Discover the finest spaces
Delen

Event Case: Het Kadaster houdt Directiedagen bij Het Inspyrium

Haal jij altijd het maximale uit een evenementenlocatie? Het Kadaster kwam daar erg dichtbij tijdens de Kadaster Directiedagen, een driedaags event in het Inspyrium in Cuijk. Het resultaat: interactie en kennisdeling in een ongedwongen sfeer, met de stoere industriële uitstraling van het Inspyrium en prachtig uitgelichte bomen als decor. Communicatieadviseur Suzie van den Hoek van het Kadaster neemt ons mee achter de schermen van dit bijzondere event.

In november nodigde Het Kadaster zijn medewerkers uit voor de Kadaster Directiedagen. “Tijdens de Kadaster Directiedagen wilden we voor onze medewerkers een dag organiseren waarop de koers van het Kadaster werd neergezet en kennis werd gedeeld over inhoudelijke onderwerpen. Met als doel dat iedere medewerker op de hoogte is van deze koers, van de belangrijke activiteiten in de context van deze koers en van de maatschappelijke ontwikkelingen die daarop van invloed zijn. Zodat er nog meer synergie, trots en verbinding tussen medewerkers ontstaat: het Kadaster als één geheel, met één boodschap en met een uniforme uitstraling.”

Groen en ondernemend

Als locatie sluit het Inspyrium perfect aan bij de speerpunten van het Kadaster : vitaal, wendbaar en duurzaam. Met een 150 jaar oude boomkwekerij als moederbedrijf heeft de locatie een prachtig duurzaam fundament. Gelegen tussen de landerijen heeft de locatie  een groene, , industriële uitstraling. Suzie: “Vitaal en wendbaar zijn speerpunten voor onze organisatie in de aankomende periode. Dit betekent dat we bewuste keuzes maken over de inzet en ontwikkeling van onze eigen medewerkers en het gebruik en de capaciteiten van andere organisaties. Keuzes rond eigen huisvesting, bedrijfsmiddelen, maar ook locaties tijdens evenementen maken we met oog voor duurzaamheid.”

Om het groene karakter van de locatie extra te benadrukken, plaatste de organisatie van het event 83 grote bomen van de kwekerij binnen in de locatie. Hierdoor werd de omgeving en het verhaal van de locatie prachtig geïntegreerd in het event én werd tegelijkertijd heel slim gebruik gemaakt van de warme herfstkleuren van het bladerdek.

Kennis en interactie

Drie dagen lang rolde het Inspyrium een groene loper uit – gemaakt van echt gras – voor 550 gasten per dag. Suzie: “Doordat we verschillende ruimtes gebruikten, ontstonden er gedurende de dag drie ‘werelden’ waarbinnen het programma plaatsvond. Na de ontvangst kwamen de bezoekers terecht op de ‘Kadastermarkt’, in de grote industriële hal. Dankzij de grote bomen, kraampjes en wanden van houten palletboxen  werd hier een knus marktplein gecreëerd, waar verschillende disciplines en projecten binnen de organisatie tot leven kwamen. Zo was er een escaperoom over de AVG, maar kon je ook de mogelijkheden van 3d-printing, de aanwezigheid van sensoren en de opties van ‘meerdimensionale objectregistratie’ bekijken en ervaren. Het plenaire programma werd geopend met een indrukwekkende film op een projectiescherm van 26 meter breed, en vervolgd met het verhaal over de koers van het Kadaster. In de middag vonden er workshops plaats in 18 speciale ‘kennisdomes’, zodat iedereen naar wens een eigen programma kon samenstellen.”

Rooftop BBQ

De inhoud werd afgewisseld met activiteiten passend bij het programma én bij de locatie. Bezoekers konden bijvoorbeeld abseilen vanaf de daktuin op twaalf meter hoogte, een haka-workshop volgen buiten op het dakterras en ze konden in een dubbeldekker  stappen voor een safari door de landerijen van de boomkwekerij. “De afsluiting van de dag was op de daktuin; die was daarvoor omgetoverd tot een warm geheel met stretchtenten, heerlijke zitjes, heaters en vuurkorven en dat zorgde voor een prachtige setting tijdens de herfst rooftop-BBQ.”

Suzie kijkt terug op een zeer geslaagd event. “Onze medewerkers waren zeer te spreken over de locatie; met name over de bereikbaarheid, de setting en de sfeer. Maar ook de saamhorigheid, interactie en verbinding die er gedurende de dag was. We hebben onze doelstellingen meer dan behaald en daar heeft de locatie ook zeer zeker aan bijgedragen. Die paste als een jas bij het Kadaster. Men ging met een trots gevoel voor het Kadaster naar huis!”

Facts & Figures

Facts & Figures

 • 3 dagen, dagelijks 550 bezoekers
 • Kiss & ride voor de bussen en ruime parkeergelegenheid op het verharde buitenterrein
 • Interactieve workshops in transparante tenten op het terras
 • Natuurlijke entree via de groene loper van echt gras in het Auditorium
 • Indrukwekkende plenaire zaal in de Evenementenhal
 • Knus marktplein met 18 marktkramen met uiteenlopende innovaties en een foodcourt
 • Aankleding met 83 grote bomen in bakken
 • 19 kennisdomes voor kennisoverdracht
 • Safari door de landerijen van de boomkwekerij
 • Abseilen vanaf het dak op 12 meter hoogte
 • Ontspannen afsluiting in het penthouse en de daktuinen
X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.