Discover the finest spaces
Delen

Hybride livestream studio’s: Bij deze locaties bereik je jouw publiek live én online

Ben je op zoek naar bijzondere livestream studio’s voor een hybride evenement? Het aanbod van locaties die klaar zijn om op professioneel niveau online producties te maken, groeit elke dag. Zo hoef je voor een goede livestream al lang niet meer vanuit een ‘saaie’ studio te zenden, maar kun je ook terecht bij enkele van de mooiste evenementenlocaties die ons land te bieden heeft. En heb je zomaar de meest iconische locaties als decor van jouw livestream event. Groot voordeel van deze locaties is ook dat je er – wanneer de regels dat toelaten – ook live gasten op veilige wijze kunt ontvangen. Wij zoeken de meest bijzondere hybride livestream studio’s en plaatsen ze in dit artikel! Ken jij een locatie die in deze lijst niet mag ontbreken? Tip de redactie!

AMSTERDAM

STUDIO BERLAGE | BEURS VAN BERLAGE

Samen met partners Univate en Faber Audiovisuals heeft de Beurs van Berlage een uniek studioconcept gerealiseerd. Er staat een state-of-the-art eventstudio in de Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage. Wat deze opname studio zo speciaal maakt is de combinatie van de exclusieve setting én de bijzondere integratie in de virtuele Beurs van Berlage. Sprekers staan niet in een augmented reality, maar zij ervaren ook echt de monumentale sfeer en topservice van de evenementenlocatie. Daarnaast biedt deze opstelling veel flexibiliteit: aan de hand van de situatie op het moment dat het evenement plaatsvindt, kan besloten worden om het geheel of deels virtueel te laten plaatsvinden. Het aantal virtuele bezoekers is onbeperkt. Het aantal bezoekers dat daadwerkelijk de Beurs fysiek bezoekt is eenvoudig op te schalen tot de maximale bezoekerscapaciteit van de Beurs van Berlage.

JOHAN CRUIJFF ARENA, AMSTERDAM

De Johan Cruijff ArenA biedt eindeloos veel mogelijkheden voor online of hybride events. Stream vanuit de mooiste zalen, of maak gebruik van uitstraling van het stadion. Ga live vanuit The House of Legends, in de state-of-art Athene ’87 zaal: de nieuwste parel in de Johan Cruijff ArenA biedt de perfecte combinatie tussen live event en livestream studio, met gasten in de zaal op een veilige 1,5 meter afstand. Of kies voor de LiveArena Broadcast Room: als eerste locatie in Nederland kan de Johan Cruijff ArenA zonder tussenkomst van een cameraman of technische operator een online of hybride event streamen. De speciale AI camera in deze ruimte werkt volledig automatisch, volgt de sprekers, switcht automatisch naar de presentatie, zoomt in of brengt de spreker en de presentatie gelijktijdig in beeld. En dat alles zonder handmatige regie of ingewikkelde montage.

LIVESTREAM STUDIOS AMSTERDAM | TOBACCO THEATER, AMSTERDAM

TOBACCO Theater faciliteert al vele jaren hybride events voor internationale bedrijven, waarbij virtual viewers én het fysiek aanwezige publiek samen interactief deelnemen. Deze interactieve mix heeft de afgelopen jaren bewezen succesvol te zijn. Vandaar dat TOBACCO Theater dit jaar als een van de eerste locaties de focus volledig verlegde naar de online mogelijkheden voor evenementen en haar locatie ombouwde tot ‘Livestream Studios Amsterdam’. De locatie beschikt over zeven volledig geoutilleerde livestream studio’s met de Theaterzaal Studio als eyecatcher en dé plek in hartje Amsterdam voor hybride events. Maak in deze hybride livestream studio gebruik van de allerbeste techniek, de ervaren technici, creatieve organisatoren en de industriële setting die durf en innovatie uitstraalt!

DE KROMHOUT STUDIOS @DE KROMHOUTHAL, AMSTERDAM

Ga voor een hybride event in een van de meest indrukwekkende, stoere decors aan het Amsterdamse IJ! In deze industriële locatie van ruim 5000m2 werden ooit grote scheepsmotoren gebouwd. De authentieke kranen en stalen constructies vormen vandaag de dag het stoere en historische decor als livestream studio van jouw online of hybride event. De Kromhouthal heeft met ‘Studio Kromhout’ een complete plug & play studio in de grote hal ingericht zodat je jouw hybride event op professionele wijze online kan streamen. Door de flexibiliteit van de locatie zijn meerdere sessies in verschillende studio’s tegelijkertijd mogelijk, maar is het ook mogelijk uit te breiden naar een hybride of zelfs over te stappen naar een live event. Want met een locatie die zo groots is als de Kromhouthal, is er alle ruimte om gasten veilig te ontvangen.

SUGARCITY EVENTS, HALFWEG

Het hoogtepunt van een authentieke industriële locatie als achtergronddecor van jouw hybride event? SugarCity Events heeft haar imposante, grootse Middenfabriek omgebouwd tot een professionele livestream studio. Livestreamen, webcasten en interactieve videoproducties maak je hier met de kwaliteit van tv-opnames. Het rauwe decor van de oude suikerfabriek maakt het event zowel fysiek als online tot een unieke beleving. Dankzij grote zalen, meerdere ingangen, een toiletruimte met aan twee kanten toegang en ruime parkeergelegenheid, waarborg je hier meteen de veiligheid van je live publiek.

DEN HAAG

BEELD EN GELUID DEN HAAG

Beeld en Geluid Den Haag is een prachtig modern mediamuseum in het centrum van Den Haag. Het museum heeft omvangrijke (digitale) collecties en biedt vele mogelijkheden om events te organiseren. Denk aan de fraaie Club, de karakteristieke Eventzaal en unieke ruimten als de Newsroom. De Newsroom biedt perfecte mogelijkheden voor een online evenement. Gebruik de Vidiwall van 25m² als achtergrond bij je uitzending of om je bijeenkomst in deze livestream studio in huisstijl om te toveren. Zo maakt jouw webinar gegarandeerd impact!

FOKKER TERMINAL, DEN HAAG

De Fokker Terminal is een karakteristieke industriële locatie, gevestigd in de voormalige school voor luchtvaarttechniek in Den Haag. De locatie ademt een eigen sfeer met een frisse mix van industriële elementen en moderne faciliteiten. Bijzonder is dat deze locatie echt alles in huis heeft voor hybride congressen en events. In de imposante Hangar staat een plenaire opstelling voor 75 – 200 personen, dat snel is op te schalen indien de maatregelen dat toelaten. Deze hybride livestreamlocatie is standaard ingericht met congresstoelen, een podium, vaste AV techniek met een 7x4m scherm, LED verlichting in huisstijlkleur en technische ondersteuning. En niet te vergeten: de hangardeuren als spectaculair decor!

ROTTERDAM

STUDIO AHOY @ROTTERDAM AHOY

Met Studio Ahoy geeft Rotterdam Ahoy organisaties de mogelijkheid om live, virtuele en hybride events te organiseren. Er zijn volledig digitale uitzendingen vanuit Ahoy mogelijk waarbij het publiek vanuit huis participeert. Daarnaast bestaat de hybride variant, met publiek in de zaal én op afstand. Tot slot kan er een live uitzending gefaciliteerd worden waarbij het voltallige publiek in Ahoy zit (uiteraard volgens de op dat moment geldende maatregelen). De studio is volledig aangepast aan de laatste richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent onder andere online registratie voor live bezoekers, duidelijke routing, diverse hygiënische voorzieningen en vaste zitplaatsen.

VAN NELLE FABRIEK

Omringd door historie wordt elk evenement in de Van Nelle Fabriek bijzonder. Oók jouw online event. De Koffiefabriek is omgetoverd tot dé daglicht studio “Van Nelle”. Licht, lucht en ruimte kenmerken deze aantrekkelijke zaal met haar witte pilaren en hoge raampartijen aan weerszijden. Vanuit de zaal heb je goed zicht op de iconische luchtbruggen. Vanaf het moment van inloggen wanen ook de kijkers thuis zich in Rotterdamse sferen. Vanuit vogelperspectief vliegen zij op grote hoogte naar de Van Nelle Fabriek. Eenmaal aangekomen, gaan ze via de imposante glazen muren de Koffiefabriek in waar de daglicht studio ‘Van Nelle’ zich bevindt. Spreker(s) staan klaar om het online evenement te starten. Met het concept LIVE EVENT TV geeft Van Nelle Fabriek een nieuwe impuls aan hybride events. Dat doe ze door ervaren tv-makers te koppelen aan door de wol geverfde eventmanagers en eventbureaus. Uitgangpunt is dat de beleving van het publiek in de Van Nelle Fabriek totaal anders dan die van de kijkers thuis, met als doel om in de huiskamer een minstens zo aantrekkelijke beleving te creëren als in de locatie zelf.

UTRECHT

NBC CONGRESCENTRUM, NIEUWEGEIN

Bij het NBC Congrescentrum kun je een veilig, hybride event organiseren tot wel 400 fysiek aanwezige gasten in één van de evenementenhallen – uiteraard op anderhalve meter afstand. De aanwezige gasten op locatie worden volledig in de watten gelegd met het food & beverages aanbod. Vers bereid in de eigen keuken en geheel volgens de voorgeschreven maatregelen. Ook voor de gasten thuis wordt het event een echte show. Tijdens het livestreamen maak je gebruik van het 28 meter brede 3D- of 4K-projectiedecor. Door af te wisselen tussen verschillende cameraposities ontstaat er een dynamische show voor de mensen thuis. Dit is dus geen simpele studiosetting! Voor het livestreamen zijn kant-en-klare pakketten samengesteld. Met deze pakketten ben je altijd verzekerd van een compleet verzorgd hybride event, inclusief gasten op locatie, technische apparatuur en platformen.

CENTRAL STUDIOS, UTRECHT

Van televisiestudio naar evenementenlocatie, en weer terug. Central Studios begon als televisiestudio, maar werd in de afgelopen 22 jaar ontwikkeld tot een zeer veelzijdige evenementenlocatie. Nu introduceert de locatie in samenwerking met For Live de eerste semi-permanente interactieve hybride event studio van Nederland, waar live communicatie events mogelijk zijn met een groot aantal deelnemers. De gasten, 0 tot 150, kunnen conform de richtlijnen van het RIVM in de studio aanwezig zijn, daarbij kunnen er 0 tot 1000 gasten online live aanwezig zijn waarbij er 225 gasten via grote schermen zichtbaar zijn voor de presentator. De gasten thuis of op kantoor zien een dynamisch geschakeld beeld vanuit de studio en kunnen net als de fysiek aanwezige gasten interactief deelnemen. De Hybride Interactieve Studio is te reserveren tot en met medio maart 2021.

MAYSTER HYBRIDE EVENT & LIVESTREAM LOCATIE, VIANEN

Mayster Hybride event & Livestream locatie is een unieke, nieuwe locatie waar je met livestream volledig interactief een product presenteert, een virtuele workshop houdt of een training geeft. Gelegen naast de A2 beschikt Mayster over 2.200 m2 met diverse ruimten en mogelijkheden, waaronder een eigen foto- en videostudio met indirect LED licht, aanpasbare achterwand, draaischijf en de bijhorende livestream en opnametechniek. De locatie biedt vrijheid in het werken met eigen techniek, crew en catering. Indien gewenst is alle livestream techniek en knowhow in huis: plug & play.

BARNEVELD

MIDDEN NEDERLAND HALLEN – STUDIO INTERACTIVE XL

In de Midden Nederland hallen heeft Next Venue de nieuwe Studio Interactive XL opgebouwd. De studio is voorzien van een podium, rigging, studioverlichting, vaste en losse camera’s en natuurlijk schermen in alle formaten die je nodig hebt voor de uitzending. Bij een online evenement is interactie nóg belangrijker dan anders. De broadcastsoftware in Studio Interactive XL helpt je daarbij. Haal bijvoorbeeld moeiteloos kijkers in beeld in de uitzending, werk met polls of stellingen waar jouw publiek op kan stemmen of laat deelnemers via een chat live mee discussiëren met een panel in de studio. Je kunt ook werken met subsessies, waarbij kijkers in kleinere groepen verder praten. Achter de schermen leidt de regie en technische crew van Studio Interactive XL de show in goede banen. Is de geplande datum van jouw congres of evenement nog ver weg? Dan weet je natuurlijk nog niet hoe de coronamaatregelen er tegen die tijd uit zien. Gelukkig kan je bij Studio Interactive XL makkelijk switchen naar een hybride of fysiek evenement. Dankzij het Next Safety-concept is daarbij de veiligheid van jouw publiek geborgd.

EINDHOVEN

CONFERENCE CENTER HIGH TECH CAMPUS, EINDHOVEN

Waar anders past een innovatief online event dan in het Conference Center High Tech Campus in Eindhoven? Op deze innovatieve hotspot is het auditorium compleet ingericht voor hybride events. Auditorium Einstein biedt in de huidige situatie ruimte aan 75 personen, op 1,5-meter afstand. Door de vele standaard mogelijkheden op gebied van licht, beeld en geluid creëer je hier met gemak een extra stukje impact, zowel online als in de hybride vorm. De zaal voorziet in een drietal flexibel inzetbare PTZ camera’s, remote bestuurbaar met een vol HD signaal om online en hybride events goed te kunnen hosten. Uiteraard kan de cameraregie uitgebreid worden wanneer wenselijk. Is er een intiemere setting wenselijk, dan kan de gehele cameraregie gemakkelijk worden verplaatst naar een van de andere ruimten, met bijvoorbeeld een fraaie moswand als decor.

Deze lijst zullen we bijwerken zodra meer locaties bekend zijn. Wil je alvast meer inspiratie opdoen voor livestream studio’s? Kijk dan ook op deze pagina op Locaties.nl! Of kijk naar deze lijst met plug & play livestream studio’s!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.