Discover the finest spaces
Delen

Greater Rotterdam: 7 hotspots voor meetings & events

Stoer en stads met een rauw randje: Rotterdam heeft van alle steden in ons land het meest een urban karakter. Aan de oevers van de Maas verrijzen de meest indrukwekkende wolkenkrabbers en moderne architectonische hoogtepunten, tegen de rauwe achtergrond van de havens en industrie. En hoewel Rotterdam internationaal wordt gezien als hotspot, blijft de stad bescheiden onder het succes. Zoek je een locatie met een stoer, no-nonsens karakter, dan hoef je niet verder te zoeken: no-nonsens is uitgevonden door Rotterdammers!

MAASSILO

Veel stoerder wordt het niet dan deze grootste en oudste graansilo van Europa! Maassilo is een industrieel hoogtepunt in de Maashaven. Van buiten ademt het gebouw industrie, maar ook van binnen is het nog goed herkenbaar als graansilo. De locatie is volledig verbouwd en ingericht als evenementenlocatie, met alle denkbare voorzieningen.

INNOVATIEKRACHT BY GREEN.DNA

Verscholen in het landschap, onder de rook van Rotterdam, ligt de groene parel Innovatiekracht. Deze moderne, zelfontworpen locatie van Green.DNA is een inspiratiebron voor iedereen die bezig is met duurzaamheid en innovatie. Maar ook wie gewoon een gave locatie nodig kijkt zijn ogen hier uit. Innovatiekracht is door het stoere contrast tussen groen en industrieel een van de meest verrassende evenementenlocaties van dit moment!

ROOM MATE BRUNO

Het is een van de meest uitgesproken en kleurrijke hotels en event venues die we zagen: Room Mate Bruno in Rotterdam. Het interieur van ontwerpster Teresa Sapey is zowel surrealistisch als adembenemend. Met 9 vergaderzalen, een rauwe industriële event hall en De Foodhallen waar je tientallen gerechten uit allerlei landen kunt proeven onder één dak, raak je hier niet snel uitgekeken!

ROTTERDAM AHOY

Of het nou was voor een spectaculair concert of een zakelijke bijeenkomst: je bent vast weleens in Rotterdam Ahoy geweest. Ook de komende jaren is de bekende evenementenaccommodatie je bezoek waard! Vanaf 2020 beschikt Ahoy namelijk over een gloednieuw Convention Centre, met het grootste auditorium van Nederland, 35 subzalen en een indrukwekkende Expo Foyer mét uitzicht over Rotterdam.

VAN NELLE FABRIEK

Van Nelle Fabriek laat je feesten losbarsten en stuwt je summits tot grote hoogte. In het industriële decor van dit UNESCO Werelderfgoed vind je voor iedere bijeenkomst een perfecte setting. Met innovatieve concepten als het Breakfastival en vegan catering blijft deze historische venue verrassend en vernieuwend. Elk event wordt een spektakel in de Van Nelle Fabriek!

FENIX HOUSE

Fenix House is gevestigd in de Fenix II pakhuizen op Katendrecht. Een oude havenloods werd verbouwd tot een spectaculaire event space. De karaktervolle, industriële elementen van het gebouw werden behouden en aangevuld met een strak modern design. Het maakt Fenix House tot een eigenzinnige, stijlvolle evenementenlocatie.

WICKED GROUNDS THE LOFT

Een inspirerende meeting space in het hart van Rotterdam: Wicked Grounds presenteert The Loft! In deze vergaderlocatie staat een 9 meter lange eikenhouten tafel met plek voor 32 personen. Met een overdaad aan natuurlijk licht, veel groen en strak design meubilair is The Loft een fantastische plek om je gasten te ontvangen!

Dit artikel verscheen eerder in het Locatieonderzoek 2018 | 2019

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.