Discover the finest spaces
Delen

Hoe de inzet van sociale media op evenementen finaal de mist in kan gaan

Het gebruik van sociale media is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de –moderne- maatschappij. Bijna elke organisatie heeft een eigen Twitteraccount, gebruikt Facebook om het haar klanten te communiceren of heeft een bedrijfspagina op Linkedin. Ook evenementenorganisatoren weten de weg naar deze nieuwe marketingtools steeds vaker te vinden.  De manier van communiceren is door de online technologieen veranderd. Deze open vorm van communicatie levert snel meer mond-tot-mond-reclame op: de sleutel naar succes. De communicatie wordt sterker en transparanter. Maar dat niet alleen: ook de bezoekers van evenementen gebruiken deze platforms, om zowel positieve als negatieve meningen de wereld in te sturen.

“@organisatiebureauX Kunnen jullie aub iets aan die ellenlange wachtrijen bij de registratiebalie doen #evenementY”

 

De digitale vorm van mond-tot-mond reclame
Mensen praten over het event dat ze bezoeken, en over uw merk, zowel positief als negatief. Niet anders dan de traditionele vorm van mond-tot-mond reclame, denkt men. Vaak wordt echter onderschat dat wat er online gezegd en gepubliceerd wordt altijd zichtbaar blijft. De hele wereld kan meelezen. De ‘user generated content’ die mensen delen via de sociale media is niet –of minimaal- te beïnvloeden. Wees dus altijd voorzichtig met wat u online zegt en publiceert. Als evenementenorganisator, locatiebeheerder of opdrachtgever kunt u deze –niet te beïnvloeden- communicatiestromen uiteraard uit de weg gaan. Dit is echter niet verstandig: het is de realiteit van het huidige digitale tijdperk. Slimmer is om er juist in mee te gaan en om in dialoog te gaan met uw klant of bezoeker

De vijf valkuilen bij de inzet van sociale media op evenementen

 

 

  1. Gebruik de sociale media niet als enige informatie-en interactiebron. Vergeet de klasieke media niet in je marketingmix. Denk crossmediaal: integreer de online en offline media.
  2. Vergeet niet dat de basisregels voor goede communicatie ook gelden voor het wereldwijde web. Kies niet zomaar voor een bepaald sociaal medium, mar bepaal goed waar uw doelgroep zit en waar je hen het beste kunt bereiken. LinkedIn is geschikt voor zakelijke communicatie, jongeren zijn weer makkelijker te bereiken via bijvoorbeeld Facebook.
  3. Verdwaal niet in de overvloed aan diensten en informatie. Ook sociale media zijn tijdrovend. Bepaal vooraf de doelen die je met de inzet van deze media wilt bereiken, meet de activiteiten en leer van de fouten. Stuur bij waar nodig.
  4. Bent u zelf niet aanwezig op de sociale media, zet deze dan niet in. Zelf actief deelnemen om de dynamiek te begrijpen is essentieel om de media te kunnen inzetten voor uw event. Begin met luisteren, weet wat men over u zegt. Ga daarna pas praten.
  5. Denk niet in 9-17. Conversaties via sociale media gaan ook buiten kantoortijden door. Het inzetten van nieuwe media raakt hierdoor de hele organisatie. Zorg dat iedereen betrokken is en maak goede afspraken.

Bron: eventplanner.be

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.