Discover the finest spaces
Delen

Event Case: Rosarium Amsterdam als kleurrijke locatie voor een zomerfeest

Locaties gaan pas echt leven tijdens een event. GreaterVenues licht daarom de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. Dit keer krijgen we een blik achter de schermen van een zomers bedrijfsfeest bij Rosarium in Amsterdam. Deze venue midden in het groene Amstelpark was de ideale zomerse locatie voor het zomerfeest van een grote financiële dienstverlener. Sales Manager Sabine Glimmerveen vertelt hoe het team van Rosarium de 380 gasten in het zonnetje heeft gezet met een kleurrijk ‘Swedish Summer’ zomerfeest!

Wat is nou een betere manier om de eerste helft van het jaar af te sluiten dan met een mooi feest voor de medewerkers? Rosarium is naast een professionele congres-, vergader- en evenementenlocatie ook een prachtige locatie voor een bedrijfsfeest. En al helemaal als bij zonnig weer de deuren naar de terrassen opengaan en je midden in de stad, vlakbij de Zuidas, ineens omringd bent door het groen van het park en uitkijkt over een kleurrijke rozentuin. Voor haar zomerfeest met 380 medewerkers zocht de opdrachtgever van dit event niet zomaar een mooie zomerse feestlocatie. Ze zochten een professionele evenementenorganisatie die kon assisteren met de volledige organisatie van het feest – van het bedenken van een thema tot de uitvoering en de uitwerking van de details. In de Amsterdamse locatie Rosarium vonden zij de perfecte partner, zowel op creatief gebied als qua ondersteuning.

Informele zomerse setting

“Het doel van het feest was dat de gasten samen konden genieten in een informele setting”, vertelt Sabine. “Wij dachten meteen aan een ‘Swedish Summer’-thema. In Zweden is midzomer een echte feestdag, die groots gevierd wordt door samen te genieten van lekker eten, drinken en dansen. En op die dag wordt alles versierd met kleurrijke bloemen. Die kleurrijke en zomerse setting was precies de sfeer die wij voor dit feest voor ogen hadden! Het park rond Rosarium staat van voor- tot najaar volop in bloei, dus de omgeving is daarvoor al perfect. We hebben de locatie zelf mooi gedecoreerd met veel bloemen en linten, met name op ons terras. De gasten kwamen binnen door een grote bloemenboog en kregen bij de ontvangst een bloemenkrans voor in het haar. Dat zorgde meteen voor een lekker informele sfeer.”

Samen met de bloemenkrans kregen alle gasten bij de entree een lekker verkoelende, non-alcoholische cocktail met munt, limoen en bruisend water. Vervolgens kon iedereen zich verspreiden door de locatie en lekker genieten van het mooie weer en het gezelschap. De Park Lounge en Wijnbar waren ingericht als feestlocatie en de deuren naar het terras stonden wijd open.

Catering voor internationaal gezelschap

De borrel vloeide langzaam over in een dinerbuffet, dat speciaal voor deze groep was samengesteld. “Voor het eten en drinken moesten we rekening houden met het gemengde, veelal internationale karakter van de groep. Er waren gasten afkomstig uit alle werelddelen. Daarom hadden we een buffet bedacht met gerechten uit drie verschillende keukens: Europees, Aziatisch en Amerikaans. Zo was er voor iedereen iets lekkers bij. En ook werd onze service gewaardeerd: de gasten konden zelf iets te eten halen bij drie verschillende uitgiftepunten, maar we liepen ook zelf rond met plateaus naar de gasten toe.”

Een dj bracht de avond naar een hoogtepunt met zwoele zomerse beats. En pas toen iedereen had genoten van het lekkere eten en drinken en zich had laten vastleggen in de photo booth, kwam het feest ten einde.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.