Discover the finest spaces
Delen

Greater Amsterdam: 8 hotspots voor meetings & events

Of je nou valt voor de schilderachtige grachtengordel met haar statige panden, de moderne hoogbouw in het financiële hart de Zuidas, of de rauwe industriële havensfeer van Noord; het mag geen wonder heten dat de regio Amsterdam al jaren een grote internationale aantrekkingskracht heeft. De hoofdstad en haar omgeving is enorm divers. En dat geldt zeker ook voor het aanbod aan evenementenlocaties. Van een gloednieuwe duurzame congres- en evenementenlocatie tot schitterende historische monumenten: dit zijn dé hotspots voor meetings en events van Greater Amsterdam! 

QO AMSTERDAM

QO is een nieuw lifestylehotel in Amsterdam, ontstaan uit een passie voor duurzaamheid. Geniet van verse producten uit de eigen kas op het dak en verbaas je over de innovatieve toepassingen, zoals de ‘levende’ gevel die zich aanpast aan de weersomstandigheden en haar gasten. Een must see venue in Amsterdam!

TOBACCO THEATER

TOBACCO Theater Amsterdam

TOBACCO Theater is een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam. Het is industrieel, fris en stoer, en de liefde voor detail en historie spat van de muren af! Met een robuuste theaterzaal en nog acht totaal verschillende ruimtes heeft deze locatie alles onder één dak voor een geslaagd commercieel event.

GOOILAND

Gooiland Hilversum

Na het hotel is nu ook de evenementenlocatie Gooiland Hilversum geheel gerenoveerd. Geïnspireerd door het originele ontwerp van architect Jan Duiker hebben natuurlijke materialen, zwarte lijnen en veel daglicht weer de overhand. Gloednieuwe subruimtes en een efficiëntere indeling maken Gooiland een locatie met ongekend veel mogelijkheden, voor events van 50 tot 2200 personen!

CIRCL

Circl

Circl is de circulaire locatie op de Zuidas in Amsterdam. Het paviljoen werd volledig gebouwd met hergebruikte en herbruikbare materialen. Met behulp van vernuftige, innovatieve technieken – zoals isolatiemateriaal uit de vezels van ingezamelde jeans – werd een indrukwekkende locatie neergezet waar je je ogen uitkijkt. In ieder detail schuilt een bijzonder en duurzaam verhaal!

HET SCHEEPVAARTMUSEUM

Het Scheepvaartmuseum
Fotocredit: Twycer / www.twycer.nl

Het Scheepvaartmuseum herbergt achter de opvallende, klassieke witte gevel aan het IJ, een van de meest exclusieve locaties in Amsterdam. De prachtige overdekte binnenplaats het ‘Open Pleyn’ is van een adembenemende schoonheid. Door de glazen constructie gebaseerd op een kompasroos, baadt de binnenplaats overdag in een aangenaam licht en ’s avonds vormen de 868 ledlampjes een droomachtige sterrenhemel.

DE KROMHOUTHAL

Kromhouthal

In het bruisende Amsterdam-Noord, aan de oever van het IJ, staat De Kromhouthal. Onder de indrukwekkende dakconstructie van 5.000 m2 met stalen constructies en beweegbare kranen komen heden en verleden bij elkaar. De locatie is flexibel in te richten en is voorzien van optimale basisvoorzieningen, zonder dat het historische karakter van de locatie wordt aangetast.

COMPAGNIETHEATER

Compagnietheater Amsterdam

In het hart van Amsterdam, aan één van de mooiste grachten van de binnenstad, ligt een verborgen parel voor congressen en evenementen: Het Compagnietheater. Achter de imposante classicistische gevel gaat een veelzijdige locatie schuil met bijzondere ruimten en een sfeer die je hier niet snel verwacht. Stoer, modern en strak, maar bovenal warm en welkom.

AMSTERDOME

Amsterdome

Een van de meest iconische koepels van Nederland is herrezen in Amsterdam! Deze opvallende en futuristische evenementenlocatie werd gebouwd met bestaande en gerecyclede materialen en is daarmee helemaal circulair. Met een plenaire zaal voor groepen tot 1.000 personen en 16 flexibele subruimten heeft deze locatie alles voor een geslaagd event onder het indrukwekkende koepelvormige dak.

Dit artikel verscheen eerder in het Locatieonderzoek 2018 | 2019

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.