Discover the finest spaces
Delen

Internationale inspiratie: vijf bijzondere locaties waar wij bij wegsmelten

Soms is het goed om je te laten inspireren door nieuwe onderwerpen, andere invalshoeken of projecten. Bij Greater Venues zijn we gek op mooie locaties in ons eigen land, maar ook in het buitenland. Met alle verschillende culturen en stijlen in de wereld is het zonde om altijd maar binnen Nederland te blijven. Wij doken het internet op en zochten vijf prachtige locaties in andere delen van de wereld waar wij wel eens een bezoekje aan zouden willen brengen!

CUKROWNIA ŻNIN, POLEN

De oude Żnin suiker fabriek werd gebouwd in de late 19e eeuw. Tot 2004 werd hier suiker van bieten geproduceerd, maar in dat jaar sloten de deuren. Een architectenbureau kocht het industriële gebied, bestaande uit 27 losse gebouwen, en besloot er verschillende hotels van te maken. De rauwe uitstraling en historische details moesten behouden blijven, wat resulteert in een complex met nieuwe elementen. Als je voor het gebouw staat, lijkt het nog steeds een fabriek. Binnen in het hoofdgebouw vind je echter een 4-sterren hotel met kamers, een restaurant en een conferentieruimte. Ook in de andere gebouwen vind je ruimten voor zakelijke events, een bioscoop en veel meer andere interessante dingen die je eigenlijk zelf moet gaan ontdekken…

LING LING, MEXICO

Op de hoogste verdieping van een van de hoogste wolkenkrabbers van Mexico City bevindt zich restaurant Ling Ling. Hun doel? Een aantrekkelijke en veelzijdige sfeer creëren, waarbij gasten worden uitgenodigd om te genieten van the best views van de stad. Het interieur van dit restaurant is gebaseerd op de ‘terrassen’ architectuur van Mexico. Je geniet hier van fine dining op gastronomisch niveau. Mocht je ooit in Mexico zijn, dan vinden wij dit zeker een aanrader!

PROJET PILOT, MONTREAL

Gelegen in een levendige buurt in Montréal (Canada) vind je Projet Pilot. Een architectonisch hoogstandje met een ambitieuze taak: een plek creëren waar een distilleerderij, brouwerij en restaurant samenkomen. Volgens de Canadese wetgeving horen deze twee eerste elementen namelijk gescheiden te zijn. De industriële sfeer van de brouwerij in combinatie met de bijzondere architectuur en inrichting maken dit een locatie om bij weg te dromen. Absoluut een plek waar je – wat ons betreft – met collega’s of vrienden een onvergetelijke avond beleeft!

MOET HENNESSY, PARIJS

In Nederland zijn er tientallen co-working spaces. Een ideale locatie waar jij zo af en toe eens naar toe gaat om te werken. In Parijs vind je Moët Hennessy. Het champagnemerk liet in samenwerking met een architectenbureau een prachtig kantoor bouwen, met verschillende co-working spaces. Het idee was om een luxueuze en sfeervolle locatie in te richten, waar je komt voor je plezier en om productief aan de slag te gaan. Met 10.000 m2 gelegen op de hoogste verdiepingen van Le Bon Marché heeft Parijs er sinds kort een inspirerende werklocatie bij.

MAISON ACCURACY, MONTREAL

Voor een andere inspirerende nieuwe workspace gaan we weer naar Montréal in Canada. Maison Accuracy is een locatie waar je je thuis voelt. In een hoog gebouw uit 1868 in downtown Montréal vind je verschillende plekken voor werknemers van het bedrijf Accuracy. Een plek vol karakter en historie wat je terug ziet komen in het design. Gevangen tussen twee delen van het gebouw bevinden zich de binnenplaatsen die baden in natuurlijk licht. Met de keuze van lichte kleuren, sobere afwerkingen en interieur wat de relaxte sfeer accentueert is dit zeker een locatie waar wij bij wegsmelten!

Meer inspirerende locaties in Nederland

Naast deze bovengenoemde locaties in het buitenland hebben wij in Nederland natuurlijk ook ontzettend veel inspirerende locaties. Voor een te gekke co-working space hoef je helemaal niet naar Parijs. Bekijk hier alle inspirerende evenementenlocaties in ons eigen land!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.