Discover the finest spaces
Delen

Madelene Spaan: ‘Locaties, neem de telefoon op!’

Al jaren boek ik locaties voor onze events. Omdat ik uitsluitend in de business to business werk, vaak evenementen voor wat grotere groepen organiseer én ik al een tijdje meeloop heb ik in de loop van de jaren veel trends, crises, goeroes, hypes, oorlogen en internetbubbels zien komen en gaan die allemaal zijn weerslag hebben op onze branche. De veranderingen gieren ons om de oren!

Crisis
Sinds 2008 zijn in aanvang door de financiële crisis zaken in snel tempo veranderd. Inmiddels is het bijna 2014 en wanneer mensen nog spreken over de crisis lach ik ze hard uit. Het is echt de nieuwe realiteit waar we inzitten, dus mocht u nog niet geschakeld hebben is het hoog tijd om dat nu te doen! Het wordt niet meer zoals het was. Echt niet.

En misschien is dat ook niet zo slecht. Ik ben voor het duurzaam kapitalisme! Het mocht ook wel iets minder over de top; het gaat weer om de inhoud. Groen en duurzaam zijn gelukkig blijvend belangrijk en niet alleen keiharde groei maar juist ook continuïteit en innovatie zijn van belang. En daar mag van mij nog wel een tandje bij. We willen de aarde tenslotte ook weer doorgeven aan onze kinderen toch?

Crisis? Niks van gemerkt!

 

Zo lijkt het wel als je de websites van sommige venues bekijkt. Mooie zinnen maar vaak niet gekwantificeerd. ‘Vriendelijke bediening, uitstekende catering, goede contacten met decorateurs’…dit soort woorden vliegen je om de oren. Een eenzijdige salespitch. Maar een fatsoenlijke sheet met alle zaalcapaciteiten in verschillende opstellingen ontbreekt. Basale prijsindicaties, het gevoel ‘wat kunnen we voor ú betekenen’. Of de telefoon wordt gewoon niet opgenomen. Dat gebeurt dus echt vaak. ‘Nee mevrouw helaas kan ik mijn telefoon niet doorschakelen als ik er niet ben, en ik werk maar 2,5 dag’. Het klinkt als een open deur maar geloof me, dat is het niet.

Dan verhogen we toch gewoon onze prijzen met 35%!

 

Serieus? Ja…
Dit is me al twee keer overkomen dit jaar. Ik deed twee of drie jaar geleden een event ergens en maakte op basis daarvan een globale kostenschatting. Dat had ik beter niet kunnen doen. Nee, onze tarieven zijn inderdaad zo gestegen. Een verklaring? Nee, ja, de gemeente hè mevrouw. Verbijsterend!

Theater de Kom in Nieuwegein
Gelukkig zijn er ook locaties die een pluim verdienen, zoals het nieuwe Theater de Kom in Nieuwegein. Daar had ik echt een prima ervaring dit jaar. Uitstekende service, makkelijk parkeren en een fijne plenaire zaal en subruimtes.

Mijn venue tip luidt: Altijd een duidelijke business events knop op de website met goed uitgewerkte zaalinfo en capaciteiten. En neem alstublieft de telefoon op…

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.