Jeldert de Boer: “Ontzorgen zit bij De Broodfabriek in ons dna”
“Een geluksmomentje voor mij: als bij de eerste evaluatie van een evenement meteen wordt gezegd dat ze volgend jaar terug willen komen”, vertelt Jeldert de Boer, directeur van De Broodfabriek lachend. In deze aflevering van de serie ‘Locatiehouder aan het woord’ spreken we Jeldert over de successen en toekomstplannen van zijn bijzondere evenementen-, congres- en beurslocatie in Rijswijk. “Als team gaan we altijd voor perfectie.”
Bij De Broodfabriek bruist het eigenlijk altijd. Jeldert: “Dat komt omdat het hier nooit af is. Als iets afgebroken wordt, dan zijn we vaak alweer bezig met opbouwen van het volgende event. Dat zorgt voor een heerlijke, levendige sfeer.” En dat werkt aanstekelijk. “Het grootste compliment dat we, naar mijn mening, kunnen krijgen is wanneer een klant eens wat anders wil en dan toch na een half jaar of jaar weer terugkomt. Daar doen we het allemaal voor.”
De Broodfabriek
De grootse beurs- en evenementenlocatie De Broodfabriek bestaat uit maar liefst 15.000 vierkante meter. Jeldert: “We hebben twee beurshallen van ieder ruim vijfduizend vierkante meter en twee congreszalen van zo’n achthonderd vierkante meter. Verder is er een groot centraal horecaplein, dat veel wordt gebruikt als ontvangstzaal. Al die ruimte onderscheidt ons echt van andere locaties. Dat vind je tegenwoordig niet meer zo snel in Nederland.”
Het industriële complex, dat jarenlang de broodfabriek van Bakkerij Meneba was, kreeg in 1996 een nieuwe bestemming. Het werd een soort markt waar van alles werd verkocht. Later kwam hier het organiseren en hosten van steeds meer beurzen en evenementen bij. “In 2010 nam ik de exploitatie over, samen met mijn toenmalige compagnon. Maar daarvoor werkte ik zelf al tien jaar in het bedrijf. In die jaren heb ik van alles gedaan, van kramen bouwen en kassadiensten draaien tot beurzen organiseren en evenementen begeleiden.” Logisch dus ook, dat Jeldert inmiddels naast directeur ook echt het gezicht is van De Broodfabriek.
“We hebben veel vaste opdrachtgevers. Veel van hen zijn onderdeel van de overheid. Omdat we natuurlijk vlakbij Den Haag zijn gevestigd, is onze locatie ideaal voor hen. Maar een groot deel van ons werk bestaat ook uit consumentenbeurzen. We hebben een speciaal team dat zich specifiek focust op de organisatie hiervan. De Internationale Mineralenbeurs en de Nederlandse Modelspoordagen zijn hier mooie voorbeelden van. Maar ook externe organisatoren huren onze locatie voor hun beurs, zoals Animecon, dat zich richt op de Japanse popcultuur.
Ontzorgen
Eén van de speerpunten van De Broodfabriek is ontzorgen, in de breedste zin van het woord. Jeldert: “Hoe we ontzorgen, dat ligt natuurlijk aan de opdrachtgever. Het is wat ons betreft echt maatwerk. Maar één ding dat bij ons altijd vaststaat is dat je één vast aanspreekpunt hebt als organisator. Degene die je de rondleiding geeft door onze locatie, je een offerte stuurt en met wie je alle afspraken maakt, is ook aanwezig op je event. Dat werkt ontzettend fijn want je leert elkaar echt goed kennen. Als organisator heb je een vast persoon waar je met al je vragen terecht kunt en wij weten goed wat je wel en niet wil. Hierdoor kunnen we goed aanvoelen waar we je kunnen ontzorgen en welke dingen je zelf in handen wil houden.”
Naast een vast aanspreekpunt, zeeën aan ruimte en jarenlange ervaring valt De Broodfabriek op qua flexibiliteit. “Doordat we veel evenementen zelf organiseren, hebben we heel veel meubilair, accessoires en techniek in huis. Hierdoor kunnen we heel makkelijk schakelen. Nog tien stoelen erbij? Prima, die hebben we! Bovendien hebben we een groot netwerk aan leveranciers en artiesten die we voor je in kunnen schakelen. Plus: onze bereikbaarheid is top, er is veel parkeergelegenheid en er is een station in de buurt. Prima randvoorwaarden dus.”
Plannen
In de afgelopen anderhalf jaar zijn ze bij De Broodfabriek druk bezig geweest van alles te vernieuwen en restylen. Jeldert: “We vinden het belangrijk om regelmatig weer even een andere look and feel te creëren. Bovendien liggen er nog een paar projecten op de plank die het komende jaar aangepakt gaan worden.”
“Verder willen we nog meer groeien wat betreft succesvolle terugkerende evenementen. Dus nog meer opdrachtgevers aan ons binden en samen zorgen voor een zo perfect mogelijk event. Dat succes kan bijvoorbeeld liggen in hoge bezoekersaantallen maar ook net zo goed in een echt tevreden opdrachtgever. Ook hierin komt dus weer dat ontzorgen terug. Daar ligt onze kwaliteit en dat zit in ons dna, dus daar willen we op verder bouwen.”
Keuzes maken
Inmiddels kan De Broodfabriek ook selectief zijn wat evenementen betreft. “Wij zijn niet de locatie voor studentenfeesten en andere soorten particuliere feesten. Dat past niet bij ons als locatie en ook niet bij ons als team. Ik vind het erg belangrijk om ook naar de visie van medewerkers te luisteren. Want een event wordt pas echt goed als iedereen het naar zijn zin heeft, zowel de bezoekers als onze medewerkers. In de toekomst willen we nog meer gaan selecteren op events die écht bij ons passen. Dat is een luxepositie, daar ben ik me van bewust!”
Een lekkere lunch, borrelhapjes, walking dinner of buffet bijvoorbeeld? Daar draait de eigen keuken van de Broodfabriek met vaste partners de hand niet voor om. Jeldert: “Maar als een opdrachtgever graag met een eigen cateraar werkt, en wij hebben daar vertrouwen in, dan kan dat ook. Het verschilt per evenement wat voor soort cateraar je nodig hebt en dat snappen wij. Het is fijn dat je opdrachtgevers hier een keuze in kunt geven.”