Discover the finest spaces
Delen

Laura Starmans (ABN AMRO): ‘Als er direct gezucht wordt, boek ik de locatie niet’

Laura Starmans is Event Manager bij ABN AMRO in Amsterdam. In deze functie organiseert zij veel interne evenementen, zoals informatieve bijeenkomsten, kwartaalsessies en personeelsuitjes. Ook organiseert Laura evenementen voor klanten, zoals conferenties, seminars, roadshows en webinars. Het totaal aantal evenementen komt dit jaar uit op ongeveer 40.

Het laatst georganiseerde event betrof een personeelsevenement voor 350 collega’s dat plaatsvond bij de BoerInn in Woerden. “Het was een succes in een hele fijne locatie om mee samen te werken, ze zijn daar erg professioneel. Zowel binnen als buiten de mooie boerderij zijn diverse activiteiten mogelijk. Wij kozen er zes uit: van heel sportief tot niet sportief, en sloten af met een goede barbecue.”

Welke locaties staan in uw Tip-lijst?

Maassilo in Rotterdam
Heel industrieel, van buiten en van binnen. Heel gaaf om daar een event neer te zetten. Aan de buitenkant ziet het er rauw en kaal uit, maar binnen is het dat zeker niet! Op de verschillende verdiepingen zitten fantastische ruimtes. Omdat het zo leeg en ruim is kun je er van alles mee doen. De gasten verwachten ook niet dat er zoveel verschillende ruimtes zijn. Fijn om met de Maassilo samen te werken, ze zijn erg flexibel. Bij de Maassilo kan heel veel!

Amsterdam Convention Factory
Ook heel industrieel, groot en ruim met enorm veel mogelijkheden. Zo is het daar bijvoorbeeld mogelijk om de ruimte op te delen d.m.v. aankleding. Ook een  fijn en professioneel team om mee samen te werken. Jammer dat ze gaan sluiten!

Mooirivier in Dalfsen
Niet industrieel en ver buiten de Randstad maar zeker de moeite waard. In deze prachtige locatie word je met open armen ontvangen en ook hier wordt er goed met je meegedacht. Zeker geen standaard hotel maar fijn dat er kamers zijn!

Stel: de sky is the limit en u mag uw ultieme locatie inzetten voor een evenement. Hoe ziet deze locatie er dan uit?

“Toch dan weer iets industrieels! Van buiten kaal en rauw maar binnen het wow-effect creëren door aankleding, bloemen, licht en catering. Echt een evenement dat vanaf niets moet worden opgebouwd tot iets fantastisch. Ook gaaf als je met de buitenkant al iets kunt doen met een grote banner bijvoorbeeld!”

Wat is uw beste en slechtste ervaring ervaring bij het boeken van een locatie?

“Bij de aanvraag van de eerste offerte werd mij door een hotel verzekerd dat de verbouwingen aan dat hotel 100% klaar waren bij aanvang van het evenement aangezien er zelfs al meerdere evenementen voor ons gepland stonden. Helaas was dit niet het geval en zaten wij in een halve bouwput… Mijn beste ervaring was bij een locatie die in eerste instantie vooral ver weg leek. Toen ik er daadwerkelijk was werd ik zo hartelijk ontvangen, het gesprek was heel goed voorbereid en er lag al een eerste offerte klaar. Mijn verwachtingen werden op dat moment overtroffen.”

Wanneer boekt u een locatie zeker niet?

“Als er bij het eerste contact al wordt ‘gezucht’ omdat ik lastig zou zijn en als de prijs- kwaliteitverhoudingen absoluut niet kloppen.”

In welke locatie bent u momenteel geïnteresseerd (waar u nog niet geweest bent)?

“Ik wilde heel graag nog naar Ziggo Dome om te zien wat zij allemaal kunnen bieden als het gaat om zakelijke evenementen. Uiteindelijk ben ik daar vorige week geweest. Ook heel erg gaaf om te zien wat ze daar allemaal kunnen, ook al voor evenementen  voor 250 personen. Nu wil ik naar EYE Amsterdam. Ik ben er nog niet geweest en ben heel benieuwd wat ze kunnen bieden voor de zakelijke evenementen.”

Boekt u een locatie rechtstreeks?

“Ja, ik boek alle locaties rechtstreeks omdat ik wil zien waar ik onze gasten naartoe stuur. Ik wil van af het begin tot aan het eind van het project betrokken zijn en blijven.”

Wat zou u willen zeggen tegen locatiehouders?

“Zorg dat alle medewerkers zich op elk moment professioneel gedragen. Hiermee laten zij zien dat ze hun vak serieus nemen. En meedenken met de klant; dat komt elk evenement ten goede. Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor het laten slagen van een evenement.”

[Fotocredits: ABN AMRO-gebouw: nufoto.nl | Maassilo Rotterdam: vandergoes.net]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.