Discover the finest spaces
Delen

Kristy van Dommelen (House of Lords): ‘Het hebben van de juiste contacten is een must’

De evenementenbranche is aan grote veranderingen onderhevig. De eventprofessional beweegt mee, maar houdt die alle ontwikkelingen bij? In de rubriek ‘Jonge eventprofessional aan het woord’ laat de jonge generatie van zich horen. Een samenwerking tussen GreaterVenues en G14, de club voor jonge, talentvolle eventprofessionals onder de 35.

Kristy van Dommelen (27) werkt sinds 2014 als sales assistent bij cateraar House of Lords. “Het creëren van mooie, conceptuele full service evenementen op diverse locaties behoort tot mijn dagelijkse werkzaamheden. De eerste klantcontacten komen binnen op onze afdeling, vervolgens behandelen wij de aanvragen van begin tot eind. Maar ook after sales en relatiebeheer behoren tot mijn takenpakket. Elke werkdag ziet er anders uit en elk evenement en elke klant heeft weer andere wensen. Iedere opdracht is uniek en heeft zijn eigen uitgangspunten en doelen. Dat vraagt om een custom made invulling.”

IMG_3060

Hoe heb je het vak geleerd?

“Naast mijn studie heb ik een bijbaan gehad in de catering. Ik werkte voor verschillende bedrijven tijdens evenementen en partijen. Ook voor mijn huidige werkgever was ik regelmatig werkzaam op de vloer. De kennis die ik toen heb opgedaan kan ik nu goed gebruiken, daardoor weet ik heel goed wat er allemaal gebeurt aan de uitvoerende kant.”

Waarom ben je lid geworden van G14?

“Ik ben lid geworden van G14 om mijn netwerk in de evenementenbranche verder uit te breiden. Daarnaast organiseren ze veel leerzame bijeenkomsten, waardoor ik mijn vakkennis up to date kan houden en inhoudelijke informatie op kan doen over de branche. Wat ik erg fijn vind is dat je kennis uit kan wisselen met mede-eventprofessionals en ervaringen kan delen.”

Wat is volgens jou het verschil tussen jonge eventprofessionals en oudere collega’s?

“De jonge eventprofessionals leren door nieuwe ervaringen op te doen. De oudere collega´s hebben de meeste situaties al meegemaakt. Ze zijn zeer ervaren en weten vaak heel goed hoe zij moeten anticiperen in bepaalde situaties. De valkuil hiervan kan zijn dat zij routinematig gaan handelen, terwijl de jongere generatie een frisse blik en een andere kijk heeft op zaken. De oudere generatie heeft weer een veel uitgebreider netwerk waar zij gebruik van kunnen maken. Het hebben van de juiste contacten in de evenementenbranche is echt een must.”

“De belangrijkste ontwikkeling in de cateringbranche is dat bedrijven meer naar een eigen identiteit toe werken”

Wat was volgens jou het afgelopen jaar de belangrijkste ontwikkeling in jouw vakgebied?

“De belangrijkste ontwikkeling in de cateringbranche was denk ik dat bedrijven meer naar een eigen identiteit toe werken. Zowel in hun gerechten, als in het bedrijf zelf. Zo zie je dat er veel cateringbedrijven zijn die nu conceptmatig te werk gaan.”

Wat wordt volgens jou in 2016 dé cateringtrend?

“De focus zal minder gaan liggen op vlees en meer op het gehele gerecht. De balans verschuift. Zo komen er meer gerechten waarin groenten de hoofdrol gaan spelen. In 2016 gaan we recepten zien die voor 80% uit groenten bestaan en voor 20% vlees/vis.”

Hoe belangrijk is biologische catering?

“De hype omtrent biologisch eten is inmiddels overgewaaid. De voorgaande jaren profileerden veel bedrijven zich als biologische cateraar. Deze dagen is het niet meer nodig om het specifiek te benoemen. Mensen gaan er nu gewoon vanuit dat de producten die je levert verantwoord zijn.”

11031066_10153648490732174_4375325224197787831_o

Welke ontwikkeling voorzie jij bij locaties?                                                                                

“Offline events verplaatsen zich steeds vaker naar een online omgeving. Deze ontwikkeling is al een tijd bezig, maar je ziet dat het steeds vaker wordt toegepast. Omdat de vraag hiernaar groter gaat worden, voorzie ik dat de locaties hierop gaan inspelen door apparatuur en infrastructuur voor hybride events aan te schaffen.”

Welke locatie kun jij aanbevelen en waarom?

“Een locatie die ik zeer aan zou bevelen aan organisatoren is het Louwman Museum in Den Haag. Naast de unieke autocollectie die tentoongesteld wordt, biedt deze locatie vele mogelijkheden. Zo beschikt het museum over verschillende zalen waar gebruik van gemaakt kan worden, waaronder een theaterzaal. Er is voor ieder wat wils, ook qua inrichting. Zo zie je in het museum een contrast tussen modern en klassiek.”

Wat zou je willen zeggen tegen locatiehouders?

“Zorg ervoor dat alles goed geregeld is, van de intake tot de uitvoering van het evenement. Het is belangrijk dat de gehele beleving klopt, van A tot Z. Ook de catering heeft hierin een belangrijk aandeel. Daarnaast is gastvrijheid belangrijk: laat gasten zich meer dan welkom voelen op je locatie. Het gaat vaak om de kleine dingen. Neem de tijd als iemand langskomt voor een locatiebezoek. Ontvang je gasten met een lekkere kop koffie en zorg ervoor dat alles van te voren klaar staat.”

Ben jij ook een jonge eventprofessional en benieuwd naar G14? Klik hier voor meer informatie en aankomende evenementen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.