Discover the finest spaces
Delen

Deze 5 locaties geven het beste zicht op de Grand Départ in Utrecht

Utrecht telt af: nog een maand en dan gaat de Tour de France van start in deze stad. Vijf dagen lang staat de Domstad in het teken van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld. Ook voor de zakelijke markt wordt er flink uitgepakt: Jaarbeurs Utrecht en 360FOODEVENTS verzorgen alle VIP arrangementen op locaties langs het parcours.

Een gigantisch evenement, waarvoor dan ook flink wordt uitgepakt. In totaal ontvangt Utrecht 7.100 vipgasten, verspreid over luxe tentenparken op verschillende locaties langs het parcours. Een bijzondere manier om de race te beleven, vertelt Erik van den Noort van 360FOODEVENTS, die ons vast meeneemt langs de verschillende arrangementen en locaties.

“Op de viplocaties sta je direct aan het hek, zijn er dj’s, krijg je exclusieve gerechten, en wordt je tussendoor op de hoogte gehouden van de wedstrijd in interviews met renners.”

 

“De organisatie van de Grand Depart verwacht dat de bezoekers verspreid over de 13,7 kilometer zo’n 4 tot 5 rijen dik staan. Op de viplocaties sta je direct aan het parcours, zijn er dj’s, krijg je exclusieve gerechten, en wordt je tussendoor op de hoogte gehouden van de wedstrijd in interviews met renners. Alle gasten krijgen parkeerkaarten en worden volledig begeleid naar de locatie toe. Vanaf de parkeerplaats worden ze met bus of boot naar de locatie, of zo dicht mogelijk bij de locatie gebracht. Daar worden ze door onze hostesses opgevangen en naar de tafel of loge gebracht.”

1. Jaarbeursterrein – Col de la Bonette

 

“Op het Jaarbeursterrein vindt de start plaats en daar is ook het VIP paviljoen: ‘Col de la Bonette’. Hier vlakbij staat ook het team van ASO, de tour organisator. Het paviljoen bestaat uit twee etages, ingericht als een Frans biercafé, met gepersonaliseerde statafels. We kunnen hier ongeveer 1800 gasten ontvangen.”

“Het paviljoen bestaat uit twee etages, ingericht als een Frans biercafé, met gepersonaliseerde stafafels.”

 

2. Jaarbeursterrein – Alpe d’Huez

 

“Om de hoek bij het Jaarbeursterrein zijn de loges. Hier kunnen we in totaal 2600 gasten ontvangen, verdeeld over loges met eigen terrassen. De loges zijn erop gericht om groepen bij elkaar te houden, in de overige locaties loopt het allemaal meer door elkaar heen. In de loges bieden we na de ontvangst met koffie en zoete lekkernijen een walking lunch, met snack-achtige hapjes – heel lekker allemaal. Het duurt van 11 tot 18.00 uur.”

 

3. Anne Frankplein – Col de la Madeleine

 

“De volgende locatie is op het Anne Frankplein, op een rotonde. We maken een loopbrug over de weg hier naartoe. Op de rotonde kunnen we 850 gasten plaatsen, die aan gepersonaliseerde tafels plaatsnemen. Ook hier is de ontvangst met koffie en zoete lekkernijen, later op de dag gevolgd door een lunchbuffet. Het bijzondere van deze locatie is dat de renners er twee keer langskomen. Eerst aan de ene kant als ze de stad ingaan, en op de terugweg aan de andere kant richting de finish.”

“Het bijzondere van deze locatie is dat de renners er twee keer langskomen. Eerst aan de ene kant als ze de stad ingaan, en op de terugweg aan de andere kant richting de finish.”

 

4. Sorbonnelaan & Archimedeslaan – Col de la Bonette

 

“De volgende locaties zijn de Sorbonnelaan en de Archimedeslaan, bij het Science Park. Dit zijn twee locaties, waar 900 en 800 gasten  terecht kunnen. Hier staan een aantal aan elkaar gekoppelde pagodetenten met een mooi terras. Op deze locatie passen we het concept van het Frans biercafé toe, net als bij het Jaarbeursterrein.”

 

5. Malieblad – Col du Dôme

 

“Ten slotte is er het Malieblad, in het centrum van Utrecht, waar we de gasten een walking lunch aanbieden. Op deze locatie ontvangen we 550 tot 600 gasten. De gasten worden volledig geserviced, van minuut tot minuut wordt je geëntertaind. Op alle locaties is geluid, dj’s, en uiteraard grote schermen waarop de hele wedstrijd is te zien. Daarnaast lopen overal oud-wielrenners rond die vragen kunnen beantwoorden en dingen vertellen over de tijdrit.”

Meer informatie over zakelijke arrangementen tijdens de Grand Départ is hier te vinden.

[Beeldmateriaal: Tour.jaarbeurs.nl]

X

Mooie venue?

Meld je nu aan en ontvang elke week het laatste locatienieuws.

LAAT JE INSPIREREN

Laatste nieuws: LocatieFlash

Meld je aan voor onze LocatieFlash en mis nooit meer het laatste nieuws over nieuwe en gerestylede locaties.