Discover the finest spaces
Delen

Eddy Vonk: ‘Het is gedaan met de winterse stilte op Ibiza’

Winter op Ibiza. Voor de inwoners, veelal economisch afhankelijk van toerisme, nu nog een oase van rust. Tijd voor ontspanning, voor ontmoetingen met vrienden na een zomer waarin miljoenen reizigers het eiland en zijn 150.000 bewoners bedelven… Langzaam maar zeker is het gedaan met de stilte van de winter. Meer en meer touroperators arrangeren reizen, meer en meer luchtvaartmaatschappijen vliegen ook in de wintermaanden naar Ibiza.

De kip en het ei
Lang hebben hotels en touroperators elkaar op Ibiza in de wintermaanden schaakmat gezet. Het verhaal van de kip en het ei. Geen reizigers? Dan blijven de hoteldeuren hermetisch gesloten. De hotels dicht? Dan blijven de vliegtuigen aan de grond. Van oudsher is de exploitatie van het toerisme op Ibiza een familieaangelegenheid geweest. Nog altijd zijn veel accommodaties in handen van Ibicencos maar het aantal internationale investeerders op het eiland neemt in een duizelingwekkend tempo toe. Want, Ibiza is hip en hot.

Luxe heeft wel een prijskaartje…
Investeringen van tientallen miljoenen, zoals dit voorjaar in fraaie hotels als ME Ibiza en Hard Rock Hotel (de eerste Europese versie) nopen tot een verlenging van de seizoenen. En tot een differentiatie in doelgroepen. In de zomermaanden gaat alle aandacht uit naar de particuliere reiziger maar in voorjaar, najaar en winter is er steeds meer oog voor de zakelijke markt. Internationale hotels kennen het klappen van de zweep maar al te goed. Zij focussen zich al wat langer op events, congressen, seminars en incentives. Leuk om te zien dat ook Ibicencos zelf inspelen op nieuwe markten.

 

Can Lluc, een agroturismo in de omgeving van Sant Rafel, is daar een mooi voorbeeld van.

 

Een jaar of vijftien geleden erfde Lucas Prats, advocaat en geboren Ibicenco, de finca van zijn grootvader. Een oude boerderij zonder water, met ruim baan voor kippen, geiten en varkens, Met veel doorzettingsvermogen (vergunningen zijn op Ibiza niet vanzelfsprekend) heeft hij zijn ideeën een luxe hotel te bouwen kunnen verwezenlijken. Ten langen leste kon hij na drie jaar gesteggel aan de slag. Can Lluc is  een oase van rust, gesitueerd op een unieke plek. Verscholen in de heuvels, weg van de waan van alledag, op een eiland waar slapen en stilte niet vanzelfsprekend zijn. Maar amper een kwartier rijden van Ibiza-stad, van Ibiza Airport.

Het hotel telt inmiddels twintig kamers. Stuk voor stuk uniek gebouwd of gerestaureerd, allemaal toegerust met eigentijdse faciliteiten. Met een restaurant, met een zwembad, met een sauna en fitness. En sinds kort ook met een stijlvolle accommodatie voor events en vergaderingen. Kleinschalig en verfijnd. Maar,state of the art, moeiteloos in staat om te wedijveren met de grote hotels.

Lucas Prats is blij met Transavia. WOP Ibiza ook!

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.