Discover the finest spaces
Delen

Jaarboek LOCATIES 2016: ‘Als je in een creatief proces zit, voelt het fijn om iets tastbaars vast te hebben’

Reacties op het jaarboek LOCATIES 2016

We hebben er al even in kunnen bladeren, in het jaarboek LOCATIES 2016. Het boek viel in januari op de deurmat bij opdrachtgevers door het hele land. Dit jaar met maar liefst 320 pagina’s vol locatie inspiratie, waarbij 29 nieuwe en gerestylde locaties.

Het jaarboek LOCATIES is ieder jaar weer dikker dan de voorgaande jaren, vol foto’s en informatie over bekende en minder bekende locaties: een echt naslagwerk voor de locatieliefhebber. Maar wat verklaart het succes van een locatieboek in tijden van internet?GreaterVenues sprak met enkele lezers van het boek op zoek naar een antwoord op die vraag.

[button colour=”accent” type=”slightlyroundedarrow” size=”large” link=”http://www.greatervenues.com/nieuws/vijf-gloednieuwe-locaties-in-het-jaarboek-locaties-2016/” target=”_blank”]Lees ook: Vijf gloednieuwe venues in het jaarboek LOCATIES 2016[/button]

spread2-2016

Waarom papier?

Francine Delissen, projectleider events bij ANWB, stelde zichzelf die vraag ook toen ze het nieuwe jaarboek LOCATIES 2016 ontving. “Ik vraag me weleens af waarom locaties nog op papier adverteren, terwijl je alles ook op internet kunt vinden. Maar ik moet eerlijk zeggen dat wij het eigenlijk heel vaak gebruiken. Papier is gewoon heel fijn. Als je in een creatief proces zit, waarbij je uitwerkt hoe een event eruit moet zien, voelt het fijn om letterlijk iets tastbaars vast te hebben.”

Het boek is met name handig om ideeën op te doen. “Er staan veel locaties in die we al kennen, maar het brengt je vaak net op een idee. Een locatie die je wel kent, maar waarover je eigenlijk nooit hebt nagedacht om daar iets te organiseren. Die locatie is niet direct top of mind, maar kan wel heel erg geschikt zijn.”

spread1-2016

Jolanda Pel is eventmanager voor de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en heeft het nieuwste jaarboek LOCATIES standaard op haar bureau liggen. “Ik gebruik ze om ideeën op te doen. Ik vind het in een boek toch nog altijd makkelijker zoeken dan op een website. In het boek zie je al bladerend achtergrond informatie over een locatie en foto’s, je ziet direct welke locatie geschikt is. En als ik een locatie met een collega wil bespreken, dan pak ik het boek op en neem het mee!”

Over de grens

Het jaarboek LOCATIES heeft zelfs fans over de grens. Zo geeft Niklaas Vanheukelom van BBDO aan. Hij organiseert events voor de Brusselse vestiging van het internationale reclamebureau. “Als Belgische event organiser is het niet altijd eenvoudig om een geschikte locatie in Nederland te vinden, voor onze internationale klanten. In België kennen we alle locaties, maar in Nederland zijn we minder goed op de hoogte. Laatst zochten we bijvoorbeeld een locatie voor een kookworkshop in Amsterdam. Als je de bronnen niet hebt, is dat lastig zoeken. Zo’n bundel met locaties, als ik het boek zo mag noemen, kan daarbij heel goed helpen.”

HiRes - PostPlaza-011

Naslagwerk

Nu zou je denken dat het jaarboek LOCATIES 2015 na een jaar dienst de papierbak ingaat, om vervangen te worden voor de nieuwste versie. Maar het boek blijkt een waar collectors item. Sterker nog, bij Frank Pieters van het Ministerie van Defensie is nota bene het jaarboek LOCATIES 2008 nog altijd een van de voornaamste informatiebronnen. “Ik heb dat boek ooit gekregen op de beurs Event en ik gebruik het nog steeds. Als ik een locatie zoek dan pak ik eerst het boek erbij, kijk naar de foto’s en informatie en bepaal zo welke geschikt zijn. Onlangs organiseerde ik een heidag in Zeist, toen heb ik nog een aantal locaties uit het boek bezocht.”

Waarom hij nu dan toch het boek LOCATIES 2016 heeft besteld? “De locaties uit 2008 bestonden nog hoor, maar er zijn er toch weer een heleboel bijgekomen!”

[button colour=”accent” type=”slightlyroundedarrow” size=”large” link=”http://www.locaties.nl/jaarboek-locaties-2015-aanvragen.233799.lynkx” target=”_blank”]Heeft u het jaarboek LOCATIES nog niet ontvangen? Bestel het boek hier![/button]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.