Discover the finest spaces
Delen

Mandy van Rhee (NBC Congrescentrum): ‘Nieuwe opdrachtgevers werven is een soort flirten’

Haar taak is om nieuwe relaties bekend te maken met het NBC Congrescentrum en er uiteindelijk voor te zorgen dat zij er ook zaken willen -en komen- doen. Het NBC voelde Mandy aan de tand over de manier waarop zij haar functie uitvoert. Op welk evenement wordt zij verliefd en waar krijgt zij vlinders van in de buik? En gaat dat nu precies, zakelijk flirten?

Hoe gaat dat precies, dat zakelijk flirten?
“Als ik op zoek ga naar nieuwe relaties ben ik behoorlijk actief bezig. Bijvoorbeeld door het lezen van nieuwsbrieven, Linkedin-volgers te benaderen, e-mails te versturen en veel contacten uit mijn eigen netwerk aan te spreken. Ik bezoek veel branchebijeenkomsten en -borrels om nieuwe contacten te leggen. En ik nodig relaties uit voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding bij het NBC Congrescentrum. Daarna houd ik contact tot ze wellicht een keer een bijeenkomst willen organiseren bij ons. Je maakt contact, net als in het dagelijks leven en je hoopt dan op een goede klik. Naar aanleiding van de eerste ‘date’ bouw ik de relatie verder uit.”

“Uiteindelijk is het doel een verbintenis met elkaar aan te gaan.”

Waarom heb je gekozen voor het NBC?
‘Ik ben via een vorige werkgever in aanraking gekomen met het NBC en ik had er toen al direct een warm gevoel bij. Ik ben het NBC altijd blijven volgen en had sterk het gevoel dat ik hier ooit nog eens wilde werken. Toen een vriendin aangaf dat er een functie vrij was bij het NBC op mijn vakgebied, heb ik gelijk gereageerd. Inmiddels ben ik hier vier maanden werkzaam.’

Vrouwen zijn sowieso toch beter in dit werk dan mannen?
“Oh nee, daar ben ik het niet mee eens. In dit vak gaat het om de juiste mentaliteit en aandacht voor de opdrachtgever. Je moet op een subtiele manier vastberaden zijn. Dat wil zeggen; niet opgeven en een bepaald soort charme uitstralen. Ok, in de praktijk kan het zijn dat mannelijke opdrachtgevers beter met vrouwen kunnen schakelen en andersom, maar bij mij is dat niet het geval. Ieder persoon is uniek en of je nu man of vrouw bent, als je de goede snaar weet te raken, heb je gegarandeerd succes.”

Hoe onderhoud jij relaties? Wat is de kern van een goede relatie?
“Je te allen tijde houden aan de gemaakte afspraken. Als ik in mijn agenda zie dat ik bijvoorbeeld over drie weken op donderdag om 14.00 uur beloofd heb terug te bellen, dan kom ik die afspraak ook na. Lukt het niet, dan informeer ik tijdig mijn contactpersoon hierover. Belangrijk is om gedurende het hele jaar contact te houden met een relatie, ook al is jouw relatie op dat moment niet van plan om concreet zaken te doen. Dus: warm houden. Vroeg of laat kan er een mooie deal uitkomen, als je vasthoudend blijft. De kern van een goede relatie is volgens mij ook eerlijk aangeven wat wel en niet mogelijk is. We doen alles in het teken van de opdrachtgever, maar als het niet past in ons of hun concept, raden we het af. Zo onderhoud je ook goede relaties; nee durven zeggen dus. Privé werkt dat ook zo.’ Aardigheidjes of attenties naar opdrachtgevers? Ik zorg er graag voor dat mijn relaties het NBC met een goed gevoel verlaten. Dat kan zijn door middel van een lekkere lunch of een leuke attentie. Het hoeft vaak niet groot te zijn, maar een blijk van waardering.”

“Contact met mensen vind ik heel interessant en motiveert mij. Het geeft me een bepaalde drive, daar doe ik het voor.”

Waarin onderscheidt het NBC Congrescentrum zich qua relatiemanagement ten opzichte van haar concurrenten?
“Naast onze persoonlijke benadering richting opdrachtgevers, staan we bekend om onze flexibiliteit. Een relatie kan bij ons last minute nog allerlei zaken wijzigen. We hebben alle middelen, zoals bijvoorbeeld catering zelf in huis zodat we aan alle culinaire wensen kunnen voldoen. Een ander onderscheidend aspect is dat we op het gebied van marketing inhoudelijke content voor onze relaties genereren, die voor hen waardevol is. Daarnaast is het bedenken van originele acties ons ook niet vreemd.”

Stelling: Nieuwe klanten werven is een soort flirten, eens of oneens?
“Ja, dat is absoluut waar! Je trekt aandacht, je zoekt contact en toenadering tot elkaar. Als de klik er is, kan er iets heel moois ontstaan.”

Wiens baan zou jij nooit willen hebben en waarom?
“Ik zou nooit een baan willen hebben waarin ik geen contact heb met mensen. Contact met mensen vind ik heel interessant en motiveert mij. Het geeft me een bepaalde drive, daar doe ik het voor.”

Ben jij wel eens verliefd geworden op een event en waarom?
“Laatst was er een event voor een bedrijf in het kader van hospitality en service. De directie gaf een kick-off voor het management en het personeel. De managers werden op locatie verrast en kregen workshops over bediening en gastvrijheid. Vervolgens moest het management op die avond daadwerkelijk meehelpen in de operatie. Bijvoorbeeld jassen van het personeel aannemen, drankjes serveren, etc. Een super origineel en verfrissend idee. Het concept heeft ook mij verrast en geïnspireerd. Het is er niet één van dertien in een dozijn.”

Waar krijg jij nou vlinders van in je buik?
“Als een relatie besluit iets te organiseren bij het NBC en het is een groot succes, dan geeft mij dit echt een kick. Zeker als de opdrachtgever mij en mijn collega’s persoonlijk positieve feedback geeft, is dat de kroon op mijn werk.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.