zijn verbonden. Maar voor trucks zit je in veel stadions met het grasveld. Als je met vrachtwagens over de grasmat heenrijdt zullen ze dat niet heel leuk vinden. In het Gelredome kan de grasmat eruit. In het verleden hebben we daar wel een event georganiseerd en dat was een groot succes.”

Wat is de meest slechte ervaring die u ooit heeft meegemaakt bij een locatie?

“Ik kan niet direct een concrete ervaring noemen, maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met niet flexibel zijn of het niet kunnen verplaatsen in ons als klant. Maar gelukkig heb ik heel weinig slechte ervaringen met locaties gehad.”

“Ik heb wel een paar keer meegemaakt dat we een prachtige locatie hadden gevonden, maar dan kan er geen vrachtwagen naar binnen.”

[Foto: Theater Hangaar]

En welke beste ervaring staat daar tegenover?

“Dat zijn er twee, namelijk de enorme flexibiliteit en medewerking die we hebben gekregen bij Theater Hangaar/vliegveld Valkenburg én de zeer bevlogen inhoudelijke hulp en ondersteuning van team Henk van Maanen bij de Van Nelle Fabriek.”

Wat zou u willen zeggen tegen locatiehouders?

“Wees flexibel en denk mee met je opdrachtgever. Dat wordt gewaardeerd en maakt het volgens mij als locatie ook veel leuker!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.