Discover the finest spaces
Delen

Madelene Spaan: ‘Onbekend maakt onbemind, onvindbaar en onbetrouwbaar?’

Allemaal een mooie zomer meegemaakt? Heeft u zich ook weer met enige regelmaat verbaasd over het slecht opgeleide personeel in menig strandtent, terras of hotel? Ik wel! Dat is natuurlijk grotendeels te wijten aan gebrekkig management en te weinig training… maar daarover gaat deze column niet.

De offerte
Het najaar is weer in volle hevigheid losgebarsten. Dat betekent dat de festivals langzaam opdrogen en in zakelijk eventland het licht weer aan gaat. Er wordt druk naar locaties gezocht om live met elkaar in dialoog te gaan, te feesten of een fusie in te luiden.

Er worden offertes opgevraagd bij de locaties en andere toeleveranciers. Het borrelt weer!

 

De Checklist
Omdat wij regelmatig zo’n 15 locaties in optie hebben staan voor enige periode voor diverse events, sturen wij per mail een duidelijke checklist naar de locatie na ons eerste telefoongesprek. Dit is een soort briefingsformulier en een samenvatting van het eerdere gesprek voor wat we graag in de offerte opgenomen ziet en in welke hoeveelheden.

Het zal u niet verbazen als ik u zeg dat deze checklist vaak half wordt ingevuld en de offerte alsnog een heel ander verhaal is. Dat is echt heel ergerlijk. Doe het niet! Offreer waar het bureau om vraagt. Stop de gestandaardiseerde offerte. Wees zorgvuldig met de verstrekte informatie en vertaal deze in kloppende cijfers. Laat weg wat overbodig is. Als er een bittergarnituur gevraagd wordt, stuur dan niet alsnog de hele lijst mee van alle mogelijke warme hapjes die u ook in het assortiment heeft. We weten het, echt. Maar we hebben het nu niet nodig! Bij de checklist vragen we ook altijd een routebeschrijving, wat ook leidt tot de nodige uitdaging.

Dan iets anders; Gastvrij zijn is een kloppende routebeschrijving mailen!

 

Deze klopt namelijk heel vaak niet. Verbaasd? Loopt u de uwe maar eens na. Veel locaties blijken onvindbaar in praktijk. Gastvrij zijn is ook de offerte per post opsturen mét retourenvelop. Zodat de opdrachtgever dit zonder veel inspanning aan u kan retourneren. Staat professioneel en maakt het binnenkrijgen van de begeerde handtekening lekker laagdrempelig. Goede service is soms maar een paar postzegels van uw voordeur verwijderd… Of ben ik oud aan het worden als ik dit zeg?

Mijn venue tip deze keer luidt dan ook…
… De route! Check of deze echt klopt en stuur een bewerkbaar document en niet alleen een google maps link. Informeer uw klant bij omleidingen en wegopbrekingen en regel extra parkeerbegeleiding die de juiste weg wijst.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.