Discover the finest spaces
Delen

Dit is hoe Hylke Thiry van Beeld & Geluid met elk event impact weet te maken

Iedereen kent ze wel, de evenementen waar je heen bent geweest en je eigenlijk niet echt iets van hebt opgestoken. Misschien heb je er zelf ook weleens een georganiseerd. Zonder de juiste sturing kan het nog best lastig zijn om een evenement succesvol te laten verlopen. Een locatie kan daar een grote rol bij spelen en meedenken in de kracht van jouw bedrijf of thema van jouw event. Hylke Thiry van Beeld & Geluid Hilversum en Den Haag pleit voor meer impactvolle events en laat met succes zien hoe zij als locatie evenementen neerzetten waar bezoekers aan het eind van de dag het pand verlaten en het liefst zo snel mogelijk weer terugkomen voor meer. 

Ik kom uit de reclamewereld en was hiervoor art director,” vertelt Hylke als we vragen of zijn achtergrond ook in de media ligt. Beeld en Geluid is bij uitstek een media museum waarbij de locatie in Hilversum zich vooral richt op mediawijsheid en de locatie in Den Haag op nieuwswijsheid . “Dit is mijn eerste locatie en ik vind de samenhang tussen de musea en de zakelijke verhuur heel tof. Daarbij proberen we geen standaard verhuurlocaties te zijn, maar echt mee te denken met onze opdrachtgevers. Voornamelijk over hoe we samen impact kunnen maken met een event. Vragen als ‘Hoe krijg je een groter bereik?’ en ‘Hoe zorg je dat bezoekers terugkomen?’ stellen we altijd. Wij vragen daarnaast altijd naar de reden waarom iemand iets wil organiseren.”

Impact maken doe je bij Beeld & Geluid

“Omdat je veel geld uitgeeft,” antwoord Hylke beslist op de vraag waarom het belangrijk is om impact te willen maken met ieder evenement. “Een opdrachtgever heeft een doel met een event en het zou jammer zijn als iemand hier wegloopt met het idee dat het wel leuk was maar dat ze volgend jaar weer ergens anders heen gaan. Je wilt dat ze terugkomen naar Beeld & Geluid en dat opdrachtgevers het de volgende keer nóg beter willen doen. Ik denk dat de evenementenbranche wel toewerkt naar verrijking van events, maar het staat echt nog in de kinderschoenen wat dat betreft. Je kan met fysieke events veel meer bereiken dan iedereen nu denkt, maar je moet er wel goed over nadenken.”  

Beeld & Geluid was één van de eerste in Nederland die online events goed in de vingers kreeg aan het begin van de coronacrisis. “We hebben altijd goed contact gehouden met onze klanten en maakten heel snel de overstap naar online,” vertelt Hylke. Als museum hebben ze daarnaast de naam mee gehad. “We hebben event producers die uit de televisiewereld komen. Dan is de vertaalslag via beeld makkelijker te maken,” legt Hylke uit. Zij wisten succesvolle events te organiseren waarbij informatie goed over kwam op de consument. Nu we allemaal weer live events kunnen organiseren, probeert Beeld & Geluid de impact van online ook mee te nemen in fysieke events. “Klanten kiezen bij ons echt voor online omdat mensen uit heel Nederland komen. Opdrachtgevers hebben een informatief verhaal te vertellen en daarvoor hoeft niet iedereen voor naar Den Haag of Hilversum te komen.”

Impactvolle events bestaan volgens Hylke uit verschillende elementen. Ten eerste moet het doel van het event duidelijk zijn. “We doen daarnaast heel veel met interactie. Dat geldt voor live events, maar we faciliteren die interactie ook bij online evenementen. Bij een live event kan je niet anderhalf uur tegen mensen aanpraten. Wij bouwen evenementen graag op in modules, zodat je bepaalde dingen ook weer apart kan opnemen in bijvoorbeeld een podcast. Daarnaast bieden we workshops aan die met de thema’s van Beeld & Geluid te maken hebben, zoals fake news en framing.” Een bezoek aan het museum is altijd te combineren met een tour door de depots of het mediapark. Iets wat een evenement bij Beeld & Geluid Hilversum helemaal bijzonder maakt, is het gigantische archief aan beeldmateriaal waarover het museum beschikt. Een video over een bepaald onderwerp, jouw bedrijf of hoofdpersoon is zo gemaakt.

Een toekomst vol kwalitatieve events 

Impact maken is volgens Hylke de basis voor het houden van een event. “Op het moment dat een opdrachtgever ervoor openstaat, ontstaat er een soort chemie waaruit leuke dingen ontstaan. Door vragen te stellen, gaat die opdrachtgever nadenken. Vaak weten ze niet zozeer wat de mogelijkheden zijn, dus vertellen we dat graag. We kijken wat we in ons archief qua beeldmateriaal hebben om tussen de meetings en activiteiten door te laten zien. De één staat ervoor open en de ander heeft het allemaal al uitgedacht. Dan blijf je alsnog gewoon een mooie locatie!” 

“Dit is de toekomst. Ik geloof wel dat men steeds kritischer gaat kijken naar wat je uitgeeft op zo’n dag in verhouding met wat je eruit haalt,” zegt Hylke. “Ik denk dat het als locatie in je bloed zit om iedereen die binnenkomt de juiste service te verlenen. We kijken continu naar onszelf met wat we kunnen verbeteren en sturen daar ook op aan. We zijn tevreden met een 8, maar willen natuurlijk een 9 of 10 halen. We blikken met de opdrachtgever terug met wat we daarvoor moeten doen. Ook hiermee ga je terug naar het impact verhaal. Hoe kan je een standaard event impact geven en hoe verras je de mensen? Met dat soort dingen zijn wij veel bezig. We zijn nooit klaar, maar de marges zijn goed en klanten zijn tevreden. Dat maakt mijn werk heel leuk.”

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.