Discover the finest spaces
Delen

Madelene Spaan: ‘De onwillige techneut…’

Wanneer u zich door soms onduidelijke offertetrajecten heeft geworsteld, locaties heeft vergeleken, een locatiebezoek heeft gebracht waar natuurlijk ook met technici is gesproken, en de keuze is gevallen. Wat leuk; u gaat samen met locatie X een traject in voor een mooie opdrachtgever! En dan…komt u hem tegen….de onwillige techneut.

De preferred supplier
Natuurlijk, voor prestigieuze indrukwekkende opdrachten zijn er strakke licht- AV- en geluidsplannen. Maar voor de grote middencategorie met bescheiden budget is dit vaak niet zo. Soms werkt de locatie met een preferred supplier. U betaalt dan vaak een fee indien u hier geen gebruik van wilt maken. Naar mijn idee een achterhaalde visie.

Een preferred supplier is prima, maar geef een opdrachtgever kosteloos de vrijheid hun eigen leverancier mee te nemen.

 

De eigen techniek
Kent u ze nog? De shagrokende, sjofele immer in vale zwarte broek geklede technicus? De technicus die duidelijk aangeeft wat er vooral allemaal niét kan? Die zichtbaar zucht wanneer u vraagt om het licht toch echt op een bepaalde manier te stellen? En waarvoor u al gauw € 47,50 verplicht af moet nemen -vaak keer twee personen-, tijdens een event, waar u ook uw eigen techniek meeheeft? Die zelf de cue voor aanvang van het event wel geeft, want dat doen ze immers altijd zo? Wij bureaus smeken u, geef deze techneuten een training klantgerichtheid en leer ze pro-actief en pro-positief mee te denken!

Gastvrij zijn, ook achter de schermen
Is het overal kommer en kwel? Nee gelukkig niet, maar de verschillen tussen locaties onderling zijn echt enorm. Een compliment dus aan alle directies van locaties die ook hierover nadenken en zorgen dat ook deze groep gastvrij is naar haar klanten toe!

 

Mijn venue tip voor deze column luidt dan ook: Neem eens kritisch het lopende contract met een preferred supplier onder de loep of laat uw eigen techniek de focus (weer) krijgen op klanttevredenheid.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.