Discover the finest spaces
Delen

Eddy Vonk: ‘Ibiza heeft me in haar greep’

Net als bij zoveel andere mensen heeft Ibiza mijn hart gestolen. Iets ongrijpbaars heeft mij gegrepen en wat ik ook probeer; het laat me niet meer los. Omdat ik zelf al meer dan 20 jaar actief ben in de evenementenwereld in Nederland, was het dan ook een kleine stap om de ‘locatie’ Ibiza toe te voegen aan ons locatiebestand. Met het zelfstandige label WOPIbiza organiseren we events op Ibiza voor de zakelijke markt.


Ibiza-stad
De hoofdstad van het eiland is romantisch en intrigerend, spannend en levendig, onbezonnen en uitdagend, kosmopolitisch en klassiek… alles in een opvallende verpakking. Overdag is het winkelen, varen, beach-bar-hopping en sightseeing om vervolgens ’s nachts te gaan eten en drinken onder de sterren, gevolgd door dansen ‘til dawn …

Wie komt er?
Iedereen; van stijlvolle fashionista’s en shabby restauranthouders tot ex-hippies en DJ’s die de hoofdstad van het eiland hebben gekozen als hun thuis. De internationale jetset en yachting gemeenschap dobbert rond in hun natuurlijke habitat terwijl jonge, leuke en VIP vakantiegangers de gezinsvriendelijke stranden bevolken. Als het donker wordt overspoelen de high-glam wezens van de nacht het havengebied en komen de homovriendelijke achterstraten van Sa Penya tot leven met een veelheid aan kleurrijke personages.

Must-see
De opvallende skyline is een iconisch beeld van Ibiza geworden. Zo is er de oude ommuurde vesting van Dalt Vila. Deze UNESCO World Heritage site herbergt een schat aan kleine straatjes (veelal alleen te voet bereikbaar), uiteenlopende kerken en interessante musea. Maar het erfgoed sterkt zich uit tot ver buiten de muren van het oude fort. Uniek is de oude (ondergrondse) begraafplaats Necropolis Puig des Molins, een bezoek meer dan waard.

Must-do
Bar-hoppen langs de waterkant in het havengebied en genieten van de nachtelijke clubparades. Toosten met het verplichte shot Hierbas likeur wanneer de rekening komt! Mensen bekijken in de cafés en bars op het Plaza del Parque, lekker shoppen of gewoon inspiratie opdoen bij de winkeltjes in de omgeving van de jachthaven. Naar Mercat Vell aan de voet van Dalt Vila voor het heerlijkste biologische fruit en zelfgemaakte Ibiza souvenirs. Mengen met de ‘rich and famous’ in het luxe haven gebied of stoeien met de mooie mensen op de lange, gouden strook van zand in Playa d’en Bossa; Ibiza’s eigen versie van South Beach!

“Ibiza heeft me in haar greep… en ik wil niet meer loskomen.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.