Discover the finest spaces
Delen

Linda Kerkhoven: ‘Is een referentie bij twijfel doorslaggevend?’

Met veel interesse las ik de resultaten van het High Profile Locatieonderzoek 2013. Een prachtige inspiratiebron voor mij als adviseur en voor jullie als locaties, opdrachtgevers en vakgenoten uit de evenementenbranche om de vertaalslag te maken naar de praktische uitvoering ter verbetering van het locatiebeleid.

Reviews
Een interessante uitkomst uit het onderzoek vind ik dat de opdrachtgever het belangrijk vindt om reviews te kunnen lezen.

Referenties, reviews, beoordelingen, wie is er niet gevoelig voor?

 

Optelsom van overwegingen
Toen ik zelf als managementassistente een locatie vond waar ik nog nooit eerder was geweest checkte ik altijd de referenties. Vaak werd ik er al mee geconfronteerd bij het bezoeken van de website en als het me een goed gevoel gaf maakte ik daarna een afspraak voor bezichtiging. Het is een optelsom van overwegingen die uiteindelijk leiden tot een boeking.

Tevreden klant? Vraag om een referentie voor op uw website
Soms kan iemand ook spontaan in een mail u (of eigenlijk uw locatie) een compliment geven. Vraag dan aan die persoon of u zijn/haar reactie mag ‘quoten’ en/of de naam van die persoon en/of het bedrijf mag noemen. Behalve op uw website is het ook mogelijk om reviews te plaatsen/vragen op andere mediakanalen zoals: Google, Facebook en Linkedin.

Heeft u er wel eens aan gedacht dat er online over uw locatie wordt gepraat? Positieve maar ook negatieve beoordelingen worden steeds vaker op Twitter gedeeld.

 

Zoekkolom in social media dashboard
In zo’n geval hoeft u er niet om te vragen maar is een antwoord, een bedankje of een tweet met een oplossing voor de klacht gepast. Het is dus goed om op de hoogte te zijn van die berichten. Door bijvoorbeeld het aanmaken van een ‘zoekkolom’ in een ‘social media dashboard‘ met de naam van uw locatie op verschillende manieren gespeld, filtert u deze berichten er  eenvoudig uit.

Tijdens eens van mijn social media workshops noemde een cursist een leuk voorbeeld. Zij was in een restaurant waarbij op de rekening stond: “Tevreden? Deel het op Twitter. Ontevreden? Vertel het ons persoonlijk.”

Erkenning, dat werkt wel zo prettig!
Tenslotte: Een referentie is een prima marketingmiddel maar daarnaast geeft een goede beoordeling ook nog eens een ‘lekker’ gevoel. Een bevestiging dat u het goed doet, erkenning en dat werkt wel zo prettig!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.