Discover the finest spaces
Delen

Maria Grob: ‘Mijn nieuwe liefde Felix’

“Het is vandaag een mooie dag om iets op te biechten. De lente hangt in de lucht, dat zal het zijn. Toen ik vier jaar geleden bij De Nieuwe Liefde begon, verantwoordelijk voor de opstart van de zaalverhuur en daarmee voor alle externe events op deze nieuwe locatie, had ik nog nooit een stap gezet in de evenementenbranche. Eerlijk waar. Ik had wel een zowel culturele als bedrijfskundige achtergrond, een pioniersgeest en vooral echt een gevoel bij wat De Nieuwe Liefde moest gaan worden op dat vlak, maar nog nooit had ik een evenement georganiseerd, gehost, geproduceerd. Niks, nada, nop.

“Het is vandaag een mooie dag om iets op te biechten. De lente hangt in de lucht, dat zal het zijn.”

 

Spannend was het zeker, maar vooral ook een geweldige tijd. Om te zoeken naar een strategie om onze culturele én commerciële programma’s en evenementen de ideale locatie te geven. Veel experts gesproken, veel verschillende soorten klanten mogen ontvangen, veel gepionierd, veel interne gesprekken gevoerd om uiteindelijk nu te kunnen zeggen; ik weet wat een evenementenlocatie nodig heeft. Dat ik die ervaring nog eens echt zou kunnen toepassen, wie had dat gedacht.

Flinke dreun

Voorjaar 2014, het begon te gonzen en te zoemen in de sector. Het imposante, magische, monumentale Felix Meritis in Amsterdam ging failliet. En alhoewel iedereen weet dat de culturele sector een flinke dreun heeft gehad de afgelopen jaren, schrikte dit bericht toch de hele sector op. Wat een verlies, niet alleen voor cultureel Amsterdam maar ook voor een ieder die deze bijzondere locatie in wilde zetten voor hun evenement.

“In het najaar kwam eindelijk het verlossende woord; onze nieuwe liefde Felix was een feit!”

 

Het was dan ook geweldig toen het bericht kwam van onze moedermaatschappij; Amerborgh wilde Felix Meritis overnemen. Het pand moest de culturele huiskamer van Amsterdam worden én de meest bijzondere en imposante evenementenlocatie van Amsterdam. Een spannende biedingsperiode volgde, en in het najaar kwam eindelijk het verlossende woord; onze nieuwe liefde Felix was een feit!

In de steigers

Nadat de champagne rijkelijk had gevloeid en de realiteit zijn intrede weer deed, besefte ik me dat we aan de vooravond stonden van iets heel bijzonders. Het pand behoeft een grote renovatie en de keuze was of twee jaar dicht (plannen, vergunningen, verbouwen) of het pand in oude staat nog een jaar te openen tijdens het maken van verbouwingsplannen om vervolgens de sleutels in te leveren bij de bouwvakkers. Gekozen werd voor dat laatste, en Felix in de Steigers was geboren.

Wat een voorrecht om hier aan mee te mogen werken. Pionieren in Felix in de Steigers mét alle ervaring vanuit De Nieuwe Liefde om zo van Felix Meritis de plek te maken die het verdiend.

Benieuwd naar Felix in de Steigers? Op vrijdag 20 maart houden we een feestelijke housewarming waarvoor ik je van harte uitnodig. Aanmelden kan hier.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.