Discover the finest spaces
Delen

Duurzaam én praktisch: 7 locaties bij een treinstation

Een goede locatie is niet alleen verrassend en inspirerend: het moet ook goed bereikbaar zijn! Want wat is een prachtige locatie waard als je bezoekers er niet kunnen komen? Bereikbaarheid is een van de belangrijkste criteria bij het boeken van een locatie. En wil je het helemáál goed doen, dan is de locatie ook nog eens bereikbaar per openbaar vervoer. Als iedereen met de trein komt, is je event meteen hartstikke duurzaam! En een voordeel: bij de borrel hoeft niemand naar huis omdat ze files willen vermijden of omdat ze toch geen biertje mogen drinken. Klinkt goed toch? Wij bezochten vijf locaties bij een treinstation!

CIRCL

Tussen de kantoortorens op de Zuidas in Amsterdam, vlakbij treinstation Zuid-WTC, vind je een verrassende groene oase. Circl is een volledig duurzaam gebouwde locatie, waarin de principes van circulariteit tot leven komen. De vergaderruimtes in de Basement zijn allemaal verschillend ingericht met hergebruikte en herbruikbare materialen – sommige met historische meubels en altijd met items uit de bijzondere kunstcollectie. Geniet van de heerlijke gerechten van chef-kok Rudolf Brand, die met lokale producten kookt, volgens circulaire principes en met duurzame kooktechnieken zoals fermenteren en wekken. Circl is dé locatie om je duurzame event na een co2-neutrale treinreis voort te zetten!

GRAND CAFÉ RESTAURANT 1e KLAS MEETING & EVENTS

Deze unieke, voor velen nog onontdekte, verborgen parel op perron 2B van het Centraal Station in Amsterdam straalt nog echte grandeur en allure uit. De authentieke evenementenruimte uit 1881 heeft naast een uitstekend restaurant ook twee bijzondere privé ruimtes. De oude Wachtkamers van weleer zijn volledig gerestaureerd en worden nu ingezet voor bijzondere (business) events,  borrels en diners tot 250 personen. Het salesteam van Nederlands best bereikbare evenementenruimte bemiddeld ook in diverse combi- uitjes in Amsterdam en de Koninklijke Wachtkamer.

MAF EVENTLOCATION

Midden op het oudste station van Nederland vinden we een wel heel bijzondere locatie… Tussen de sporen op perron 3 en 4 op station Haarlem staat MAF: een prachtig gebouw met de monumentale wachtkamers voor treinpassagiers. De  schitterende Wachtkamer 2e klasse is te huur als bijzondere ruimte voor groepen tot 250 personen. Bovenin het gebouw, in de nok van het station liggen de fraaie Directiekamers en de Wisselkamer van waaruit je de treinen ziet aankomen en vertrekken.  Deze ruimtes zijn geschikt voor vergaderingen met kleinere groepen of als subruimte. Ruimtes met een uitzicht als hier vind je absoluut nergens anders!

NEW BABYLON MEETING CENTER

Direct aan Station Den Haag Centraal ligt New Babylon Meeting Center. Deze nieuwe, moderne locatie heeft een sterke focus op internationale bijeenkomsten. New Babylon Meeting Center beschikt over 14 flexibele ruimten en congreszalen met een strakke, upscale uitstraling en voorzien van de nieuwste apparatuur. Zo is het in de congreszalen mogelijk om de kleuren van je eigen huisstijl met ledverlichting in de glaswanden te projecteren. De moderne faciliteiten, in combinatie met de centrale ligging en nabijheid van treinstation maakt deze locatie ideaal voor een breed scala aan meetings en events, van kleinere vergaderingen tot meerdaagse congressen tot 500 personen.

JOHAN CRUIJFF ARENA

Iedereen kent De ArenA als het grootste voetbalstadion van Nederland. Maar wist je dat dit ook de één-na-grootste congreslocatie van Amsterdam is? De Johan Cruijff ArenA telt maar liefst 21 zalen met ruim 7.500 m2 hospitality ruimte. Met het stadion als spectaculair decor ademen events hier ambitie – zowel sportief als op het gebied van duurzaamheid. Dankzij recente innovaties is de Johan Cruijff ArenA een van de meest duurzame stadions ter wereld. Met de vernieuwde Glasgow ’72 Lounge blijft de locatie bovendien vernieuwend als zakelijke event locatie. En het station? Dat ligt zo dichtbij dat het naar de ArenA is vernoemd.

SUGARCITY EVENTS

Als het gaat om grootse industriële locaties, is er maar één die de titel ‘best bereikbaar’ verdient. SugarCity Events ligt direct aan Station Halfweg-Zwanenburg, tussen Haarlem en Amsterdam in. Het maakt deze voormalige suikerfabriek ideaal als locatie voor zowel besloten als publieke evenementen – nationaal en internationaal. In de oude fabriek vind je schitterende hoge ruimtes met veel historische elementen. Hoewel behoud een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling tot industriële evenementenlocatie, is het een perfect verzorgde evenementenlocatie, voorzien van de modernste faciliteiten! Doordat de verschillende ruimtes zowel afzonderlijk als gecombineerd kunnen worden ingezet, zijn de mogelijkheden eindeloos.

DE GELDERLANDFABRIEK

Een oude locomotiefloods die transformeerde tot een bloeiende creatieve hub: dat is het verhaal van De Gelderlandfabriek in Culemborg. Creatieve ondernemers ontwikkelden de fabriek met haar inspirerende industriële setting en de ideale ligging naast station Culemborg tot hun werkruimtes. Naast exposities, workshops en de jaarlijkse programmering is De Gelderlandfabriek te huur voor evenementen en fotoshoots. De fotogenieke fabriekswanden schitteren regelmatig als achtergrond voor productfotografie. Van de rauwe industriële Zaal met een grote verplaatsbare tribune, tot Het Pleintje met haar frisse, groene uitstraling. Met zulke verschillende ruimtes is er voor vrijwel elke meeting of event een passende plek te vinden!

* Bereikbaarheid met openbaar vervoer is voor 30 procent van de meeting- &  eventplanners een van de belangrijkste criteria om voor een locatie te kiezen. (Bron: Locatieonderzoek High Profile Locaties).

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.