Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de vier hotspots tijdens het WK Beachvolleybal 2015

GreaterVenues neemt je mee langs de meest bijzondere locaties voor meetings en events die Nederland rijk is. Deze week staan Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn in het teken van het wereldkampioenschap Beachvolleybal, dat van 26 juni tot en met 5 juli in deze vier steden wordt gespeeld. Ook voor de zakelijke markt valt er genoeg te beleven rondom de wedstrijden.

Zon, zee en strand, dat is waarschijnlijk wat u voor ogen komt bij het kampioenschap beachvolleybal. Maar de sport leent zich ook bij uitstek om midden in de stad te worden gespeeld, zo meldt organisator van het event TIG Sports. Tijdens het Olympische beachvolleybaltoernooi op de Horse Guards parade in Londen werd duidelijk dat de sport niet alleen floreert op stranden, maar ook op iconische locaties in steden.

In iedere Nederlandse speelstad zocht TIG Sports daarom een bijzondere locatie voor het stadion en een naastgelegen eventlocatie om de vipgasten te ontvangen. We nemen u mee langs de mooiste plekken van het toernooi.

 

[box title=”WK Beachvolleybal in cijfers” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”4/5″ el_position=”first”]

  • van 26 juni t/m 5 juli
  • In Apeldoorn, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam
  • 96 teams, waarvan 9 uit Nederland
  • 208 wedstrijden
  • 450 vrijwilligers, 250 professionals
  • meer dan 100.000 bezoekers
  • ruim 500 internationale journalisten

[/box]

“In iedere speelstad vond TIG Sports een bijzondere locatie voor het stadion en een naastgelegen eventlocatie om sponsoren en vipgasten te ontvangen.”

 

1. De Dam, Amsterdam – Koninklijke Industrieele Groote Club

 

Midden op De Dam, het epicentrum van de hoofdstad, komt een beachstadion voor meer dan 2000 toeschouwers. Om het stadion heen versterken andere beachveldjes en activiteiten het strandgevoel. Sponsoren en vipgasten kunnen voor lunch en borrel terecht in De Koninklijke Industrieele Groote Club. Deze comfortabele en stijlvolle locatie biedt een ongekend uitzicht over De Dam en het wedstrijdveld.

[Beeldmateriaal: TIG Sports | Koninklijke Industrieele Groote Club]

“De Industrieele Groote Club biedt een ongekend uitzicht op De Dam en de volleybalvelden.”

 

2. Hofvijver | Plein, Den Haag – Sociëteit de Witte

 

Den Haag is de hoofdstad van het WK. Naast een deel van de poulefase vinden ook hier de openingsavond, de halve finales en finales plaats in het drijvend stadion op de Hofvijver. Het grootste stadion van het WK heeft capaciteit voor 5500 toeschouwers. Vipgasten worden ontvangen in de nabijgelegen Sociëteit De Witte.

Het nabijgelegen Plein wordt omgetoverd in een Beach Club, waar de fans voor en na de wedstrijden worden ondergedompeld in feesten en muziek. De Beach Club heeft een omvang van 10.000 m2. Dagelijks vinden hier gevarieerde optredens plaats, van jazz tot klassiek en pop, er staan big screens met live-beelden, er is een fan zone, entertainment, clinics en demo’s.

[Beeldmateriaal: Sociëteit de Witte | TIG Sports]

 

3. Katendrecht, Rotterdam – ss Rotterdam

 

De Katendrecht vormt in Rotterdam het decor van het WK Beachvolleybal. Een schitterende locatie, met op de achtergrond ss Rotterdam, de Maas en de Rotterdamse skyline. De kade waaraan het stoomschip is aangemeerd biedt alle ruimte voor een comfortabel beach stadion voor 2000 toeschouwers, trainingsvelden en side events. ss Rotterdam is de ideale locatie voor hospitality-mogelijkheden. Ook kunnen er overnachtingen worden geboekt. Spelers worden tijdens de speeldagen op het schip ondergebracht, net als het mediacentrum.

[Beeldmateriaal: SS Rotterdam | TIG Sports]

“De kade waaraan het stoomschip is aangemeerd biedt alle ruimte voor een comfortabel beach stadion.”

 

4. Marktplein, Apeldoorn – City Lounge | Spicebrush de Proeverij

 

Op het Marktplein in Apeldoorn wordt een stadion gebouwd met 2000 zitplaatsen. De hospitality wordt ondergebracht in Spicebrush de Proeverij, een café met mooi uitzicht over het Marktplein. Nog dichter op het evenement zit je in City Lounge Apeldoorn, een sfeervolle eventlocatie ónder het Marktplein. In City Lounge zie je weliswaar minder van de wedstrijden, maar het is wel een schitterende locatie om je met je gasten tussen de wedstrijden door terug te trekken van de drukte op straat.

[Beeldmateriaal: TIG Sports | Spicebrush de Proeverij | City Lounge Apeldoorn]

“In City Lounge zie je weliswaar minder van de wedstrijden, maar het is wel een schitterende locatie om je met je gasten terug te trekken uit de drukte op straat.”

 

[box title=”Arrangementen” type=”whitestroke” pb_margin_bottom=”no” width=”4/5″ el_position=”first”]

  • Arrangement 1 – middagwedstrijden: voorafgaand aan de eerste wedstrijd wordt een luxe lunch gereserveerd. Dit arrangement wordt na afloop van de laatste wedstrijd afgesloten met een drankje en een hapje.
  • Arrangement 2 – avondwedstrijden: dit arrangement bestaat uit een XXL Borrel vóór en na de wedstrijd.

[/box]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.