Discover the finest spaces
Delen

Lara Regnault (Miele Campus): ‘Het beeld van 60 bekende Nederlandse dames die de hoge hakken uitdeden om aan de slag te gaan in onze kookstudio was onvergetelijk’

Lara Regnault werkt bij Miele als manager van de Miele Campus. Onder de Miele Campus in Vianen vallen het Miele Inspirience Centre, het Miele Culinary Institute en een tweetal stoomtheaters. De activiteiten op de Miele Campus zijn niet alleen op consumenten gericht. Er vinden ook diverse business-to-business-evenementen plaats. Regnault is dus zowel locatiehouder als opdrachtgever en organiseert samen met haar team ruim 400 evenementen per jaar. “Hierdoor kunnen wij ons goed verplaatsen in de belevenis en vooral ook de belangen van onze opdrachtgevers. Wij beseffen ons dat elke aanvraag voor de opdrachtgever belangrijk is, dus we behandelen elke aanvraag zoals wij zelf behandeld willen worden. Op die manier kunnen we nog meer inhoud geven aan de wensen en krijgt de opdrachtgever een op maat gemaakt programma.”

Hoe vaak organiseert Miele events in de eigen locatie?
“Circa 90 procent van de door ons georganiseerde evenementen vinden op de Miele Campus plaats. Het gaat hierbij vooral om kookworkshops in het Miele Culinary Institute en producttrainingen voor onze dealers en eigen medewerkers. Verder vinden er steeds meer business-to-business-evenementen in het Miele Inspirience Centre plaats. Zo organiseerden wij recentelijk een fantastisch evenement in samenwerking met de Ondernemersvereniging Vianen en ABN/AMRO. Maar liefst 240 deelnemers woonden een interactieve sessie met Gerrit Zalm bij en namen aansluitend deel aan diverse workshops, met als afsluiting een walking dinner, verzorgd door onze eigen keukenbrigade. We zijn echter ook in staat grotere consumentenevents te organiseren. Zo vond een paar jaar geleden de Miele Catwalk plaats. Een bijzondere modeshow met onder andere Mart Visser en Danie Bles.”

“Wij beseffen ons dat elke aanvraag voor de opdrachtgever belangrijk is, dus we behandelen elke aanvraag zoals wij zelf behandeld willen worden.”

[Foto: Miele Inspirience Centre]

Wat zijn daar de voordelen van?

“Het organiseren van events op eigen locatie biedt vele voordelen. Wij hebben immers alle disciplines voor het organiseren van bijeenkomsten onder één dak. Van inrichting van ruimtes tot catering.”

Wat weet nog niemand van Miele Inspirience Centre?

“Dat het niet alleen esthetisch en logistiek aan alle kanten klopt, maar dat wij ook waanzinnig lekker kunnen koken. Onze koks, onder leiding van Executive Chef Jeroen Robberegt, zorgen voor bijzondere culinaire hoogstandjes.”

Wat is het meest bijzondere event dat u heeft meegemaakt op deze locatie?

“Miele heeft een mooie samenwerking met Stichting Hulphond. Het afgelopen jaar hebben wij de stichting weer bij ons mogen verwelkomen voor een speciale fundraising avond. Het beeld van ruim 60 bekende Nederlandse dames die de pumps met hoge hakken uitdeden om aan de slag te gaan in onze kookstudiowas onvergetelijk. Iedereen heeft wel iets met koken. Zo niet, dan houd je van lekker eten!”

Waarom organiseert u ook evenementen op andere locaties?

“Dit is vooral van toepassing voor de Miele Academy. Deze afdeling is continu bezig met het verzorgen van producttrainingen voor onze dealers. Deze sessies vinden door het hele land plaats, zodat dealers ook ‘om de hoek’ productinformatie kunnen krijgen. Het voordeel voor ons is dat wij uit onze ‘comfort zone’ kunnen stappen en elders eens een kijkje kunnen nemen. Het stelt je in staat om ook weer kritisch naar je eigen locatie te kijken. Dat is belangrijk, daarom zijn we continu bezig met vernieuwing.”

[Foto: Miele Inspirience Centre]

Hoe vindt u nieuwe locaties? Schakelt u dan een bureau in?
“Ik schakel daarvoor geen bureau in. Ik maak gebruik van tips uit mijn eigen netwerk en gebruik internet om geschikte locaties te vinden.”

Wat is de laatste (externe) locatie waar u een evenement hebt georganiseerd?

Librije’s Atelier in Zwolle. Ook al omdat de kookstudio daar is ingericht met Miele-apparatuur.”

Welke criteria hanteert u bij het selecteren van locaties?

“Wij kijken vooral naar het feit of de locatie overeenkomt met onze merkwaarden. Uitstraling en serviceniveau spelen daarbij een belangrijke rol.”

Welke locaties kunt u – behalve natuurlijk het Miele Inspirience Centre – andere organisatoren aanbevelen en waarom? 

“Dat is een lastige vraag. Enerzijds omdat ik in het verleden voor diverse prachtige locaties heb gewerkt en anderzijds omdat we in Nederland over heel veel bijzondere en fraaie locaties voor het organiseren van evenementen beschikken. Ik adviseer opdrachtgevers en ook interne collega’s in ieder geval om vooral je gevoel te volgen bij het bekijken van een (nieuwe) locatie. Meestal klopt dat wel. Eén van mijn favorieten is de Vondelkerk in Amsterdam. Een prachtige locatie, waar ik overigens ben getrouwd.”

[Foto: De Librije, Zwolle]

In welke locatie bent u momenteel geïnteresseerd (waar u nog niet geweest bent)?

“Ik ben erg benieuwd naar De Mariënhof in Amersfoort. Ik hoor daar goede verhalen over. Ik ga er binnenkort graag eens kijken.”

Wat is de meest slechte ervaring die u ooit heeft meegemaakt bij een locatie?

“Ik was onlangs in een groot museum en ben daar heel onvriendelijk door een beveiliger behandeld. Ik was daar behoorlijk van onder de indruk. Vooral ook omdat ik er in het verleden juist zulke goede ervaringen aan over heb gehouden. Ik had die dag ook collega’s meegenomen om te observeren hoe het daar aan toe ging en vooral om van elkaar te leren. Daar geloof ik namelijk heilig in. Het gaf mij echter een zodanig naar gevoel, dat ik er niet snel terug zal keren. ‘Key’ is dan ook een ‘lasting impression’ achter te laten. En soms hoeft het maar iets kleins te zijn. Zorg er in ieder geval voor dat iemand zich prettig voelt.”

“Ik adviseer opdrachtgevers en ook interne collega’s om vooral je gevoel te volgen bij het bekijken van een (nieuwe) locatie. Meestal klopt dat wel.”

[Foto: De Mariënhof, Amersfoort]

En welke beste ervaring staat daar tegenover?

“Het Ritz Carlton-motto ‘Ladies & Gentlemen serving Ladies & Gentlemen’. Wij praten dan ook niet over klanten of consumenten, maar gasten die bij ons op bezoek komen.”

Ziet u een trend of tendens in de vraag naar locaties?

“Opdrachtgevers verlangen van ons om mee te denken met het desbetreffende evenement. Je bent dus meer dan alleen een locatie. Focus ligt bij ons dan ook op het feit dat je samen met je opdrachtgever het event organiseert.”

In de nieuwe rubriek ‘Jonge eventprofessional aan het woord’ laten we de jonge generatie opdrachtgevers een vraag stellen aan een meer ervaren opdrachtgevers, en andersom. Eva de Veth (Logius) stelde de volgende vraag:

Wat is het verschil tussen events vandaag de dag en die van tien, twintig jaar geleden?
“Tien, twintig jaar geleden werd er door opdrachtgevers een aanzienlijk budget vrijgemaakt voor het organiseren van events. De sky was de limit. Dat is nu anders. Er is vaak minder budget, waardoor je aan beide kanten creatiever moet zijn. Tegelijkertijd is dit juist een uitdaging om met minder middelen toch voor een ‘WOW’-effect te zorgen. Ook hebben opdrachtgevers enorm veel keus, dus is het belangrijk om goed voor jezelf in beeld te brengen wat ons nu zo bijzonder maakt. Durf dan ook ‘nee’ te zeggen bij een event of een locatie als het niet klopt.”

[Foto: Vondelkerk, Amsterdam

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.