Discover the finest spaces
Delen

Event Case: duurzaam eten staat centraal tijdens verrassend partner-event bij B. Amsterdam

Locaties komen pas echt tot leven tijdens een event! Daarom licht GreaterVenues de mooiste locaties uit in de rubriek Event Case. In deze aflevering het exclusieve partner-event van evenementenlocatie B. Amsterdam en cateraar Vermaat op 13 februari over de toekomst van food in de catering- en eventwereld. We spreken Gérardine Cohnen van B. Amsterdam en bezoeker Susan Reijnders van High Profile Locaties onder andere over de manier waarop het thema ‘food vision’ overal terugkwam tijdens het event. 

“Dit was de eerste keer dat we een partner-event organiseerden. Voor ons een geweldige manier om te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij B. Amsterdam en hier voelden we ons nu ook echt klaar voor”, vertelt Gérardine enthousiast. “Dit samen met Vermaat doen, was eigenlijk vanzelfsprekend. Zij zijn sinds twee jaar onze cateringpartner en de creativiteit en veelzijdigheid van beide partijen zorgt voor een perfecte match. Bij hen kan alles: van een broodje kroket tot een Michelin-diner. Voor ons geldt eigenlijk hetzelfde. Van een spectaculaire awardshow of een groots congres tot een meeting, wij hebben altijd wel een ruimte die bij je event past en denken met je mee. Dit wilden we tijdens ‘Foodvision: the future of food in events’ allemaal aan onze relaties laten zien. Ook vanuit onze missie ‘Connecting the minds that build our future’.”

B. Amsterdam

Het partner-event van B. Amsterdam werd compleet gestyled en aangekleed door Boozed, specialisten in het neerzetten van concepten. Gérardine: “Wat zij doen is fantastisch. Stel dat je een hele zaal in circusthema wilt hebben, dan krijg je dat ook met alles erop en eraan. We werken regelmatig met Boozed en ook tijdens dit event hebben zij onze zalen helemaal verbouwd en ingericht. Iedere ruimte had een eigen thema. Zo was er eentje bijvoorbeeld ingericht als Tikibar, er was een Parade, we hadden een jungle, een zaal in dinersetting en ga zo maar door. Overal beleefde je weer iets anders en bovendien konden we zo heel goed laten zien hoe veelzijdig we zijn en hoeveel er bij ons mogelijk is.”

Susan Reijnders van High Profile Locaties werd als relatie van B. Amsterdam uitgenodigd voor Foodvision. “Ik kom op veel evenementenlocaties vanwege mijn werk en ook op allerlei soorten events. Ik vond B. Amsterdam altijd al een toffe locatie, maar dit event sprong er echt uit”, vertelt ze. “We werden meegenomen door de hele locatie en kregen een inspirerend kijkje achter de schermen. Er is overal bedrijvigheid want er zijn ook tal van bedrijven gevestigd binnen B. Amsterdam. Hierdoor kreeg je een heel goed beeld van het totale concept.” B. Amsterdam is namelijk, naast een evenementenlocatie, een shared office en community concept dat bestaat uit drie bruisende gebouwen vol ondernemende mensen die er werken, organiseren, borrelen, sporten en lekker eten. Een plek waar het allemaal niet zo netjes en zakelijk hoeft te zijn maar vooral creatief en inspirerend.

Tour

Foodvision begon met een brand movie over de meest in het oog springende events die het afgelopen jaar bij B. Amsterdam werden georganiseerd. Gérardine: “Dit is een hele gave video geworden! Daarna nam onze CEO Tessa Bakker even het woord en kreeg iedereen een lekkere energizer, het event draaide tenslotte om food. Vervolgens werd iedereen in groepjes van ongeveer zeven personen verdeeld voor een tour langs onze ruimtes. In iedere zaal kreeg iedereen een speciaal gerechtje of een drankje te proeven, maar ze kwamen ook langs de padelbanen voor een clinic.” Natuurlijk stonden de nieuwe ruimten van B. extra in de spotlights. In het nieuwe BRIGHTLab stond een complete livestreamopstelling om te laten zien wat er mogelijk is op technisch vlak. Ook het nieuwe plein aan de voorzijde van de locatie, waar je onder andere borrels kunt organiseren, was een van de highlights.

De tour werd aangevuld met een interessante spreker: duurzaamheidsspecialist Pauline Rosenberg van Vermaat vertelde over de toekomst van food tijdens events. “Ze vertelde bijvoorbeeld over hoe je gerechten maakt die voor zo weinig mogelijk CO2 uitstoot zorgen. Maar ook andere manieren om de aarde een beetje te helpen, kwamen aan bod. Bijvoorbeeld door bepaalde producten te vermijden, door met weinig leveranciers te werken en door zoveel mogelijk van producten te gebruiken om onnodig afval te voorkomen”, legt Gérardine uit.

De tour eindigde met een DJ op het dakterras van Bar Bistro Bureau voor een gezamenlijke borrel. Gérardine: “Vermaat had daar alles uit de kast gehaald op het gebied van catering. Er werd gebarbecued met een GreenEgg, er waren heerlijke fajita wraps en andere bijzondere hapjes. Uiteindelijk is iedereen heel lang gebleven en kregen we enorm fijne feedback over het event en onze locatie.” Susan: “Die afsluiter op het dakterras was geweldig. Het was medio februari maar de deuren stonden vanwege het goede weer open. Het vele groen, het prachtige uitzicht over Amsterdam en de locatie zelf in combinatie met de lekkere muziek en heerlijke hapjes en drankjes zorgden ervoor dat ik echt zo’n zomers gevoel kreeg. Een absolute topplek dus, ook voor bijvoorbeeld een mooi bedrijfsfeest of een gezellige borrel. Ik ga met een paar collega’s snel nog eens terug.”

Focus

Dit jaar wil B. Amsterdam de focus leggen op het hosten van grotere evenementen. Gérardine: “Onze locatie ligt aan de ring, er is een parkeerdek en we hebben alles in huis wat je nodig hebt voor grote events. We doen op dit moment duizend meetings en events per jaar, maar daar kan zeker meer bij. Daarom was het goed om tijdens het partner-event nog eens duidelijk te maken dat bij ons echt alles mogelijk is. In die opzet zijn we gezien alle enthousiaste reacties uitstekend geslaagd.”

Susan: “Het interessante en leerzame ‘Foodvision’-thema werd in het hele programma doorgevoerd en dat was echt een meerwaarde. De catering door Vermaat, de inrichting van Boozed en de medewerking van alle andere partners van B. Amsterdam maakte het tot een compleet event waarbij we zelfs ook nog even sportief aan de gang gingen tijdens de padelclinic. Wat mij betreft een succes en zeker voor herhaling vatbaar!”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.