Discover the finest spaces
Delen

Een succesvolle beursdeelname, hoe ‘heurt’ het eigenlijk?

Het NBC Congrescentrum in Nieuwegein, zelf ook standhouder tijdens de beurs event 14,  heeft een aantal belangrijke stelregels opgesteld, zodat u goed voorbereid deze en volgende beurzen tegemoet gaat.

1. Voorbereiding is alles
Zorg voor een goed actieplan zodat iedereen weet wat er moet gebeuren, door wie en wanneer. Bepaal ook vooraf de doelstellingen, zowel kwalitatief als kwantitatief, en stel de ROI vast. Zo kunt u achteraf bepalen of de beursdeelname of het beursbezoek effectief is geweest.

2. Creëer aandacht
Denk goed na met welk concept uw stand aandacht gaat krijgen. Extra aandacht kan gegenereerd worden door social media in uw aanpak te integreren. Niet alleen tijdens, maar ook in de aanloop naar de beurs. Zodat weet iedere bezoeker al voor de beurs dat u er te vinden bent. Ook kunnen social media na afloop het contactmoment verlengen.

3. De juiste klantbenadering is essentieel
Het team op de stand moet heel goed beseffen waarom ze er staan en wat hun verhaal is. De benadering van de bezoekers is hierbij heel belangrijk is. Laat eerst de bezoekers aan het woord, probeer vaktaal te vermijden en stel vooral vragen.

4. Huishoudelijke regels op de stand
Straal een actieve houding uit, dat betekent onder andere: niet bellen en niet eten voor de schermen.

5. Herken het doelwit
Er zijn verschillende typen bezoekers: de langsloper, de kijker op afstand, de displaykijker (direct aanspreken!), de aankijker (ook direct aanspreken) en de plakker. Ieder type vraagt om een specifieke benaderingswijze. Herken uw potentiële klant en pas de benadering daarop aan.

6. Hanteer een open vraagstelling
Stel open vragen om op een goede manier contact te maken. Bijvoorbeeld: Hoe heeft u de beurs ervaren vandaag? Waar bent u naar op zoek? Wat spreekt u aan? Wat valt u op? Nadat het eerste contactmoment is gemaakt, stelt u gerichtere vragen: Waar werkt u? Wat is uw functie? Waarom bent u op deze beurs? Waarom op deze stand?

Benieuwd hoe het NBC Congrescentrum hun beursdeelname aanpakken? Bezoek ze dan tijdens event 14 op 2 en 3 april.

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.