Discover the finest spaces
Delen

Haal de zon binnen in deze vijf zomerse locaties

Yes, het is zomer! Die heerlijke, soms wat korte, periode in het jaar dat je event niet meer binnen de muren van een locatie hoeven plaats te vinden. Plaatjes van verkoelende welkomstdrankjes op een mooi terras, festivalachtige events op een buitenterrein en meetings in een strandpaviljoen schieten meteen door je hoofd. Maar… Het zou Nederland niet zijn als je niet altijd rekening moet houden met een onverwachtse regenbui. Daarom deze week: vijf locaties waar je de zomer naar binnen haalt! Meer zin om naar buiten te gaan? Bekijk dan hier vijf locaties waar je volop kan genieten van de zon!

Aan het strand van de Kralingse Plas ligt The Boathouse Kralingen, een mooie nieuwe evenementenlocatie in een modern en stoer paviljoen. Natuurlijk, met zonnig weer is je event op het ruime terras aan het water. Maar ook met minder weer is dit een heerlijke locatie, en dankzij de bijzondere halfronde constructie met grote ramen is hier altijd veel daglicht.

Dit voorjaar opende bij het Bomencentrum Nederland in Baarn de nieuwe locatie Jardin d’Hiverre: een bijzondere evenementenlocatie die voor het grootste deel is gebouwd van glas, hout en staal. Door de grote ramen doet het gebouw wat denken aan een grote kas: hier haal je het zonnetje zeker in huis.

In een oud flatgebouw in Den Haag gebeurt iets bijzonders. Urban Farmers bouwden het gebouw om tot een verticale boerderij, met een vissenkwekerij en op het dak een grote kas. Verwonder je hier over het ingenieuze hydroponics systeem waarmee restafval van de vissen wordt gebruikt om de tomaten te voeden – en geniet van de event space die grenst aan de kassen.

Een industriële locatie als ‘zomers’ noemen? Waarom niet! Met de verbouwing van RDM Onderzeebootloods in Rotterdam is dit het moment om deze locatie (opnieuw) te ontdekken. De loods waar ooit onderzeeboten werden gebouwd is aan de kant van de haven voorzien van een immense glazen wand, zodat je direct uitkijkt op de voortdurende activiteit in havengebied.

Wie een tijdje niet bij Hotel Arena is geweest, zal waarschijnlijk zijn best moeten doen om de locatie te herkennen. Sinds vorig jaar is het hele gebouw een kwartslag gedraaid, waardoor de entree nu direct grenst aan het Oosterpark. De nieuwe Studio’s voor events grenzen aan een serre, met een prachtig uitzicht over het park en met een privé terras.

Dit artikel verscheen in juli 2017 in De Eventmanager. De tekst kwam tot stand uit een samenwerking tussen GreaterVenues.com en Het Genootschap voor Eventmanagers.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.