Discover the finest spaces
Delen

Locaties: belfabriek of er zijn als de boeker je nodig heeft?

Het seizoen is weer begonnen: regelmatig word ik gebeld door locaties. Met eigenlijk altijd dezelfde vraag: of ik die locatie al ken en of ik nog een locatie nodig heb voor een bijeenkomst. Het voelt voor mij als ‘met hagel schieten’.

Natuurlijk snap ik dat iedere salesmanager zijn team aanspoort om nieuwe events binnen te halen, maar ‘koud’ bellen werkt bij mij als boeker niet. Ik vind het belangrijk om eerst een band op te bouwen; ik ben niet voor niets in deze branche terecht gekomen. Er zijn veel kansen om aan de relatie te bouwen, daarom geef ik er hier 5 die mij aanspreken:

1. Doe mee aan een locatie tour

Een locatie tour is een goede en efficiënte manier om je locatie te tonen aan boekers die oprecht geïnteresseerd zijn, anders zouden ze niet een hele dag voor die regio uit hun drukke agenda blokken

2. Geef een blik achter de schermen

Toon je locatie als die volop in de schijnwerpers staat. Heb je een gaaf event van een andere opdrachtgever in huis, barter dan een extra dienst (bijvoorbeeld drankjes voor de crew) in ruil voor tickets. En nodig daarmee boekers uit die nog niet eerder bij jou kwamen. Dit kan in een theater bijvoorbeeld een voorstelling zijn, maar soms ook een congres met een keynote spreker of een netwerkbijeenkomst.

3. Deel je succesnummers

Heb je een hele goede act, spreker, dagvoorzitter in je locatie gehad? Deel dit met de boekers! Zulke tips worden gewaardeerd.

4. Inhoudelijke bijeenkomsten

Organiseer een inhoudelijke bijeenkomst voor boekers, waarbij ook werkelijk voor de senior boeker nieuwe content te halen valt

5. benut social media

Deel je kennis op je social media kanalen en val op met waardevolle content.

Pitchen met een ingevuld canvas

Een locatie die proactief meedenkt, dat zie je nog niet veel.  Investeer daarom in jezelf en je salesteam en ontwikkel je in het uitdenken van een concept voor je prospect! In deze fase heb je namelijk nog invloed op de keuze van de locatie. Hiervoor zijn verschillende tools op de markt, waaronder het #EventCanvas  dat wij zelf gebruiken. Het canvas helpt je om gericht vragen te stellen die voor de offerte nodig zijn. Een echt sterke indruk maakt het, als je tijdens je presentatie je vertaalslag van het concept voor het event toont in de vorm van een ingevuld canvas, in jullie locatie!

Het zijn net mensen
Kortom: maak een plan om op een ‘menselijke en inhoudelijke manier zeven keer in contact te komen met je boekers. Dat is namelijk het magische getal; het is geen exacte wetenschap, maar in onderzoek is aangetoond dat er gemiddeld zeven contactmomenten nodig zijn voordat iemand besluit tot aanschaf van een product of dienst over te gaan.

Marga Groot Zwaaftink

Marga Groot Zwaaftink is sinds 2004 ondernemer/oprichter van CommGres congresbureau. De kracht van haar bureau is het meedenken over de invulling van congres programma’s, een groot netwerk van sprankelende sprekers en daarnaast de drive om met creatieve acties, kwalitatief goede deelnemers te werven.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.