Discover the finest spaces
Delen

Linda Kerkhoven: ‘Gezonde gastvrijheid’

Het klinkt als een cliché, maar veel mensen in mijn omgeving – en ik spreek ook namens mijzelf – maken een gezonde start in het nieuwe jaar. Tijdens de feestdagen heeft het lichaam genoeg te verduren gehad. Maar ongezonde hapjes op bijeenkomsten zijn funest voor de verse gezonde voornemens. Mijn advies is dan ook om gasten een gezonde keuze te bieden tijdens bijeenkomsten op uw locatie.

Geknoei

Veel gedoe? Dat valt mee! Zorg ten eerste voor een gezonde keuzemogelijkheid bij de lunch- en borrelarrangementen. En zet vervolgens niet alleen maar zoete lekkernijen op de vergadertafel. Denk bijvoorbeeld ook eens aan fruit van het seizoen. Het is goed om hierbij in gedachten te houden dat een mandarijntje prettiger eet dan een sinaasappel, en dat druiven of aardbeien in een schaaltje nog weer een stuk minder geknoei geven. Een bijkomend voordeel van gezonde hapjes is dat een stukje fruit langer energie geeft dan een zoete lekkernij. En dat komt de bijeenkomst ook weer ten goede, niet waar?

“Een voordeel van gezonde hapjes is dat een stukje fruit langer energie geeft dan een zoete lekkernij. En dat komt de bijeenkomst ook weer ten goede, niet waar?”

 

Energierijke start

Wist u trouwens dat één op de drie Nederlanders minstens eens per week het ontbijt overslaat? Een goed ontbijt geeft een prettig en energiek gevoel, terwijl het niet nuttigen van een ontbijt kan zorgen dat we ons lusteloos en hongerig voelen.

Om te voorkomen dat deelnemers die niet ontbeten hebben zich tijdens een vergadering storten op de eerder genoemde ‘zoete lekkernijen’, zou de locatie ook een wat meer vullend, energierijk tussendoortje kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan een plakje ontbijtkoek met noten. De niet-ontbijters blijven dan wat langer bij de les, wat bijdraagt aan een waardevolle bijeenkomst. Of u kunt uw gasten een ontbijtmogelijkheid bieden: een garantie van een energierijke start!

Bijeenkomst met een blokje om

Tot slot is een dag vergaderen op locatie vaak een lange zit. Nodig uw gasten eens uit om een  frisse neus te halen in de lunchpauze. U biedt ze zo meteen een ‘gratis’ blokje om in de omgeving. Mijn advies: bedenk een leuke route van tien tot dertig minuten vanaf uw locatie. Nog leuker is om op deze beschrijving te vermelden wat er onderweg te zien is: bijvoorbeeld een markant gebouw of een winkeltje die het bezoeken waard is.

Op uw gezondheid!

“Nodig uw gasten eens uit om een  frisse neus te halen in de lunchpauze. U biedt ze zo meteen een ‘gratis’ blokje om in de omgeving.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.