Discover the finest spaces
Delen

Linda Kerkhoven: ‘Ik ben allergisch voor een ‘geschikt bosje bloemen’ op de balie’

Heeft uw locatie al een frisse voorjaarsschoonmaak ondergaan? En is het buitenterras alweer up & running? Zorg ook binnen voor een zonnig effect met een zomerse styling.

In mijn eigen huis ben ik ook alweer aan het ‘zomerstylen’ gegaan. De warme gezellige winterbontjes zijn van de bank en de gebreide kussenhoezen hebben plaats gemaakt voor vrolijke frisse kleurtjes. Bij H&M home bestelde ik slechts drie nieuwe kussenhoesjes ‘zonnebloem geel, blaadjesgroen en fuchsia roze’ en het fleurige effect was enorm. Wat een gekleurd kussentje al niet kan doen, ook op uw locatie natuurlijk ;)

Haal buiten naar binnen
Verse planten en bloemen zorgen voor extra zuurstof, bevorderen creativiteit en verhogen de sfeer. Ik ben allergisch voor een ielig plantje op een grote tafel of een ‘geschikt bosje bloemen’ op de balie.

Denk groots, niet alleen in formaat. Veel van klein is ook groot.

 

Ter inspiratie:
– Bloesemtakken e.a. in een grote vaas of voor een landelijke locatie in een emmer of plastic gekleurde wasmand;
– Veel tulpen in een accubak of enkele tulpen in een mooie grote tulpenvaas
– Grote schaal met bloembollen ‘blauwe druifjes of tête à tête –jes’;
– Vetplantjes in losse potjes maar dan wel veel bij elkaar op een dienblad bijvoorbeeld;
– En…ook weer helemaal terug in het interieur ‘cactussen in terra bloempotten’ maar dan ook weer in een groep bij elkaar – gaat trouwens ook lekker lang mee trouwens en heeft weinig onderhoud nodig, maar vind je het ook ‘gastvrij’? ;) –;
– Bouw een torentje! Vooral voor overhangende planten is dit leuk en geeft een speels effect. Zet bijvoorbeeld eens een plant in een antieke soepterrine en zet die weer op een hoge taartschaal.
– Verzamel verschillende soorten sapflesjes, glazen potjes, wijnflessen, zet die bij elkaar op een schaal, bind er ‘her en der’ nog wat touwtjes om en zet er verschillende bloemen (vers geplukt uit de tuin of het veld) in. Dit geeft gegarandeerd een groots effect!

Zomers vergaderen
Denk aan verse muntblaadjes of een partje limoen in de waterkaraffen en vers fruit van het seizoen op tafel.  Kersen, aardbeien of druiven zijn energierijke tussendoortjes voor een vergadering en geserveerd in een leuk schaaltje heeft ook een decoratieve meerwaarde. Denk ook aan kiwi’s gehalveerd in de schil en zet er een glaasje met lepeltjes bij.

Lunch mee naar buiten? Zorg dan voor broodzakjes of sapflesjes met dop (!) bij het lunchbuffet. Beschik je niet over buitenmeubilair regel dan enkele picknickkleden, kussentjes of strandmatjes zodat jouw gasten kunnen genieten van een buitenpicknick maar toch schone kleren houden.

En voor echt zomerse temperaturen: ‘verras je gasten eens met een ijsje’ – een doos met vruchtenijsjes in de vriezer en dan serveren in een grote schaal met ijsklontjes bijvoorbeeld – bij die gedachte alleen al word ik blij ;)

 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.