Discover the finest spaces
Delen

Landgoed de Salentein: een bijzonder stukje Argentinië op de Veluwe

Het statige Landgoed de Salentein in Nijkerk lijkt met zijn prachtige tuinen en goed onderhouden landhuis op het eerste gezicht een typisch Nederlands landgoed. Maar wanneer je er binnenloopt ontdek je de Argentijnse sfeer en invloeden die overal doorheen sijpelen. Achter het landgoed, dat sinds 2009 in gebruik is als evenementenlocatie, zit namelijk een enorm bedrijf dat onder andere zorgt voor de bijzondere Salentein wijnen en premium rundvlees dat op het landgoed – en in de rest van de wereld – wordt geserveerd. “Al deze invloeden zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer waar ontmoetingen en het geweldige eten van de speciale Argentijnse Parilla grill centraal staan”, vertelt Jacqueline van de Bunt van Landgoed de Salentein. 

Bij Landgoed de Salentein kun je terecht voor zowel grotere als kleine evenementen in alle soorten en maten. Zo is het monumentale Huis de Salentein, met zijn vele ruimten die allemaal een eigen karakter hebben, bijvoorbeeld ideaal voor brainstormsessies, vergaderingen, presentaties en netwerkevenementen. Maar daarnaast zijn er nog de geweldige voormalige dorsmolen Callia Lounge achter het landhuis en restaurant Bodega Salentein met onder andere de grote eventzaal San Pablo voor grotere events, feesten of spectaculaire diners. “Stuk voor stuk bijzondere ruimten vol details die refereren naar het rijke verleden van het landgoed of zijn eigenaren”, aldus Jacqueline. Reden genoeg dus voor ons om eens wat dieper in deze Argentijnse roots te duiken.

Landgoed de Salentein

Jacqueline: “Bijna dertig jaar geleden raakten we in de ban van alles wat Argentinië te bieden heeft. In de Mendoza regio begonnen we verschillende wijngaarden onder de naam Bodegas Salentein. Ook is Salentein actief in de landbouw en veehandel.” Inmiddels worden de Salentein wijnen over de hele wereld verkocht. “Op het landgoed laten we zien wat onze collega’s in Argentinië doen. De connectie is zo sterk dat je de sfeer wel móet proeven als je hier bent – letterlijk! Het is een statig landhuis maar met de warme, Latijns-Amerikaanse gastvrijheid. Dat proberen we in elk element door te voeren, zoals ook de vernieuwde Latijns-Amerikaanse menukaart in het restaurant.”

Dat er achter Landgoed de Salentein een hecht familiebedrijf zit, merk je meteen wanneer je er een event organiseert. “Iedereen die hier werkt, voelt zich met elkaar verbonden door de liefde voor Argentinië en deze locatie. We zijn allemaal in de ban van de geschiedenis die hier tot leven komt en het verhaal dat wordt verteld. Het voelt echt als één grote familie. Daarom vinden we persoonlijk contact met één vast aanspreekpunt ontzettend belangrijk. We willen dat onze opdrachtgevers zich hier net zo thuis voelen als wij”, legt Jacqueline uit.

Argentijnse Asado

Elkaar ontmoeten en lekker eten neemt een belangrijke plaats in op het landgoed. “We hebben een gastronomisch concept waarbij het vuur van onze Parilla grill centraal staat. Dat vuur staat voor warmte, gezelligheid, beleving en ademt volgens ons Argentinië. Onze chefkok maakt hier de meest geweldige gerechten op en vaak doet hij dit ook buiten onder het oog van onze gasten waardoor er een bijzondere Argentijnse barbecue-ervaring ontstaat: de asado. Hier staan we inmiddels echt bekend om.” Vaak worden events afgesloten of juist begonnen met een heerlijke asado waarbij gasten kunnen netwerken en inspiratie kunnen opdoen door de rust en gezelligheid op het landgoed.

Naast de asado kun je ook een wijnproeverij doen met je gasten en alles te weten komen over de Salentein wijnen. Of kies voor één van de kookworkshops door de Argentijnse chef van Landgoed de Salentein in de moderne open keuken in het landhuis. Verder heeft het landgoed sinds kort een eigen foodtruck waar je heerlijke empanada’s en Salentein wijn kunt krijgen en waarmee een instant festivalsfeer ontstaat, hier of op een externe locatie. Jacqueline: “Maar natuurlijk hoeft er niet altijd een combinatie met eten gemaakt te worden. Doe je bijvoorbeeld in de ochtend een meeting bij ons dan zorgen we dat de koffie klaarstaat en alles voor je geregeld is.”

Connectie

Elkaar ontmoeten en een échte connectie maken, is op weinig plekken zo gemakkelijk als bij Landgoed de Salentein. Hier waan je je even in een andere wereld, in het zonnige Argentinië. Waar je een meeting of presentatie combineert met een heerlijke asado barbeque of wijnproeverij. Of waar je een spectaculair feest geeft dat tot in de puntjes is geregeld door het betrokken team. Met zeven bijzondere ruimten in Huis de Salentein, twee grote eventzalen met eigen bar en het Argentijnse toprestaurant Bodega Salentein is er keuze genoeg om jouw event tot een ongekend succes te maken!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.