Discover the finest spaces
Delen

Kirsten Duijn (De Nieuwe Liefde): ‘De kunst is om een locatie als thuis te laten aanvoelen’

De evenementenbranche is aan grote technologische veranderingen onderhevig. De eventprofessional beweegt mee, maar houdt die alle ontwikkelingen bij? In de rubriek ‘Jonge eventprofessional aan het woord’ laat de jonge generatie van zich horen. Een samenwerking tussen GreaterVenues en G14, de club voor jonge, talentvolle eventprofessionals onder de 35. 

Kirsten Duijn (24) werkt sinds 2013 bij De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Daar is zij sinds maart dit jaar Sales & Events Manager. Kirsten doet de sales en aftersales, marketing en de productie van een event tot aan de dag zelf en onderhoudt het contact na afloop. “Het ene moment zit ik een event voor te bereiden met een opdrachtgever als De Schepper Campagnes, een klant die heel goed weet wat zij wil, het volgende met Stadsdeel West voor een beurs waarbij ouders uit de buurt zijn uitgenodigd. Bij dit laatste event was ik erg betrokken bij de invulling van de dag. Het leukste aan mijn werk is de combinatie tussen inhoud en events en het werken met zoveel verschillende soorten mensen; de ene keer heel commercieel, de andere keer uit de culturele en sociaal maatschappelijke wereld.”

Jaarlijks heeft De Nieuwe Liefde gemiddeld 150 evenementen over de vloer, van kleine (8) tot grote groepen (375 personen). “Voor mij gaat het er uiteindelijk om dat men aan het eind van de dag blij naar huis gaat. De kunst is om de locatie als een soort thuis te laten voelen. Vaak ruikt het pand dan ook naar gevulde koeken en verse bloemen. Wanneer de klant veel aandacht voor bijzondere aankleding heeft zijn mijn collega’s enthousiast, ze komen dan naar me toe om te zeggen dat ze het pand er zo gaaf uit vinden zien.”

Hoe heb je het vak geleerd?

“Het meest heb ik geleerd door te doen en vervolgens te evalueren met klanten en ze naar feedback te vragen. Dit kan soms lastig en zelfs confronterend zijn, maar ik denk echt dat je hierdoor gaat zoeken naar meer mogelijkheden en opties en ook naar jezelf durft te kijken. Wat ook helpt is netwerken, veel met collega’s praten en lezingen voor en door vakgenoten bijwonen. Ik heb ook veel geleerd door de diversiteit aan evenementen en eigen programmering op de locatie zelf. Van de hele kleine evenementen leer je totaal andere dingen dan van de grote. Het belangrijkste is om van beide het beste te plukken!”

[Foto: De Nieuwe Liefde]

“Collega’s van mijn leeftijd zijn meer gewend aan de last-minute cultuur en om daar op in te spelen.”

Welke locatie zou jij zelf willen hebben?

“In de afgelopen winter heb ik drie maanden door Zuid-Amerika gereisd. Tijdens een jungle trekking in Colombia kwam ik door de Ciudad Perdida, ‘de verloren stad’. Het lijkt me geweldig om zo’n soort locatie te mogen invullen met bijzondere evenementen. Een locatie zo diep in de natuur, met zoveel onuitgesproken verhalen en stiekeme weggetjes.”

Wat zijn de verschillen tussen jonge eventprofessionals en de oudere collega’s?

“Ik denk dat mijn oudere collega’s meer ervaring hebben in het vak, maar dat zij niet altijd even flexibel zijn. Collega’s van mijn leeftijd zijn meer gewend aan de last-minute cultuur en om daar op in te spelen.”

Waarom ben je lid geworden van G14?

“De toegevoegde waarde van G14 is voor mij dat ik ineens zoveel collega’s heb om mee te sparren. We kunnen inhoudelijk over het werk praten en elkaar om advies vragen. Je bent lid van G14 en je ziet elkaar als collega’s – niet zo zeer als concurrent.”

Wat zijn in het afgelopen jaar de belangrijkste ontwikkelingen in je vak?

“Er zijn zoveel ontwikkelingen gaande! Als ik er dan eentje moet kiezen… Er zijn veel ontwikkelingen op technisch gebied. Alles wordt sneller, mooier, kleurrijker.”

[Foto: La Ciudad Perdida | Gadventures.com]

“Opdrachtgevers hebben steeds meer wensen aan locaties, voor eenzelfde budget. Ze worden kieskeuriger, wat logisch is, want er is enorm veel keuze.”

Welke ontwikkeling gaan we de komende tijd zien?

“Het komende jaar blijft online een belangrijk topic. Afgelopen tijd hebben wij veel evenementen in huis gehad waarbij ‘online’ het onderwerp was. Zoals bijvoorbeeld de Start-up Tour XXL afgelopen juni, waarbij het over E-Health start ups ging. De organisatie wilde de deelnemers laten zien hoe start ups de gezondheidszorg laagdrempeliger en betaalbaarder kunnen maken door middel van technologische ontwikkelingen en smart business modellen. Daarnaast heeft iedereen het steeds drukker. Om op beide factoren in te spelen streamen wij sinds vorig jaar veel van onze eigen programma’s en dit kunnen we natuurlijk ook voor onze opdrachtgevers doen.”

Maak je weleens gebruik van netwerk- / eventapps en/ of -tools?

“Ik maak met regelmaat gebruik van tools als Meetup, Momice en Linkedin. Ik moet wel zeggen dat mijn voorkeur uit gaat naar een gesprek face – to – face.”

[Foto: De Nieuwe Liefde]

Welke ontwikkelingen zie je bij locaties?

“Opdrachtgevers hebben steeds meer wensen aan locaties, voor eenzelfde budget. Ze worden kieskeuriger, wat logisch is, want er is enorm veel keuze. Natuurlijk doen wij ons best om hierop in te spelen. Nu zijn wij bijvoorbeeld bezig met led-verlichting in onze Grote Zaal. We proberen steeds duurzamer te ondernemen zodat we er bij klanten positiever uit komen.”

Hoe belangrijk is het om maatschappelijk verantwoord te ondernemen?

“Het is belangrijk dat je het niet alleen zegt, maar vooral ook daadwerkelijk doet en daarbij transparant bent naar de buitenwereld. Natuurlijk is het voor de een simpeler in te voeren dan voor de ander, maar ik denk dat alle beetjes helpen, zolang de intentie goed is.”

Welke innovaties hoop je de komende jaren te zien?

“Betere en innovatieve parkeermogelijkheden in de stad. De stad Amsterdam wil zich positioneren als congresstad en zij wil de locaties in de stad helpen. Ik hoop dat zij dit gaan doen door middel van betere en vooral meer parkeergelegenheden in het centrum.”

“MVO: het is belangrijk dat je het niet alleen zegt, maar vooral ook daadwerkelijk doet en daarbij transparant bent naar de buitenwereld.”

Ben je ook een jonge eventprofessional en benieuwd naar G14? Klik hier voor meer informatie en aankomende evenementen.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.