Discover the finest spaces
Delen

Events in de openlucht: 5 bijzondere buitenlocaties

Geniet van de rust en natuur op deze vijf buitenlocaties

De zomer komt eraan, dus zodra de zon ook maar een beetje schijnt willen wij Nederlanders naar buiten. Waarom zouden we daar geen gebruik van maken op een event? GreaterVenues neemt je mee langs de meest bijzondere locaties voor meetings en events die Nederland rijk is. Deze week: Vijf bijzondere buitenlocaties!

Sparrendam

Sparrendam terras

Een diner tussen de fruitbomen of een ontspannen netwerkborrel op het terras: Hoeve Sparrendam is idyllisch gelegen in het buitengebied van Hoevelaken. Deze landelijke locatie ligt centraal in het land, tussen uitgestrekte weilanden, slingerende landweggetjes, houtwallen en boomgaarden. Een heerlijke buitenlocatie, waar we de focus vinden voor zakelijke bijeenkomsten. De landelijke omgeving en de hoeve zelf bieden tal van outdoor mogelijkheden. Van binnen heeft de authentieke, monumentale hoeve een sfeervol landelijk interieur. De naastgelegen Burcht heeft een gewelfde ruimte met gotische vensterramen en een historische uitstraling. De locaties zijn geschikt voor gezelschappen tot 350 personen, waarbij de groep kan opsplitsen in meerdere kleinere ruimtes.

ST Lounge05afgekocht

ST Waterbel03afgekocht

De Hoep is het bezoekerscentrum van PWN, prachtig gelegen in het Noordhollands Duinreservaat van Castricum. Dit vergadercentrum midden in de duinen is een goed bewaard geheim, op een kleine dertig minuten rijden van Amsterdam. In de speciaal aangelegde Hoeptuin zie je hoe het duinlandschap is ontstaan, met de bijzondere diersoorten en unieke bomen- en plantengroei. Het duingebied leent zich uitstekend voor sportieve teambuilding, heisessies, of inspiratiewandelingen met de boswachter. Binnen heeft het vergadercentrum vier vergaderzalen, een filmzaal en een mooie lounge, ieder met zicht op de duintuin.

Kasteel Duurstede

Kasteel Duurstede 2e

Er zijn maar weinig evenementenlocaties met zo’n indrukwekkende entree als Kasteel Duurstede. Deze locatie ligt omringd door een slotgracht en een park op een kasteeleiland. De gasten arriveren via een ophaalbrug over de slotgracht op de binnenplaats. Met twee torens, verschillende zalen en een ruim overdekt terras is er alle ruimte voor events.  De zalen in de torens zijn onlangs nog volledig gerestyled, en bieden een unieke moderne en stijlvolle sfeer in een historische setting. De binnenplaats heeft een sfeervol decor met de authentieke kasteelmuren, en kan samen met de rest van het kasteeleiland worden gebruikt voor een borrel, netwerkgedeelte of workshops.

Kameryck

Kameryck3

Midden in Het Groene Hart, tussen Utrecht en Amsterdam ligt Kameryck. In de omgeving vinden we de landelijke sfeer van het Groene Hart, met weilanden, brede sloten, oude boerderijen, plassen met wuivende rietkragen en velden met waterlelies. Het hoofdgebouw is in een fraaie landelijke bouwstijl opgetrokken en heeft zes vergaderzalen. Vanuit deze zalen hebben we niet alleen een riant uitzicht over het water en de golfbaan, maar ook op het grazende vee in de verte. Behalve voor vergaderingen leent het gebouw zich uitstekend voor evenementen en congressen. De omvangrijke buitenlocatie van 15 hectare beschikt over een Pitch en Puttbaan en biedt plaats aan ruimtevragende sportieve events, meetings en festivals.

Vliegveld Twenthe Air picture

Vliegveld Twenthe De Strip-140

Een verlaten luchtverkeerstoren, een landingsbaan, een gigantische hangar, F16-shelters en oude munitiebunkers; het zijn slechts een paar van de gebouwen die we vinden op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Een oude luchtmachtbasis die nu dient als uniek decor voor evenementen. De historische militaire gebouwen geven het terrein een geheimzinnige vibe. De gebouwen op het terrein worden zorgvuldig gerenoveerd en zoveel mogelijk in hun originele staat gelaten. Deze locatie ligt op een groen en bosrijk terrein van vijftig hectare, strategisch tussen Randstad en Ruhr. Het terrein biedt meerdere overdekte locaties, van klein tot heel groot. Het uitgestrekte terrein is het ook de ideale locatie voor zakelijke festivals.

Meer inspirerende locaties?

Naast bovengenoemde locaties zijn er natuurlijk nog veel meer leuke buitenlocaties te vinden in ons land. Mooie locaties zijn er te kust en te keur. Benieuwd geworden? Bekijk hier de andere evenementenlocaties! 

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.