Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de zes meest bijzondere eventlocaties in een dierenpark

GreaterVenues neemt u mee langs de meest bijzondere locaties voor meetings en events die Nederland rijk is. Van voetbalstadion tot vijfsterrenhotel en van industrieel tot kasteel.

Deze week zetten we voor u de meest bijzondere mogelijkheden voor events in ‘s lands mooiste dierenparken op een rij. Vergaderen tussen de vissen of een presentatie in een overdekte jungle, niets is te gek in deze zes dierenparken!

1. Diergaarde Blijdorp Rotterdam – Ontvangst bij de leeuwen, diner tussen de haaien

 

Tijdens een presentatie, diner of vergadering in de Haaienzaal in Diergaarde Blijdorp zit je midden in een onderwaterwereld. Achter de acht meter lange ruit zwemmen haaien, roggen, baracuda’s, schildpadden en andere zeedieren langs.  De Haaienzaal is te combineren met het EAUditorium, een congres-/vergaderzaal voor 200 personen. De Haaienzaal is zelf voorzien van de benodigde techniek voor een vergadering tot 100 man.

Naast de Haaienzaal beschikt Diergaarde Blijdorp sinds kort ook over een nieuwe evenementenlocatie: de Poort van Azië. Eén van de symbolische monumenten uit de hand van architect Sybold van Ravesteyn, is nu een combinatie van een leeuwenverblijf en horecalocatie. Vanaf september is deze locatie beschikbaar voor evenementen en is geschikt voor bijvoorbeeld een feest, lunch, borrel en diner. Het terras biedt uitzicht op het buitenverblijf van de olifanten en op het bijhorende splinternieuwe verblijf van de leeuwen.

[Beeldmateriaal: Blijdorp Happenings]

“Eén van de symbolische monumenten uit de hand van architect Sybold van Ravesteyn is nu een combinatie van een leeuwenverblijf en horecalocatie.”

 

2. Natura Artis Magistra Amsterdam – Vergaderen en overnachten in Huize Welgelegen

 

In slaap vallen met het geluid van huilende wolven en wakker worden met zingende gibbons… Dat is een ervaring die uw gasten niet snel vergeten. Natura Artis Magistra, de oudste dierentuin van Nederland, kunt u zowel bij dag als bij nacht ervaren in Huize Welgelegen. Huize Welgelegen is een authentiek, deels houten huis uit de 18e eeuw en ligt aan de rand van Artis. Achter het huis ligt een tuin die deel is van het Artis-park. Het huis heeft een centraal gelegen gang, meerdere opkamers, een grote woonkeuken en verschillende slaapkamers. Huize Welgelegen is geschikt voor overnachten, vergaderen, lunchen en dineren.

Naast Huize Welgelegen heeft Artis veel gelegenheid voor grotere bijeenkomsten. Enkele jaren terug vernieuwde de dierentuin De Ledenlokalen, waarin diverse ruimtes zijn voor grote en kleine groepen.

[Beeldmateriaal: Natura Artis Magistra]

 

3. Apenheul, Apeldoorn – In het congrescentrum of midden tussen de apen

 

Een presentatie met uitzicht op gorilla’s, of vergaderen tussen de Orang Oetans? Dat kan alleen in Apenheul. De tribune Bongo Bonde biedt plek aan 900 personen, met een vrij uitzicht over het eiland waar de apen op enkele meters afstand rondlopen. Voor een ontvangst zijn de sfeervolle tenten van Kambizuri ideaal. De tenten liggen midden in Apenheul en zijn voorzien van alle gemakken. Het terras biedt een perfect zicht op het gorilla-eiland.

Apenheul beschikt ook over een modern congrescentrum, de St@art. Dit is een mooie en duurzame locatie voor een evenement met een auditorium voor ruim 300 personen, diverse vergaderruimtes en een overdekt buitenterras met uitzicht op natuurpark Berg & Bos.

[Beeldmateriaal: Apenheul]

“De sfeervolle tenten van Kambizuri zijn voorzien van alle gemakken. Het terras biedt een perfect zicht op het gorilla-eiland.”

 

4. Burgers’ Zoo, Arnhem – Bewonder de dieren in hun natuurlijke leefomgeving

 

In Burgers’ Zoo leven de dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Een mangrovebos, een oceaan, tropisch regenwoud of woestijn. In de verschillende biotopen vliegen de vogels die daar horen te vliegen en lopen de dieren die daar thuis horen. Ook bij de zakelijke evenementen ligt de nadruk op deze verschillende leefomgevingen. Zo heeft het Safari meetingcenter aan de ene kant uitzicht op de Savanne, waar giraffen en zebra’s zich laven bij de drinkplaats; aan de andere kant kijk je uit op de Bush, waar vogels, vleermuizen, hertjes en reptielen zich vrij voortbewegen.

Burgers’ Zoo beschikt over een Safari Meeting Centre met het Auditorium, een congreszaal met 450 stoelen en 5 luxe vergaderlodges met een adembenemend uitzicht op de Safari vlakte of de Bush.

[Beeldmateriaal: Burgers’ Zoo]

“Het meetingcenter heeft aan de ene kant uitzicht op de Savanne, waar giraffen en zebra’s zich laven bij de drinkplaats; aan de andere kant kijk je uit op de Bush, waar vogels, vleermuizen, hertjes en reptielen zich vrij voortbewegen.”

 

5. Ouwehands Dierenpark, Rhenen – Oog in oog met de gorilla’s in een nieuwe eventlocatie

Ouwehands Dierenpark
Ouwehands Dierenpark

 

Ouwehands Dierenpark opende twee jaar geleden een nieuwe eventlocatie, gevestigd in het grootste gorilla-avontuur van Europa. Het Gorilla Adventure bestaat uit een binnenruimte van 1200 m2 en een buitengedeelte van 2800 m2. De verblijven worden geschieden door een 80 meter lange en 11 meter hoge tunnel, waaruit bezoekers oog in oog komen te staan met de grote mensapen. Midden in het gorilla-avontuur is ook de nieuwe eventlocatie gevestigd met een oppervlakte van 200 vierkante meter. Deze locatie is geschikt voor een productpresentatie, zakelijke bijeenkomst, of een feestelijke borrel. Vanuit de locatie is er direct zicht op de 6 gorilla’s.

Ouwehands Dierenpark beschikt naast het Gorillaverblijf over vele andere evenementenlocaties. Zo zijn er de Afrikaanse lodge Kalahari, het Jungle restaurant, een overdekte speeljungle, en zeeleeuwentheater Blue Lagoon – een theater met 775 zitplaatsen.

[Beeldmateriaal: Ouwehands Dierenpark Rhenen]

 

6. WILDLANDS Adventure Zoo Emmen – Gloednieuw dierenpark waar de dieren leven in natuurlijke leefomgeving 

 

In Emmen wordt momenteel gebouwd aan een gloednieuw dierenpark: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Hoewel dit dierenpark nog niet af is, willen we het u toch niet onthouden. Dit park onderscheidt zich van alle andere parken in Europa omdat de bezoeker op ontdekkingsreis gaat in de verschillende werelden waar grote groepen dieren leven in een natuurlijke leefomgeving.

Daarnaast is het park duurzaam gebouwd en in de exploitatie volledig CO2-neutraal. Maar ook het nieuwe Theater- en Congrescentrum van Emmen speelt een grote rol en is een onlosmakelijk onderdeel van WILDLANDS. Er komen twee zalen: een grote schouwburgzaal met ruim 800 stoelen en een multifunctionele kleine zaal met 300 zitplaatsen of 1.000 staanplaatsen. Naast de grote en de kleine zaal met multifunctionele foyers beschikt het Theater en Congrescentrum over een theatercafé, theaterrestaurant, artiestenfoyer, themarestaurant, multifunctionele kleedkamers en 7 aanvullende (flexibel in te richten) congreszalen.

Na een vergadering het hoofd leegmaken met een safari-ritje over de savanne? Als break lunchen tussen de vlinders?  Of de lancering van een product in een overdekte jungle, waar olifanten, apen en vogels vrij rondlopen? Het kan vanaf het voorjaar van 2016 in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

[Beeldmateriaal: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.