Discover the finest spaces
Delen

Flexibiliteit en aandacht sleutelwoorden voor Villa Jongerius bij hosten van events

Waar vind je het nog tegenwoordig: een familiebedrijf dat super snel kan schakelen, alle wensen van zijn gasten kent en bovendien geweldige vergader- en congresruimten heeft met een rijke geschiedenis. Bij Villa Jongerius in het centrum van Utrecht komen al deze aspecten samen. Zowel kleine als grote groepen kunnen terecht in de monumentale Villa en het in 2018 compleet gerestaureerde en heropende Hoofdkantoor van Jan Jongerius. Deze bijzondere en bekende Forddealer vormt de basis van het verhaal dat deze evenementenlocatie vertelt. Hoe hou je de organisatie van bijeenkomsten persoonlijk en blijf je flexibel? General Manager Bernadette Jongerius en Salesmanager Maaike Jongerius vertellen hoe ze dit doen.

De monumentale evenementenlocatie Villa Jongerius wordt gerund door de kleinkinderen en achterkleinkinderen van Jan Jongerius: een bijzondere man die zich in de eerste helft van de vorige eeuw opwerkte van hovenier tot succesvolle Forddealer. Zijn woonhuis (de Villa) en het daarachter gebouwde voormalige Hoofdkantoor zijn echte eye-catchers door de strakke art deco stijl in de karakteristieke kleuren wit en rood. In 2006 richtte een aantal kleinkinderen van Jan de Stichting Vrienden van het Jongerius Complex op met als doel de gebouwen te restaureren. Alles is inmiddels in ere hersteld en in gebruik als succesvolle vergader- en congreslocatie. Bijzonder: de locatie heeft geen winstoogmerk en alle opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het complex. Bernadette: “Als je bij ons je bijeenkomst organiseert, ondersteun je dus het behoud van onze Rijksmonumenten.”

Villa Jongerius

“Hoe beter de communicatie voorafgaand aan een bijeenkomst is, hoe ontspannender alles op de dag zelf verloopt. Daarom hebben we van tevoren altijd veel persoonlijk contact met de contactpersoon van de bijeenkomsten en zorgen ervoor dat we precies weten wat de specifieke wensen zijn”, vertelt Bernadette vanuit het grote Grand Café in het voormalig Hoofdkantoor. “Maar dat betekent niet dat alle flexibiliteit op de dag zelf weg is! Onze medewerkers zijn getraind om snel schakelen en mee te denken tijdens de bijeenkomst. Toch een spontaan proostmoment met champagne na een succesvol congres? Dat regelen we. Die flexibiliteit en familie gastvrijheid vallen op. Bernadette: “Mensen zijn vaak verbaasd over hoe servicegericht wij werken en bedanken ons team expliciet na een bijeenkomst. Daar zijn we trots op! Ook in deze ingewikkelde periode van social distancing lukt het ons team om dit huiselijke gevoel, zoals gasten van ons gewend zijn, vast te houden.”

Villa Jongerius houdt zich altijd aan de RIVM richtlijnen van dat moment en tijdens events staat er een gastvrouw of -heer bij de voordeur om gasten de kortste weg naar de juiste ruimte te wijzen. Er geldt op zoveel mogelijk plekken eenrichtingsverkeer en in de opstellingen wordt altijd rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Uiteraard is alles brandschoon en zijn er voldoende hygiënepunten. Ondanks alle maatregelen verliezen de familie en het team de huiselijke gastvrijheid nooit uit het oog.

Samenwerking en advies

Een optimale samenwerking en het in goede banen leiden van een bijeenkomst, vergadering, training, workshop of congres gebeurt bij Villa Jongerius al vanaf het allereerste moment. Maaike: “Meestal spreken we van te voren telefonisch of op locatie af om de hele bijeenkomst samen met de opdrachtgever door te spreken. Dan bespreken we bijvoorbeeld welke catering gewenst is, welke ruimten het meest geschikt zijn voor bepaalde onderdelen van het programma en welke opstellingen en techniek er klaargezet moet worden. Verder horen we graag wat trainers – die bijvoorbeeld een interactieve workshop geven – nodig hebben. Specifiek bij grote congressen of relatiebijeenkomsten zijn er meerdere contactmomenten. Juist heel fijn wat ons betreft. Een goede afstemming vooraf draagt bij aan het resultaat en succes van een bijeenkomst.”

Wie een groot evenement organiseert bij Villa Jongerius komt al snel uit bij het voormalige Hoofdkantoor, het grote en bijzondere gebouw in art deco stijl dat achter de Villa staat. Hier ligt het Grand Café met open keuken en vijf zalen voor bijvoorbeeld congressen, break-out sessies of presentaties. Bernadette: “Bij grotere bijeenkomsten hebben opdrachtgevers het hele Hoofdkantoor voor zichzelf. Dat is dan echt hun eigen huis voor één of meerdere dagen. Best uniek toch? Bedrijven kunnen er helemaal een eigen sfeer en thema aan geven om de uitstraling van de bijeenkomst te versterken.”

Maaike: “Een ander groot pluspunt van het voormalig Hoofdkantoor is het ruime terras dat aan het Grand Café grenst. Hier kunnen gasten gezellig barbecuen of borrelen na een bijeenkomst of evenement. We schuiven de grote deuren in het Grand Café open en je stapt naar buiten. Heerlijk na een dag werken en luisteren.” De professionele eigen keuken van Villa Jongerius neemt alle catering uit handen: van driegangendiners en lunches tot verrassende borrelhapjes. “We leveren maatwerk. Onze chefs vinden het juist een uitdaging om een menu op maat te verzorgen. Onze opa Jan Jongerius leverde maatwerk auto’s en wij maatwerk dienstverlening.”

Energieneutraal

Ook bijzonder: het voormalig Hoofdkantoor is compleet energieneutraal. Tijdens de restauratie – enkele jaren geleden – is veel aandacht aan duurzaamheid besteed en is alles goed geïsoleerd, zijn de ramen voorzien van dubbel glas en liggen bovenop het dak van het gebouw tientallen zonnepanelen. Ook is er een installatie voor warmte-koude-opslag waardoor nergens in het gebouw gas wordt gebruikt en het pand dus helemaal energieneutraal is. Dit is vrij uniek voor monumentale gebouwen.

Dat Villa Jongerius geen standaard locatie is, voel je meteen wanneer je er binnenkomt. Hier worden verhalen verteld en de geschiedenis van de Jongeriusfamilie gekoesterd. De ontspannen en huiselijke sfeer die er hangt, wordt met zorg gecreëerd en dat merk je. Omdat er zoveel verschillende soorten zalen zijn, zowel qua grootte als sfeer, is een passende zaal voor iedere bijeenkomst, op veilige afstand, niet moeilijk te vinden. De centrale ligging in Nederland en de vele parkeerplekken op eigen terrein zijn belangrijke pluspunten. Maar vooral door de persoonlijke benadering en de betrokkenheid van het team, is Villa Jongerius een locatie waar opdrachtgevers de zorg voor de gasten vol vertrouwen uit handen kunnen geven!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.