Discover the finest spaces
Delen

Dit zijn de grootste ergernissen bij het boeken van locaties

Slecht onderhouden of groezelige zaaltjes, onbeantwoorde offerteaanvragen en onvriendelijke medewerkers: het zijn zaken waar je als event organisator niet op zit te wachten maar die iedereen weleens tegenkomt. In het Locatieonderzoek worden naast de nieuwste trends en ontwikkelingen ook de grootste ergernissen in kaart gebracht. Wij zetten de belangrijkste afknappers op een rij!

1. Slechte prijs-kwaliteitverhouding

Een locatie kan dan helemaal perfect zijn voor je event, maar als het niet binnen het budget past dan zal het waarschijnlijk niet tot een boeking komen. Een slechte prijs-kwaliteitverhouding is al sinds het allereerste Locatieonderzoek in 2013 ergernis nummer 1 bij het boeken van locaties. Toch zien we dat het begrip ‘prijs-kwaliteitverhouding’ aan economische omstandigheden onderhevig is. Zo gaf in 2013, midden in de crisis, 74% van de opdrachtgevers aan dat de prijs een doorslaggevende factor is bij het boeken van een locatie. Was de prijs te hoog, dan leidde dat dus in 3 van de 4 gevallen niet tot een boeking. Anno 2018 ligt dat net even anders. Nu zegt ‘slechts’ 37% dat de prijs een doorslaggevende factor is. Oftewel: als de locatie verder overal aan voldoet, dan kan er misschien nog wel wat extra budget worden vrijgemaakt.

2. Geen ‘klik’

Er is dit jaar een opvallende nummer 2 in de grootste ergernissen: het sociale aspect. Het draait dus niet alleen om het geld, maar ook de klik die opdrachtgevers hebben met de contactpersoon en de andere medewerkers speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een locatie. Zoals een van de deelnemers aan het onderzoek in een interview vertelt: “Eerst komt de ambiance van de locatie, maar direct daarna komt de gastvrijheid. Uit de manier waarop je wordt ontvangen kun je al heel veel afleiden. Als de ontvangst voor je gevoel niet goed loopt, dan moet je het niet doen. Dat is een gevoel dat iedereen die dit vak uitoefent denk ik zal herkennen (…). Voor de sfeer en gastvrijheid zijn we erg afhankelijk van de locatie. Je moét een deel van de organisatie op de dag van het event los kunnen laten en vertrouwen in de mensen die het van je overnemen. En dat kan alleen als je zelf die betrokkenheid hebt gevoeld.”

3. Slechte communicatie

Het is bijna onvoorstelbaar in deze tijd waarin we bijna dag en nacht naar onze telefoon zitten te turen, maar één van de grootste ergernissen is locaties die de telefoon niet opnemen of terugmailen. Met name in het eerste contact, de informatieaanvraag, kunnen locaties niet snel genoeg reageren. Slecht contact en te late reacties op een aanvraag staan in de top 3 van ergernissen. Maar wat is ‘niet snel genoeg’? De meeste opdrachtgevers (45%) verwachten binnen 1 dag een reactie. 35% geeft locaties een dag langer de tijd, maar wil binnen 2 dagen toch zeker iets hebben gehoord. Duurt het langer? Dan zegt 24% de locatie zeker niet te boeken.

4. Transparantie offerte

Niets is vervelender dan plotseling voor onverwachtse kosten komen te staan. Een ervaren event organisator zal dan ook niet genoegen nemen met een onvolledig uitgewerkte offerte. Toch behoren niet-transparante offertes en onverwachte kostenposten al sinds jaar en dag tot de meest genoemde ergernissen.

5. Slechte bereikbaarheid

Het is misschien niet direct iets wat een locatie zelf in de hand heeft, maar een slechte bereikbaarheid en weinig of geen parkeergelegenheid zorgen voor veel ergernis. Hoe gemakkelijk je met auto en/of openbaar vervoer bij de locatie komt is dan ook het vaakst genoemde punt om op te letten tijdens een bezichtiging (gevolgd door sfeer, uitstraling en hygiëne) en wordt door 42% van de opdrachtgevers genoemd als belangrijkste criterium in de locatiekeuze.

Beeldmateriaal: Pexels.com

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.